spot_img

Vasseur: «Μην βάζετε λόγια της Red Bull στο στόμα μου!»

Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Fred Vasseur, για μια ακόμα φορά υποστηρίζει ότι στην ομάδα δεν κάνουν διακρίσεις ανάμεσα στους οδηγούς τους και κανείς από τους δυο δεν είναι το νούμερο ένα.

Σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο τύπου ο οδηγός της Scuderia Ferrari, Carlos Sainz, υπέγραψε προσύμφωνο με την Audi και είναι πολύ πιθανό η γερμανική φίρμα να είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του μετά τη λήξη του συμβολαίου του με την ομάδα το 2024. Αν και ο Ισπανός οδηγός έχει αρνηθεί κατηγορηματικά τις φήμες αυτές πολλοί θεωρούν πως θέλει μελλοντικά, και εφόσον η Ferrari βρίσκεται στη μάχη του τίτλου, να αποφύγει το ενδεχόμενο ο teammate του Charles Leclerc να πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Fred Vasseur, υπογράμμισε ότι ακόμα και στο σενάριο αυτό δεν θα δώσουν σκόπιμα προβάδισμα σε έναν από τους δυο οδηγούς της ομάδας.

«Μην βάζετε λόγια του Helmut Marko στο στόμα μου. Ποτέ δεν είπα ότι δίνουμε προτεραιότητα σε κάποιο οδηγό και δεν κάνουμε ποτέ διακρίσεις. Αυτό που υποστηρίζω είναι εάν στοχεύεις στο Πρωτάθλημα σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο της σεζόν πρέπει να πάρεις αποφάσεις και να είσαι πιο ευνοϊκός στον οδηγό που είναι πιο μπροστά στην κατάταξη. Αυτή την στιγμή όμως αυτή η περίπτωση δεν ισχύει για εμάς, γιατί δεν είμαστε στη μάχη του τίτλου».

Ακούστε το καλοκαιρινό podcast μας για τη Formula 1 και με την ανάλυση του Grand Prix Βελγίου. 

Ο Γάλλος επικεφαλής τόνισε πως δεν θα αλλάξει τις αρχές του στο χώρο της Formula 1 και ούτε πρόκειται να ακολουθήσει τις τακτικές της Red Bull Racing για να βρεθεί στην κορυφή.

«Όλα αυτά βασίζονται στην πεποίθηση μερικών ότι ο Charles είναι ο πρώτος οδηγός της ομάδας, αλλά αυτό δεν ισχύει. Από τότε που ξεκίνησα αυτή τη δουλειά πριν είκοσι πέντε χρόνια πίστευα ότι και οι δυο οδηγοί πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Όλες οι ομάδες έχουν το ίδιο μοτίβο εκτός από τη Red Bull με το Verstappen και τον Perez. Έχουμε δυο πολύ ικανούς οδηγούς που μπορούν να κάνουν πολύ καλή δουλειά και έχουμε τη δυνατότητα να του δώσουμε το ίδιο ακριβώς μονοθέσιο. Στόχος παραμένει να κερδίσουν με τη Ferrari και για τη Ferrari. Δεν υπάρχει νούμερο ένα και νούμερο δυο οδηγός. Αν σε κάποια φάση πρέπει να πάρουμε δραστικές αποφάσεις, τότε θα το κάνουμε και δεν έχει σημασία για ποιον από τους δυο».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles