spot_img

Το Πρωτάθλημα πήρε φωτιά στην Monza

To Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 ολοκλήρωσε έναν εκπληκτικό αγώνα στην πίστα της Monza, με τη βαθμολογία της Pro να παίρνει φωτιά.

Οι οδηγοί παρατάχθηκαν στο Ναό της Ταχύτητας για τον όγδοο αγώνα της σεζόν, ο οποίος αποδείχθηκε πέρα για πέρα ανατρεπτικός. Η μάχη για το Πρωτάθλημα έχει ανάψει για τα καλά, με τρεις οδηγούς να διεκδικούν τον Τίτλο.

Πριν διαβάσεις τι έγινε το GP Ιταλίας, μπορείς να δεις τον αγώνα εδώ.

Μεγάλος νικητής του αγώνα ήταν ο Αλέξανδρος Καλαθαράς. Κάνοντας μια εξαιρετική εμφάνιση στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν αμέσως στις μπροστά θέσεις. Ο αγώνας του ήταν πέρα για πέρα ψύχραιμος, έχοντας μάλιστα και μια μεγάλη περίοδο όπου έμπλεξε στη κίνηση. Εκμεταλλευόμενος ποινές και ατυχίες αντιπάλων του έφτασε στη δεύτερη νίκη του στη σεζόν και παραμένει ζωντανός στο Πρωτάθλημα. Στην 2η θέση του αγώνα ολοκλήρωσε ο Γρηγόρης Λάμπρου. Ο οδηγός της Renault έκανε ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο στο Πρωτάθλημα και πήρε 18 βαθμούς στη πίστα της Monza. Μπορεί να τερμάτισε στην πρώτη θέση, αλλά ποινή χρόνου τον έριξε πίσω από τον Καλαθαρά. Οι δύο οδηγοί έδωσαν εντυπωσιακές μάχες, ιδιαίτερα στη κίνηση, σε μια φοβερή εμφάνιση.

Το βάθρο του αγώνα έκλεισε ο Αλέξανδρος Χρυσαφόπουλος. Ο οδηγός της Haas μπήκε για αλλαγή ελαστικών στον πρώτο γύρο και έφτασε μέχρι τέλους σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Μετά τον αγώνα οι αγωνοδίκες αφαίρεσαν 5s ποινής που είχε δώσει αδίκως το παιχνίδι. Με αυτό το αποτέλεσμα, μείωσε έστω και λίγο τη διαφορά στη βαθμολογία. Στην 4η θέση του αγώνα ολοκλήρωσε ο Βασίλης Σωτηρίου. Ο οδηγός της Red Bull ξεκίνησε από την pole position αλλά προβλήματα σύνδεσης τον έριξαν εκτός 10άδας. Όμως ανέκαμψε και παρά το λάθος στο σύστημα χρονομέτρησης έκανε έναν φοβερό αγώνα και ελαχιστοποίησε τις απώλειες που είχε.

Ο Γιώργος Ρούσσος έκανε έναν φοβερό αγώνα για να κλείσει στην 5η θέση. Ο άκρως φορμαρισμένος οδηγός της Alpha Tauri έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα και λίγο έλειψε να είναι στο βάθρο. Στην 6η θέση στην Monza και ίσως στην καλύτερη εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα βρέθηκε ο Ιωνάς Στούμπος. Ο οδηγός της McLaren είχε εξαιρετική στρατηγική και έδωσε φοβερές μάχες και στους 27 γύρους στην Monza.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 21 Απριλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Γιώργος Μαχαίρας αντέδρασε έπειτα από έναν κακό πρώτο γύρο και μετά την αφαίρεση λανθασμένων ποινών ολοκλήρωσε στην 7η θέση του αγώνα για την Mercedes. Πίσω του ήταν ο Κώστας Αναστασάκης με την δεύτερη Red Bull. Ο αγώνας του ήταν εξαιρετικός, δίνοντας μάχη ρόδα-ρόδα με τον Στούμπο και έδωσε πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του η οποία μπορεί να κατακτήσει τον Τίτλο στον επόμενο αγώνα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Εμίλια-Ρομάνια

Στην 9η θέση της Κατάταξης στην Monza βρέθηκε ο Αλέξανδρος Μεταξάκης. Ο οδηγός της Ferrari έκανε μια φοβερή εμφάνιση, δίνοντας μάχη ακόμα και για το βάθρο στο πρώτο stint. Πήρε όμως τους πρώτους του βαθμούς στο Πρωτάθλημα και κοιτά να το επαναλάβει στο Silverstone. O Γιάννης Φιλιππής μπορεί να τερμάτισε εκτός 10άδας, όμως ήταν ακόμα ένας οδηγός που είδε ποινή να του αφαιρείται. Έπειτα από μια σειρά ατυχιών, επέστρεψε στην 10άδα με τον τελευταίο βαθμό.

Εκτός αυτής έμεινε ο Δημήτρης Σχορτσανίτης, ο οποίος πήρε ποινή χρόνου, σε μια εξαιρετική εμφάνιση. Ο Στέφανος Ακαντζηλιώτης έμεινε στην 12η θέση με ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση. Ακολούθησαν οι Βαλάντης Μάμαλης, Γρηγόρης Μανιατόπουλος, Θάνος Κουταυλής, Γιάννης Στεργίου με τον ταχύτερο γύρο και ο Σπύρος Σεβαστός. Από τον αγώνα εγκατέλειψε ο Σώζων Πατριώτης.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μην χάσετε απόψε Τετάρτη 21 Απριλίου στις 21:00μμ το GP Ιταλίας για την Κατηγορία Pro-Am του Ελληνικού Πρωταθλήματος F1, όπου ενδέχεται να έχουμε ανάδειξη Πρωταθλητή. Ο επόμενος αγώνας της Κατηγορίας Pro είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 25 Απριλίου στις 21:00μμ με το GP Μ. Βρετανίας.

Δείτε το GP Ιταλίας της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1

Βαθμολογία ΟδηγώνΒαθμολογία Ομάδων

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles