spot_img

Verstappen: «Η μόνη μας επιλογή σήμερα ήταν η νίκη»

Μια μεγάλη νίκη και ένα ιστορικό ρεκόρ για τον Max Verstappen στο ανατρεπτικό Grand Prix Η.Π.Α. όπου έδωσε σκληρή μάχη μέχρις το τέλος για να κλειδώσει το αποτέλεσμα που χάρισε στην Red Bull Racing το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Στο άκρως δραματικό και ανατρεπτικό Grand Prix Η.Π.Α. ο Ολλανδός βρέθηκε να παλεύει μέχρι το τέλος σημειώνοντας την 13η νίκη του στη φετινή σεζόν. Ισοφάρισε το ρεκόρ της Formula 1 με τις περισσότερες νίκες στην ίδια σεζόν με τους Michael Schumacher και Sebastian Vettel, ενώ όπως όλα δείχνουν είναι πολύ πιθανό να θέσει ένα νέο ρεκόρ.

Στην αρχή του αγώνα ο Verstappen έκανε μια εξαιρετική εκκίνηση και βρέθηκε πρωτοπόρος του αγώνα θέτοντας από νωρίς τον ρυθμό. Παρά το γεγονός ότι στην συνέχεια του αγώνα το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε δυο φορές στην πίστα μέσα σε λίγους γύρους κατάφερε να κρατήσει πίσω του έναν άκρως επιθετικό Lewis Hamilton. Ο Ολλανδός θα μπορούσε οριακά να χάσει την νίκη μέσα από τα χέρια του μετά από καταστροφικό pit stop στον γύρο. Το αγωνιστικό πακέτο όμως τη RB18 απέδειξε για μια ακόμα φορά την ταχύτητά του, ο Verstappen κάλυψε γρήγορα την διαφορά και προσπέρασε τον Hamilton για τη νίκη.

Φυσικά ο Verstappen δήλωσε πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα παρά τις όποιες δυσκολίες.

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά αλλά το pit stop ήταν πολύ μεγαλύτερο χρονικά απ’ ότι θα θέλαμε, οπότε μετά έπρεπε να παλέψω ξανά για βγω μπροστά. Τα δώσαμε όλα στην πίστα σήμερα. Ήταν ένα πολύ βαρύ συναισθηματικά τριήμερο για εμάς και σίγουρα αυτό το αποτέλεσμα είναι αφιερωμένο στον Dietrich και σε όσα έχει προσφέρει στην ομάδα. Η μόνη μας επιλογή σήμερα ήταν η νίκη. Τα πράγματα ήταν δύσκολα μετά το pit stop αλλά τα έδωσα όλα και πίεσα στο όριο για να βρεθώ πάλι μπροστά».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ιαπωνίας.

Στο circuit of the Americas η Red Bull κλείδωσε τον πρώτο της τίτλο στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών στην υβριδική εποχή της Formula 1. Το αγωνιστικό τριήμερο αυτό όμως ήταν έντονα συναισθηματικά φορτισμένο καθώς ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης την ομάδας Dietrich Matescitz απεβίωσε την Παρασκευή σε ηλικία 78 ετών. Ο Verstappen τόνισε πόσο σημαντική ήταν η νίκη αυτή.

«Ήταν μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσουμε τον τίτλο Κατασκευαστών σε αυτόν τον αγώνα και θέλαμε να το κάνουμε με στυλ. Είναι μια καταπληκτική πίστα για μονομαχίες και είναι απολαυστική στην οδήγηση. Η νίκη αυτή σημαίνει πολλά για εμένα και την ομάδα, γιατί ο Dietrich ήταν τόσο σημαντικός για την ομάδα και θέλαμε να φέρουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles