spot_img

Verstappen: «Έκανα εγώ λάθος, έχω όμως καλό μονοθέσιο»

Ο Max Verstappen αναγνώρισε το λάθος του στις κατατακτήριες δοκιμές του Μαϊάμι και ευελπιστεί πως στον αγώνα θα είναι σε θέση να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα.

Έπειτα από τις πρωτιές που κατέκτησε σε FP2 και FP3, o Max Verstappen έμοιαζε ως το μεγάλο φαβορί για την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Μαϊάμι. Όμως ένα λάθος στον πρώτο του γύρο στο Q3 και η έξοδος του Charles Leclerc τον περιόρισαν στην 9η θέση και την πέμπτη σειρά του grid.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα έχει ένα δύσκολο έργο στον αγώνα του Μαϊάμι, με τον teammate του, Sergio Perez, να εκκινεί από την πρώτη θέση. Παρά το γεγονός πως τα βάζει με την τύχη του, ο Verstappen σε δηλώσεις του μετά το Q3, παραδέχθηκε πως έκανε εκείνος το μεγαλύτερο λάθος.

«Φυσικά και ήταν ατυχία αυτό που έγινε. Αλλά πρώτα απ’ όλα δεν κάναμε γύρο και αυτό ήταν δικό μου λάθος. Ήταν πολύ δύσκολα στην πίστα. Ήμουν λίγο εκτός γραμμής στις στροφές 6 και 7. Ένιωσα να έχω υποστροφή και δεν μπόρεσα να φέρω το μονοθέσιο στην αγωνιστική γραμμή και εγκατέλειψα το γύρο μου. Μετά χρειάζεσαι την τύχη για να μην βγει η κόκκινη σημαία. Όμως αν σκέφτεσαι έτσι, τότε σίγουρα θα συμβεί. Είναι λίγο ενοχλητικό. Όλο το τριήμερο ήμουν πολύ γρήγορος. Ο γύρος μου στο Q2 ήταν αρκετά γρήγορος για την pole position στο Q3. Αυτό λέει από μόνο του πως έχω ένα καλό μονοθέσιο. Όμως έπρεπε να κάνω το γύρο όταν έπρεπε και δεν το έκανα. Είναι λίγο εκνευριστικό από μεριάς μου».

Ακούστε την εκπομπή/podcast, Slipstream #112, με την ανάλυση του Grand Prix Αζερμπαϊτζάν. 

Για τον αγώνα και την πιθανότητα να χάσει την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα, ο 25χρονος ανέφερε.

«Θα είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα. Με το ρυθμό που έχει το μονοθέσιό μας, θα κερδίσουμε πολύ γρήγορα θέσεις. Όμως ελπίζω να μην βρεθώ σε τρενάκι DRS γιατί θα μπλέξω. Δεν ήταν καλή η σημερινή ημέρα, όμως ξέρω πως μετά τον αγώνα δεν κρίνεται το πρωτάθλημα. Έχω υπάρξει ξανά στη θέση αυτή. Μερικές φορές έχεις ατυχίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα συνεχιστεί για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Δεν μπορούν όλα να είναι τέλεια. Ελπίζεις να είναι πάντα τέλεια τα πράγματα. Εδώ όμως δεν ήταν».

Δείτε το Grand Prix Ιταλίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles