spot_img

Verstappen: «Τίποτα δεν είναι απίθανο σε αυτή την πίστα»

Ο Max Verstappen μίλησε για το άδοξο τέλος είχαν οι κατατακτήριες δοκιμές του στη Τζέντα και τόνισε πως τίποτα δεν είναι απίθανο για τον αγώνα.

Όπως αποδείχθηκε στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας το μοναδικό πράγμα που μπορεί να βάλει φρένο στον καταιγιστικό ρυθμό της RB19, προς το παρόν τουλάχιστον, είναι η ίδια η RB19. Η Red Bull Racing και ο Max Verstappen είχαν τρομερό ρυθμό στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής και του Σαββάτου και ο Ολλανδός ήταν καθοδόν για τη δεύτερη συνεχόμενη pole position του στη σεζόν. Στο Q2 όμως των κατατακτηρίων και ενώ ήταν σε γρήγορο γύρο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθειά του και όπως ακούσαμε από την ενδοεπικοινωνία του με τους μηχανικούς πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την μονάδα ισχύος.

Ο Verstappen επέστρεψε στα pits και έμεινε εκτός Q3 και θα εκκινήσει τον αγώνα από την 15η θέση του grid και αυτό εάν δεν δεχθεί κάποια επιπλέον ποινή για πιθανή αλλαγή εξαρτημάτων στην RB19. Το θετικό νέο για την αυστριακή ομάδα ήταν πως το πρόβλημα ήταν τελικά στο ημιαξόνιο του μονοθεσίου και όχι στη μονάδα ισχύος. Ο Verstappen είναι επιφυλακτικός για την συνέχεια του αγωνιστικού τριημέρου.

«Είναι πρώτη φορά που και εγώ ο ίδιος αντιμετωπίζω τέτοιου είδους πρόβλημα. Συνέβη καθώς έβγαινα από την στροφή 20 της πίστας και είναι κάπως ενοχλητικό γιατί μέχρι τώρα είχαμε ένα πολύ καλό τριήμερο. Πηγαίναμε πολύ δυναμικά στις κατατακτήριες και κάθε φορά που βγαίναμε στην πίστα το μονοθέσιο ανταποκρίνονταν πολύ καλά. Τώρα θα είναι λίγο πιο δύσκολο να βρεθώ στις μπροστά θέσεις του grid, αλλά το πιο σημαντικό είναι να σημειώσουμε βαθμούς. Έχουμε μια μεγάλη σεζόν μπροστά μας και η αλήθεια είναι θα ήθελα να ξεκινήσω από τις πρώτες θέσεις αλλά έτσι έχουν τώρα τα πράγματα και δεν μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #109 με την ανάλυση του Grand Prix Μπαχρέιν.

Παρά την απογοητευτική έκβαση των κατατακτηρίων στην πίστα της Jeddah ο Ολλανδός Πρωταθλητής παραμένει αισιόδοξος και ρεαλιστικός για τον αυριανό αγώνα. Άλλωστε, δεν ήταν λίγες οι φορές πέρυσι που είδαμε το Verstappen να εκκινεί είτε από την μέση του grid είτε και από τις τελευταίες θέσεις και να πετυχαίνει βάθρα και νίκες.

«Τίποτα δεν είναι απίθανο στην πίστα αυτή και έχουμε δει πολλά τέτοια σενάρια. Ρεαλιστικά όμως για εμένα και την ομάδα τα πράγματα θα είναι δύσκολα, έχουμε όμως πολύ καλό ρυθμό και πιστεύω θα καταφέρουμε να βρεθούμε μπροστά».

Η εκκίνηση του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 με το Sergio Perez στην pole position.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles