spot_img

Το μονοετές του Hamilton, η απόσυρση και οι άτοπες ευχές

Ο Lewis Hamilton υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την Mercedes και αυτό σημαίνει πως απομένουν κενές οι θέσεις για το 2022 στην ομάδα. Ή μήπως όχι;

Ο Βρετανός επισημοποιήθηκε πως θα συνεχίσει για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμα στην F1, υπογράφοντας μονοετές με την Mercedes. Οι φήμες που ήθελαν τον George Russell να τον αντικαθιστά έφυγαν κατευθείαν στα σκουπίδια, όπως ήταν και εξαρχής. Τόσο ο ίδιος αλλά και η Mercedes έλεγαν από το 2020 πως είναι σε κοινή γραμμή και δεν πρόκειται να χωρίσουν οι δρόμοι τους.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 10 Φεβρουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η Ferrari έκανε κίνηση τον περασμένο χειμώνα, με προσωπική προσπάθεια John Elkann, να τον αποκτήσει. Όμως ο ίδιος αρνήθηκε, καθώς θέλει μόνο να αγωνίζεται με την Mercedes. Από μικρό παιδί είναι υπό την προστασία της Mercedes και εκτός από έναν χρόνο στο GP2, όλα τα υπόλοιπα χρόνια αγωνίζεται με κινητήρα των Γερμανών.

Παράλληλα, δεν έχει κανένα νόημα να προτιμήσει τον George Russell από τον Lewis Hamilton. Πέραν από τα δείγματα ταχύτητας που έχει δείξει, δεν μπορεί να συγκριθεί με έναν 7-φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Η εμφάνιση του στο Σακχίρ μπορεί να χαρακτηριστεί μέχρι ένα σημείο εντυπωσιακή, ενώ σε ένα άλλο τυχερή. Ήταν άψογος, όμως πριν το SC έχανε συνεχώς έδαφος από τον Valtteri Bottas. Άγνωστο το αποτέλεσμα της μάχης τους. Από την άλλη, με την Williams, όλες τις ευκαιρίες που είχε να πάρει βαθμούς, τις πέταξε είτε στα σκουπίδια, είτε στον τοίχο.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” #38 με τις τελευταίες εξελίξεις για την F1.

Ο Βρετανός δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό εργαλείο απέναντι στον Hamilton, διότι δεν έχει καμία αξία. Δεν μπορεί ένας οδηγός που εκτός από τον αγώνα με την Mercedes δεν έχει μπει στην βαθμολογούμενη 10άδα να συγκριθεί με έναν από τους πιο πετυχημένους οδηγούς στην ιστορία. Παράλληλα δεν έχει καμία εμπορική αξία κόντρα στον Hamilton, ο οποίος φέρνει χορηγούς-κολοσσούς στην ομάδα και δίνει επιπλέον αξία στο brand value της Mercedes. Μπορεί να έχει δίψα ο Russell, μπορεί να έχει ταλέντο, αλλά δεν το έχει δείξει.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ημέρα που ανακοινώθηκε το μονοετές του Hamilton με την Mercedes, η αξία των μετοχών της F1 στη Nasdaq ανέβηκε κατά 2%. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αύξηση στην αξία της το τελευταίο χρονικό δίμηνο.

Με δεδομένο πως τόσο ο Hamilton αλλά ειδικά ο Wolff τόνισαν πως θα ξεκινήσουν συζητήσεις για το 2022 αργότερα μέσα στην χρονιά, δείχνει την θέληση να παραμείνει. Το 2020 σε πολλές περιπτώσεις ο Βρετανός ανέφερε πως απολαμβάνει να αγωνίζεται και όσο το κάνει θα παραμείνει στο σπορ. Η λογική λέει πως θα δούμε μια ανανέωση για δύο έτη ακόμα. Η δημιουργία του ιδρύματος προώθησης και προβολής στην διαφορετικότητα στην F1 δεν γίνεται να υλοποιηθεί με τον Hamilton εκτός F1.

Διαβάστε επίσης: Η FiA αποκαλύπτει τις συζητήσεις με τον Hamilton για την ποινή στην Monza

Από την άλλη έχουμε τον Valtteri Bottas. Ο Φινλανδός ενδέχεται να είναι στην τελευταία του χρονιά με την Mercedes. Η ομάδα έχει επενδύσει στον Russell, ο οποίος πρέπει να αποδείξει στο 2021 πως μπορεί να έχει μια θέση στο cockpit του 2022. Την απόφαση των οδηγών λαμβάνει αποκλειστικά η ομάδα και το τμήμα ακαδημιών πρέπει να αξιοποιηθεί.

Ο Bottas βρίσκεται από το 2017 στην ομάδα και παρά τα σημάδια βελτίωσης, δεν έχει δείξει πως μπορεί να κοιτάξει τον Hamilton στα μάτια. Η συνεισφορά του στο τεχνικό κομμάτι είναι μεγάλη και σύμφωνα με την ομάδα, το feedback του είναι εξαιρετικό για την εξέλιξη.

Για το 2022, το line-up που αναμένεται να δούμε στην Mercedes είναι οι Hamilton και Russell, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά. Η κίνηση να φέρει τον Max Verstappen δεν έχει νόημα για τους Πρωταθλητές, οι οποίοι έχουν επενδύσει πολλά στον νεαρό Βρετανό αλλά και στον Esteban Ocon. Όσο καλός κι αν είναι ο Ολλανδός, έχει ήδη απορρίψει τους Γερμανούς πίσω στο 2014.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Οι ευχές να σταματήσει ο Hamilton μετά το μονοετές από την F1 φαίνεται πως δεν θα ακουστούν. Κατά πάσα πιθανότητα, θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι το 2023 στο σπορ και δίπλα του θα δει ένα ανερχόμενο ταλέντο που θα μάθει πάρα πολλά, ώστε να γίνει ο διάδοχός του.

Έχοντας την ευκαιρία να θέσει ρεκόρ που θα κάνουν δεκαετίες να σπάσουν και να γίνει ο οδηγός με τα περισσότερα Πρωταθλήματα στην ιστορία, δεν πρόκειται να αποσυρθεί σύντομα ο Hamilton. Οι φήμες και κείμενα τα οποία μιλάνε για αποχώρηση θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Δίνοντας βάση σε δημοσιεύματα “κίτρινου Τύπου” και μόνο, χάνουμε το νόημα και την κριτική μας σκέψη.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Δείτε το τρέιλερ της δεύτερης σεζόν του Ελληνικού Πρωταθλήματος F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles