spot_img

Χαρούμενος ο Binotto με την εξέλιξη της Ferrari

Ο Mattia Binotto μίλησε για την εξέλιξη της Ferrari στο 2021, η οποία περιλαμβάνει όλους τους τομείς του μονοθεσίου SF21.

Η Scuderia πραγματοποίησε ένα ικανοποιητικό ντεμπούτο στο GP Μπαχρέιν, δεδομένου του κάκιστου 2020. Η απόδοση της SF21 ήταν τέτοια που έδωσε τη δυνατότητα και στους δύο οδηγούς της να περάσουν στο Q3. Ο Charles Leclerc έδειξε την ταχύτητά του με την 4η θέση, ενώ ο Carlos Sainz ήταν στην 8η θέση.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 30 Μαρτίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Στον αγώνα, αμφότεροι οι οδηγοί βαθμολογήθηκαν με σχετική άνεση, έχοντας μάλιστα διαφορετική στρατηγική. Ο Μονεγάσκος τερμάτισε στην 6η θέση, ένα λεπτό μακριά από τον νικητή Lewis Hamilton, ενώ ο Ισπανός στην 8η, 8 δευτερόλεπτα πίσω του.

Τώρα, ο Binotto έρχεται να μιλήσει για την εμφάνιση της Ferrari στο GP Μπαχρέιν και τονίζει τη βελτίωση που έγινε κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ξεκάθαρα η κινητήρια μονάδα έχει βελτιωθεί και είμαστε πολύ χαρούμενοι, όπως η Alfa Romeo και η Haas. Από τη μεριά μας όμως, βελτιωθήκαμε σε όλους τους τομείς στην SF21. Η αεροδυναμική είναι ξεκάθαρα καλύτερη όσον αφορά τη συμπεριφορά του μονοθεσίου και η συσχέτιση δεδομένων με το εργοστάσιο είναι καλή. Όμως, στη κινητήρια μονάδα και στο μονοθέσιο στο σύνολό του ξέραμε πως μπορούσαμε να κάνουμε βελτιώσεις και το προσπαθήσαμε. Όλο το πακέτο έχει βελτιωθεί, όχι μόνο ορισμένα σημεία. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα να δουλεύει με ηρεμία και αρμονία.

Μην χάσετε σήμερα στις 18:00μμ την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Μπαχρέιν.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari τόνισε πως δύσκολα θα δούμε κόκκινο μονοθέσιο να ανεβαίνει στο βάθρο. Η διαφορά από την κορυφή στο Μπαχρέιν ήταν μεγάλη, με τον Binotto να παραμένει πραγματιστής.

Η διαφορά που έχουμε από τους κορυφαίους ανταγωνιστές μας ήταν μεγάλη στο Μπαχρέιν για να απειλούμε για βάθρα. Θα είναι μακρύς ο δρόμος και τα πράγματα αλλάζουν από πίστα σε πίστα. Ξέρουμε πως δεν θα εργαστούμε πολύ στο μονοθέσιο αυτό, διότι έχουμε εστιάσει πλήρως την προσοχή μας στο 2022 πίσω στο εργοστάσιο. Είμαι σίγουρος πως το ίδιο ισχύει και για τις άλλες ομάδες. Οι οδηγοί ακόμα μαθαίνουν το μονοθέσιο και οι πληροφορίες που μας δίνουν γι’αυτό θα μας κάνει να το κατανοήσουμε και να το βελτιώσουμε. Οι επόμενοι τρεις-τέσσερις αγώνες θα δείξουν την πλήρη δυναμική της SF21 σύμφωνα με τους αντιπάλους μας. Θα περιμένουμε έως τότε.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Ferrari πέτυχε τρία βάθρα στο 2020 με ένα κατά πολύ χειρότερο μονοθέσιο, που της έδωσε την 6η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Η Ferrari είναι ικανοποιημένη, όπως δήλωσε ο Binotto, με την εξέλιξη που έχει κάνει. Μπορεί να ξεπεράσει αυτό τον αριθμό στο 2021;

Δείτε το GP Ιαπωνίας της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles