spot_img

Vettel: «Formula 1 θα δεχόταν θετικά έναν gay οδηγό»

Ο Sebastian Vettel πιστεύει πως η Formula 1 μπορεί, πλέον, να έχει gay οδηγούς, ενώ παράλληλα εκτιμά πως το σπορ πρέπει να περάσει από τα λόγια στις πράξεις σε αντίστοιχα κοινωνικά ζητήματα.

Ο Sebastian Vettel είναι ένας οδηγός με πολλές επιτυχίες στη Formula 1, έχοντας κατακτήσει 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Πρόσφατα, ο Γερμανός δείχνει και μία ιδιαίτερη ευαισθησία σε κοινωνικά ζητήματα. Ειδικότερα, συχνά στηρίζει ανοιχτά την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+. Ο Vettel βρίσκεται στο εξώφυλλο του Attitude για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, το οποίο είναι gay περιοδικό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο ίδιος περιγράφεται ως σύμμαχος της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, καθώς συχνά αναφέρει πως πρέπει η Formula 1 να ξεφύγει από προκαταλήψεις.

Στο ερχόμενο τεύχος του περιοδικού Attitude, ο Sebastian Vettel αναφέρει, μεταξύ άλλων, για τις συζητήσεις που υπάρχουν στον κόσμο της Formula 1 περί διαφορετικότητας:

«Δεν το έχω βιώσει άμεσα, όμως έμμεσα έχω ακούσει ανθρώπους να μιλούν αρνητικά για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+. Όποτε έχω ακούσει αυτά τα πράγματα, πάντα ένιωθα πως είναι λάθος. Σήμερα, όμως, είμαι πιο άνετος για να εκφράσω την άποψή μου και να τους απαντήσω κατάλληλα. Η ομοφοβία είναι προκατάληψη, η οποία με τη σειρά της είναι λάθος. Είναι όντως τόσο απλό».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μονακό.

Ο Sebastian Vettel πιστεύει πως η Formula 1 είναι έτοιμη να έχει στις τάξεις της κάποιον gay οδηγό στο μέλλον.

«Πιθανότατα αυτό δε θα συνέβαινε στο παρελθόν, όμως νομίζω πως τώρα η Formula 1 θα δεχόταν θετικά έναν gay οδηγό, κάτι που θα ήταν σωστό. Συνεπώς, ελπίζω πως το άθλημά μας είναι έτοιμο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε, μεταξύ άλλων, ένα σύντομο σχόλιο για την καμπάνια «We Race as One» της Formula 1

«Η Formula 1 έχει ξεκινήσει μία καμπάνια με την ονομασία «We Race as One», η οποία είναι κάτι θετικό. Πρέπει, όμως, όλοι να κάνουμε μία συντονισμένη προσπάθεια, ώστε να εξασφαλίσουμε πως όντως θα καταφέρει μία θετική αλλαγή. Συνεπώς, πρέπει να αντιδράσουμε παρά να μιλάμε μόνο για αυτά τα πράγματα».

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν οδηγοί της Formula 1 που είναι υπέρ της ισότητας στο άθλημα. Ο τελευταίος οδηγός που παραδέχτηκε δημόσια πως ήταν gay ήταν ο Mike Beuttler, ο οποίος έτρεχε από το 1971 μέχρι το 1973.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles