spot_img

Verstappen: «Δεν πίστευα πως θα πάρω 10 νίκες»

Ο Max Verstappen έφτασε τις 10 συνεχόμενες νίκες και έγραψε ιστορία στη Formula 1 καθώς είναι ο πρώτος που το πετυχαίνει στην ιστορία.

Ούτε το πείσμα των Carlos Sainz και Charles Leclerc, ούτε οι χιλιάδες οπαδοί της Ferrari στις κερκίδες της Μόντσα, κατάφεραν να στερήσουν τον Max Verstappen από ένα σημαντικό επίτευγμα. Ο 25χρονος Ολλανδός σημείωσε τη δέκατη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα της Formula 1, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ άλλος οδηγός στην ιστορία του θεσμού.

«Ποτέ δεν μπορούσα να πιστέψω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πιθανό να συμβεί. Όμως παλέψαμε για αυτό, κάτι που το έκανε σίγουρα διασκεδαστικό».

Ερωτηθείς από τον πρώην πρωταθλητή Nico Rosberg, σχετικά με τη μάχη του με τον Sainz στο πρώτο μέρος του αγώνα, ο Verstappen δήλωσε.

«Είχαμε καλό ρυθμό και η φθορά των ελαστικών δεν ήταν μεγάλη. Όμως η Ferrari είχε υψηλή τελική ταχύτητα, οπότε ήταν δύσκολο να πλησιάσω και να κάνω κίνηση στην πρώτη στροφή. Οπότε έπρεπε να τον πιέσω να κάνει λάθος. Ευτυχώς αυτό συνέβη κάποια στιγμή που μπλόκαρε τα φρένα του. Είχα καλύτερη πρόσφυση βγαίνοντας από τη δεύτερη στροφή και μετά μπόρεσα να κάνω τον αγώνα μου».

O Rosberg τον ρώτησε αν κάποια στιγμή πέρασε από το μυαλό του ότι δεν θα κέρδιζε στην Μόντσα.

«Προσπάθησα να έχω υπομονή, ήταν ένας μεγάλος σε διάρκεια αγώνας. Έβλεπα ότι το μονοθέσιο της Ferrari είχε πρόβλημα με τα πίσω ελαστικά, οπότε έπρεπε να διαλέξω τη στιγμή της επίθεσης. Το μονοθέσιο είχε πολύ καλή απόδοση, έπρεπε βέβαια να ρίξω το ρυθμό προς το τέλος, όμως ευτυχώς είχα μεγάλη απόσταση».

Ακούστε τo podcast μας για τη Formula 1 με όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles