spot_img

Τρομερό ξεκίνημα για τον Ανδρέα Λασκαράτο στο AsLMS

Ο Ανδρέας Λασκαράτος πραγματοποίησε εντυπωσιακό ξεκίνημα στο Asian Le Mans Series 2021, κατακτώντας τη νίκη στην κατηγορία LMP2 Am στους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν που έλαβαν χώρα στο Dubai Autodrome Circuit!

Ο 34χρονος οδηγός, που τα τελευταία χρόνια εκπροσωπεί τα ελληνικά χρώματα στους αγώνες αντοχής σημειώνοντας σημαντικές επιτυχίες, ακολουθεί όλο το πρόγραμμα του άκρως ανταγωνιστικού θεσμού, στον οποίο συμμετέχουν οδηγοί με πλούσιο βιογραφικό που περιλαμβάνει ακόμα και τη Formula 1, όπως οι Stoffel Vandoorne και Giancarlo Fisichella.

Διαβάστε επίσης: Τεχνική ανάλυση McLaren MCL35M

Φέτος, ο Λασκαράτος είναι επίσημος οδηγός της επιτυχημένης ομάδας Era Motorsport και μοιράζεται το πρωτότυπο Oreca 07-Gibson #18 της κατηγορίας LMP2 Am, με τον Βρετανό Kyle Tilley και τον Αμερικανό Dwight Merriman.

Ανδρέας Λασκαράτος

Η προσαρμογή στο μήκους 5.3 χιλιομέτρων Dubai Autodrome Circuit ήταν άμεση, με το #18 να σημειώνει τον έκτο καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές, εξασφαλίζοντας έτσι την pole position της κατηγορίας για τους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν.


Πρόκειται για μία ευχάριστα τεχνική πίστα, με κάποια πολύ ενδιαφέροντα σημεία. Ειδικά το σύμπλεγμα από τη στροφή 2 έως τη στροφή 7. Είναι μία πίστα απαιτητική, που δεν αφήνει περιθώρια για λάθη. Γρήγορη σε ρυθμό, επομένως απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση», σημειώνει ο Ανδρέας.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” #39 με τις τελευταίες εξελίξεις στην F1.


Στον 4ωρο αγώνα του Σαββάτου, ο Λασκαράτος βρισκόταν πίσω από το τιμόνι στο πρώτο και το τελευταίο “stint”. Με εξαιρετική εκκίνηση κέρδισε θέσεις στον πρώτο γύρο ενώ στο φινάλε, διαχειρίστηκε το προβάδισμα που υπήρχε έναντι των πλησιέστερων αντιπάλων και πήρε καρό σημαία όντας έκτος γενικής κατάταξης και πρώτος στην κατηγορία LMP2 Am.



Το πρώτο stint ήταν ένα από τα δυσκολότερα που έχω κάνει στην καριέρα μου. Στην εκκίνηση έπεσαν λάδια από προπορευόμενο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα αυτά να καλύψουν το κόκπιτ, περιορίζοντας σημαντικά την ορατότητά μου! Αντίθετα, στον τερματισμό τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα. Δεν είχαμε προβλήματα, είχα βρει καλό ρυθμό και φτάσαμε στη νίκη», λέει για τον πρώτο αγώνα ο Λασκαράτος.


Ανδρέας ΛασκαράτοςΈνα 24ωρο μετά, το πρωτότυπο της Era Motorsport παρατάχθηκε ξανά στο grid, αυτή τη φορά για τον δεύτερο γύρο του Asian Le Mans Series 2021. Εκεί ο Έλληνας οδηγός πέρασε πίσω από το τιμόνι λίγο πριν τη συμπλήρωση τριών ωρών μάχης και έφτασε στον τερματισμό κατακτώντας την πέμπτη θέση στη γενική κατάταξη και διπλασιάζοντας τις νίκες στην LMP2 Am.


Όταν ανέλαβα, είχαμε μεγάλο προβάδισμα κι έτσι αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε τις συνθήκες για να πραγματοποιήσουμε δοκιμές ελαστικών σε ρυθμό αγώνα. Αποφασίσαμε να μην αλλάξω ελαστικά, ώστε να δούμε πως συμπεριφέρονται μετά από τριπλό “stint”. Τα δεδομένα που συλλέξαμε ήταν πολύτιμα για τη συνέχεια καθώς ακόμα πειραματιζόμαστε σε ότι αφορά στο set-up. Φέτος έχουμε ελαστικά Michelin, τα οποία αποδεικνύεται πως έχουν εξαιρετικό κράτημα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα», τονίζει ο Λασκαράτος.


Το δύο στα δύο στο Dubai Autodrome Circuit φέρνει την Era Motorsport και τον Λασκαράτο σε θέση ισχύος σε ότι αφορά στο κυνήγι του τίτλου της κατηγορίας. Το πρωτότυπο #18 έφτασε τους 52 βαθμούς, με δύο ακόμα αγώνες να απομένουν για το φινάλε της σεζόν, με το καλεντάρι να έχει προφανώς επηρεαστεί από την παγκόσμια πανδημία.

Ανδρέας Λασκαράτος

Με αυτή την επιτυχία, σε ένα θεσμό με παγκόσμια προβολή και κόντρα σε οδηγούς παγκόσμιας κλάσης, ο Λασκαράτος προβάλλει τη χώρα μας μέσω του “Visit Greece” σε κάθε άκρη του πλανήτη!


Με τα αποτελέσματα αυτά βάζουμε την Ελλάδα στον χάρτη του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού και θεωρώ πως αποδεικνύεται στην πράξη πως μπορούμε να συναγωνιστούμε ακόμα και τέτοιου βεληνεκούς οδηγούς. Είναι η πρώτη φορά που ένας Ελληνικός φορέας στηρίζει τις προσπάθειες ενός οδηγού και προβάλλεται μέσω του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με το πρόσημο αυτής της συνεργασίας να κρίνεται ήδη θετικό. Βρισκόμαστε σε συχνή επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Κ. Δημήτρη Φραγκάκη, ώστε να διασφαλίζουμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο προβολής της χώρας μας», τονίζει ο Ανδρέας Λασκαράτος.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube


Η συνέχεια για τον  περιλαμβάνει άλλους δύο 4ώρους αγώνες, αυτή τη φορά στην πίστα Yas Marina του Abu Dhabi. Θα διεξαχθούν στις 19 και 20 Φεβρουαρίου και θα κρίνουν τους πρωταθλητές του 2021. Ο Ανδρέας Λασκαράτος ευελπιστεί να είναι ένας από αυτούς.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles