spot_img

«Βόμβα από Ferrari» – Μπαίνει στον… πόλεμο κατά της Red Bull

Η Scuderia Ferrari με τη σειρά της απαντά στο ζήτημα των τελευταίων ημερών σχετικά με τη συνεργασία της Red Bull Racing με τη Scuderia AlphaTauri.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει εξελιχθεί σε μεγάλο παρασκηνιακό θέμα η ανανεωμένη συνεργασία μεταξύ των Red Bull Racing και Scuderia AlphaTauri. Η κακή απόδοση της ιταλικής ομάδας στο ξεκίνημα του 2023 οδήγησε τη «μαμά» ομάδα να λάβει μέτρα ώστε να αλλάξει η κατάσταση.

Στο Μίλτον Κινς, κατασκευάστηκαν νέες εγκαταστάσεις δίπλα στο εργοστάσιο της Red Bull Racing, στις οποίες στεγάζονται νέα τμήματα της Scuderia AlphaTauri. Οι σχέσεις των δύο θα γίνουν πολύ πιο στενές από το 2024, με αρκετό κόσμο να μετακομίζει από τη Φαέντσα της Ιταλίας στη Μ. Βρετανία.

Αυτό έχει οδηγήσει σε αντιδράσεις από ομάδες της Formula 1, οι οποίες είναι αντίθετες στη στενή συνεργασία δύο ομάδων που βρίσκονται υπό την ίδια ιδιοκτησία.

Την αρχή έκανε ο CEO της McLaren Racing, Zak Brown, ο οποίος ήταν καυστικός στις δηλώσεις του κατά των Red Bull-AlphaTauri. Εν συνεχεία, έγιναν δηλώσεις από πλευράς Aston Martin για τη συνεργασία που έχει με τη Mercedes, φυσικά με στόχο την περαιτέρω στοχοποίηση των δύο «ταύρων». Όλα αυτά, ενώ η FIA είναι εδώ και καιρό ενήμερη σχετικά με τα παράπονα των ομάδων όπως παραδέχθηκε ο Διευθυντής Μονοθεσίων της, Νικόλας Τομπάζης.

Ακούστε παρακάτω την εκπομπή μας για τη Formula 1, Slipstream #131, με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι και τo mini-review της σεζόν.


Η Scuderia Ferrari θέλησε να εναντιωθεί κι εκείνη στη νέα στενή συνεργασία μεταξύ των Red Bull Racing και Scuderia AlphaTauri.

«Πρέπει να αστυνομεύσουμε ό,τι κάνουν οι ομάδες με τις junior ομάδες τους. Δεν είναι σωστό για εμένα αυτό που γίνεται με την AlphaTauri. Είναι πολύ παράξενο αυτό που κάνουν μαζί με τη Red Bull γιατί οι δύο ομάδες έχουν κοινό ιδιοκτήτη. Όμως η FIA έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να το αντιμετωπίσει και είμαι σίγουρος πως θα το καταφέρουν και μελλοντικά».

Δεν είναι τυχαίο που ο Vasseur «πετά» το μπαλάκι προς την FIA, με την πίεση προς την παγκόσμια ομοσπονδία να γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles