spot_img

Το τέλος του τεράστιου σερί της Renault

Το ρεκόρ-σερί των 238 συνεχόμενων αγώνων, όπου μονοθέσιο με κινητήρα Renault κατάφερε να τερματίσει εντός βαθμολογικής δεκάδας, τερματίστηκε στο GP Μπαχρέιν.

Το Γαλλικό εργοστάσιο, από το 2008 στο Βελγικό GP, βλέπει τουλάχιστον ένα μονοθέσιο ομάδας στην οποία παρέχει κινητήρες, να βαθμολογείται. Η πολύ επιτυχημένη συνεργασία με την Red Bull τής χάρισε 4 συνεχή Πρωταθλήματα Κατασκευαστών από το 2010 έως το 2013. Το ρεκόρ αυτό διατηρούσαν παράλληλα ομάδες όπως η Lotus, Toro Rosso, McLaren καθώς και η εργοστασιακή ομάδα Renault.

Διαβάστε επίσης: Χαρούμενος ο Binotto με την εξέλιξη της Ferrari

Σ’ ένα όχι τόσο ιδανικό ξεκίνημα, η Alpine είδε τα δυο μονοθέσια της να μην πετυχαίνουν βαθμούς. Αρχικά, η επιστροφή του Ισπανού οδηγού, Fernando Alonso, επισκιάστηκε όταν ένα πρόβλημα στα φρένα της A521 τον ανάγκασε να εγκαταλείψει. Παράλληλα, ο Esteban Ocon εκκίνησε από την 16η θέση και παρά τις σκληρές μάχες κατάφερε να ανέβει μόλις τρεις θέσεις. Στο 45ο γύρο μάλιστα είχε σύγκρουση με τον Sebastian Vettel και έχασε πολύτιμο χρόνο.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Μπαχρέιν.

Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα τόνισε πως, παρά το αντίξοο ξεκίνημα, η ομάδα έχει περιθώριο να εξελιχθεί στους επόμενους αγώνες.

Πιστεύω εάν εκκινούσαμε πιο ψηλά στο grid σίγουρα θα δίναμε μάχη για βαθμούς. Σε όλο τον αγώνα είχα πολλές μονομαχίες με την Aston Martin του Vettel και ο Lance κατάφερε να τερματίσει εντός βαθμολογικής δεκάδας. Είχαμε μεγάλο ανταγωνισμό με αυτά τα μονοθέσια. Είναι ξεκάθαρο πως αν ξεκινούσα τον αγώνα στην πρώτη δεκάδα, ή έστω στην 11η με 12η θέση, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Τα περιθώρια όμως στενεύουν και πρέπει να αξιοποιήσουμε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του μονοθεσίου. Έχουμε τα μέσα να διακρίνουμε τις αδυναμίες στην απόδοσή μας και που ακριβώς πρέπει να βελτιωθούμε.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Θα καταφέρουν Alonso και Ocon να ανακάμψουν και να χαρίσουν πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα;

Δείτε το GP ΗΠΑ της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles