spot_img

Τι ισχύει τελικά με την «παράνομη» πτέρυγα της McLaren;

H McLaren Racing έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής λόγω αεροδυναμικών λύσεων που παρουσιάζει εντός της σεζόν και έχει προκαλέσει αντιδράσεις των αντιπάλων της.

Η McLaren Racing κατέκτησε τη νίκη στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν, με τον Oscar Piastri να ανεβαίνει για δεύτερη φορά στην καριέρα του στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου. Η νίκη του Αυστραλού ήταν εντυπωσιακή, όμως αυτό που ακολούθησε έφερε την ομάδα του στο επίκεντρο της προσοχής. Bίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media έδειχναν πως η η πτέρυγα «βυθιζόταν» σε υψηλές ταχύτητες και το άνω στοιχείο της πίσω αεροτομής δημιουργούσε ένα κενό σε σχέση με το κάτω. Αυτό λειτουργεί σαν ένα μίνι-DRS και έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η τελική ταχύτητα του μονοθεσίου.

Οι αντίπαλοι της McLaren διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την πίσω αεροτομή της MCL38 και τον τρόπο λειτουργίας της. Μάλιστα, ο οδηγός της Red Bull Racing, Sergio Perez, δήλωσε πως το πορτοκαλί μονοθέσιο είναι παράνομο.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Lando Norris στο GP Σιγκαπούρης στο παρακάτω βίντεο.

Η FIA αποφάσισε εν τέλει να λάβει δράση και έδωσε οδηγία στη McLaren να τροποποιήσει το άνω στοιχείο της πίσω αεροτομής στο μονοθέσιό της. Η εξέλιξη αυτή έρχεται έπειτα από ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας πως η MCL38 έχει περάσει όλους τους τεχνικούς ελέγχους με επιτυχία. Από την πλευρά της βέβαια η McLaren τοποθετήθηκε επίσημα αφήνοντας αιχμές για τους αντιπάλους της ενώ τόνισε πως εκείνη προσέγγισε την FIA ώστε να προβεί σε τροποποίηση της πίσω αεροτομής.

Τι πραγματικά ισχύει όμως με την περίφημη low-drag spec πίσω αεροτομή της McLaren; Η ομάδα του AMN κάνει τη δική της ανάλυση και εξηγεί εάν είναι ή όχι εντός κανονισμών και τι θα ακολουθήσει. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε κλικ στο παρακάτω βίντεο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles