spot_img

Hamilton: «Πήραμε σημαντικούς βαθμούς, προχωράμε»

Ο Lewis Hamilton δήλωσε χαρούμενος για το τρίτο του συνεχόμενο βάθρο στην σεζόν στο Grand Prix Αυστρίας. Αν και το αποτέλεσμα ήταν απρόσμενο, ήταν σημαντικό για τον ίδιο και την ομάδα.

Μετά τον Αγώνα Sprint του Σαββάτου ο 7φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν επιφυλακτικός για την απόδοση της W13 E Performance. Το μονοθέσιο είχε μεν ικανοποιητικό ρυθμό στην αυστριακή πίστα, η ταχύτητά του όμως ειδικά στις ευθείες δεν ήταν στα επιθυμητά επίπεδα. Παρ΄ όλα αυτά τα δυο “Ασημί Βέλη” κατάφεραν να τερματίσουν εντός βαθμών και στον αγώνα της Κυριακής.  

Το βάθρο έμοιαζε απίθανο για τον Hamilton στην αρχή του αγώνα. Μετά την εγκατάλειψη του Carlos Sainz στον 58ο γύρο βρέθηκε στην 3η θέση όπου και τερμάτισε και δήλωσε χαρούμενος με το αποτέλεσμα.   

«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω το εκπληκτικό κοινό σήμερα. Σίγουρα δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα. Εχθές είχαμε μια αρκετά δύσκολη μέρα και γενικά ένα δύσκολο αγωνιστικό τριήμερο. Σαν ομάδα σημειώσαμε σημαντικούς βαθμούς στην 3η και 4η θέση και προχωράμε με τον ίδιο τρόπο για την συνέχεια».  

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας.

Το αγωνιστικό τριήμερο στην αυστριακή πίστα δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Βρετανό και το γερμανικό εργοστάσιο. Στις κατατακτήριες δοκιμές της Παρασκευής στο Q3 Hamilton και George Russell είχαν έξοδο και τα μονοθέσιά τους συγκρούστηκαν με τον τοίχο. Το έργο των μηχανικών ήταν δύσκολο και ο Hamilton φυσικά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ομάδα.

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω όλου τους μηχανικούς που εργάστηκαν στο γκαράζ. Δούλεψαν πολύ σκληρά για να επιδιορθώσουν το ζημιές. Το πρωί του Σαββάτου είχα ένα ολοκαίνουριο μονοθέσιο και είμαι ευγνώμων για την σκληρή δουλειά τους. Είχαμε μια βελτίωση σε αυτό τον αγώνα και πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο». 

Η Mercedes AMG βρίσκεται στην τρίτη θέση στην κατάταξη του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών με 237 βαθμούς.

Δείτε τον αγώνα του Silverstone για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles