spot_img

Περισσότερες αναβαθμίσεις για τη Ferrari στο Nurburgring

Η Formula 1 ταξιδεύει στην πίστα του Nurburgring την επόμενη εβδομάδα, με τη Ferrari να προγραμματίζει περισσότερες αναβαθμίσεις για την SF1000.

Η ιταλική ομάδα δοκίμασε κάποια νέα αεροδυναμικά τμήματα στο GP Ρωσίας. Ο αγώνας στην πίστα του Sochi είδε τον Charles Leclerc να καταγράφει το καλύτερο αποτέλεσμα της Ferrari στους τελευταίους πέντε αγώνες, τερματίζοντας έκτος.

Μεταξύ των νέων τμημάτων περιλαμβάνονταν νέα στοιχεία στην πίσω αεροτομή και μια νέα μύτη στην εμπρόσθια πτέρυγα. Η ομάδα έδειξε πως “ψάχνεται” ώστε να μπορέσει να ελαχιστοποιήσει τις αεροδυναμικές αδυναμίες που πλήττουν το φετινό της μονοθέσιο.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Οι δηλώσεις του Charles Leclerc:

Δεν νιώσαμε κάποια δραματική αλλαγή όσον αφορά την οδηγησιμότητα. Τα δεδομένα μάς έδειξαν ωστόσο μια ελαφρά βελτίωση στην απόδοση, επομένως αυτό είναι ήδη ένα θετικό. Τώρα πλέον ανυπομονώ για τον επόμενο αγώνα, στον οποίο λογικά θα φέρουμε μεγαλύτερες αλλαγές για το μονοθέσιο.

Ο Mattia Binotto βασίστηκε πάνω στις δηλώσεις του Μονεγάσκου και δήλωσε πως οι νέες αναβαθμίσεις που θα φέρει η Ferrari έως το τέλος της χρονιάς θα εστιάσουν κυρίως στη βελτίωση του διαχύτη.

Όπως είπε και ο Charles, θα φέρουμε κι άλλες αναβαθμίσεις για το Nurburgring, αλλά και πάλι όχι κάτι πολύ μεγάλο. Και πάλι όμως νομίζω πως θα είναι καθοριστικές για μας, ειδικά αν αναλογιστούμε τον ανταγωνισμό στο mid-field. Μέχρι το τέλος της σεζόν θα επικεντρωθούμε στη βελτίωση του διαχύτη, αλλά το πότε θα ξεκινήσουμε δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Ας ελπίσουμε πως θα βρούμε ξανά λίγη παραπάνω απόδοση, ώστε να μπορέσουν οι οδηγοί τουλάχιστον να διεκδικήσουν μια καλύτερη θέση στους επόμενους αγώνες.

Ο ομόσταυλος του Leclerc, Sebastian Vettel, εξακολουθεί να αναζητά έναν αξιόλογο τερματισμό, με το GP Ρωσίας να τον βρίσκει μόλις στη 13η θέση. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, οι αναβαθμίσεις του δημιούργησαν περισσότερη αισιοδοξία για την πρόοδο πάνω στην SF1000, ειδικά στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής.

Πιστεύω πως, την Παρασκευή, τα νέα τμήματα που φέραμε απέδωσαν στο βαθμό που αναμέναμε. Η βελτίωση στην απόδοση δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, αλλά αυτό δεν μας πειράζει. Ελπίζω να φανεί ο καλύτερος ρυθμός μας στους επόμενους αγώνες.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ρωσίας.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles