spot_img

WEC 6H Spa: Αγχωτική νίκη για Toyota

H Toyota ήταν η μεγάλη νικήτρια στις 6H Spa για τον εναρκτήριο αγώνα του WEC στο 2021, σε μια εντυπωσιακή μάχη που έδωσε με την Alpine.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), ξεκίνησε με έναν εντυπωσιακό τρόπο στο θρυλικό Spa-Francorchamps. Κανένας δεν γνώριζε τι ακριβώς θα βλέπαμε στον αγώνα, ο οποίος είχε ανατροπές μέχρι και το τελευταίο ημίωρο. H μάχη ήταν έντονη, με τη νίκη να κρίνεται την τελευταία ώρα όταν ολοκληρώθηκαν οι αναφοδιασμοί.

Διαβάστε επίσης: GP Πορτογαλίας QP: Pole o Bottas για 0.007s

Νικητές των 6H Spa ήταν οι Kazuki Nakajima, Sebastien Buemi και Brendon Hartley με το #8 Toyota GR010 Hypercar. Το πλήρωμα του #8 αντιμετώπισε προβλήματα, ποινές αλλά είχε μια εκπληκτική στρατηγική. Κάνοντας ένα λιγότερο pit-stop και ένα εκπληκτικό stint με τον Nakajima, ήταν σε θέση ισχύος για την τελευταία ώρα. Το μυστικό της επιτυχίας ήρθε στη προ-τελευταία FCY, όταν κάλεσε η Toyota το αγωνιστικό στα pit και άλλαξε τη στρατηγική από 3 pit stop σε 2, με λιγότερο από 2 ώρες να απομένουν. Στην 2η θέση της κατάτατξης ολοκλήρωσε το #36 της Alpine. Οι Nicolas Laierre, Andre Negrao και Matthieu Vaxiviere έκαναν εξαιρετική δουλειά στις 6H Spa, όμως έμειναν συνολικά 40s μακριά από την κορυφή.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Μάλιστα το αγωνιστικό τους είχε χειρότερη κατανάλωση καυσίμου, αλλά ο ρυθμός ανά περιόδους ήταν πολύ καλύτερος της Toyota δίνοντας μια μεγάλη μάχη. Το βάθρο του αγώνα έκλεισε το #7 Toyota GR010 των Kamui Kobayashi, Mike Conway και Jose Maria Lopez. Ο αγώνας για το αγωνιστικό που ξεκίνησε από την 1η θέση ξεκίνησαν με μια ποινή διέλευσης, όμως με 2 ώρες να απομένουν, ο Kobayashi έχασε το φρενάρισμα στη στροφή των Βρυξελών. Έφυγε στον τοίχο βγάζοντας την FCY, αλλά ο ρυθμός ήταν τέτοιος όπου δεν τους στέρησε το βάθρο. Συνολικά τερμάτισε 1 γύρο πίσω από το #8.

Στην LMP2, η United Autosports έκανε έναν αγώνα κυριαρχίας από την αρχή έως το τέλος. Το πλήρωμα του #22 ήταν απίστευτο, ταχύτατο και σε έναν δικό του αγώνα, με τους Felipe Albuquerque, Phil Hanson και Fabio Scherer έφτασαν στη νίκη. Σε πολλές περιπτώσεις μπορούσαν να κοιτάξουν στα ίσα τα Hypercar, ενώ είχαν συνολικά το ταχύτερο δεύτερο κομμάτι στον αγώνα. Στην 2η θέση της Κατηγορίας βρέθηκε το #38 της Team Jota. Οι Anthony Davidson, Antonio Felix da Costa και Roberto Gonzalez έκαναν έναν εντυπωσιακό αγώνα και πήραν ένα πολύ δυνατό αποτέλεσμα. Το βάθρο στην LMP2 έκλεισε το δεύτερο αγωνιστικό της Jota με το #28, χάνοντας την 2η θέση έπειτα από μια ποινή διέλευσης στα τελευταία 15 λεπτά.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 1 Μαΐου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Στην GTE-Pro, είδαμε μια εκπληκτική εμφάνιση από την Porsche και την #92 911 RSR. Οι Kevin Estre και Neel Jani έκαναν έναν απίστευτο αγώνα, δεν απειλήθηκαν σε καμία περίπτωση και έφτασαν στη νίκη στον πρώτο τους αγώνα στη σεζόν. Μάλιστα, στα μέσα του αγώνα αντιμετώπισαν πρόβλημα με κλατάρισμα στο πίσω δεξί ελαστικό. Οι δύο Ferrari ακολούθησαν στις θέσεις 2 και 3, ολοκληρώνοντας το βάθρο των νικητών στις 6H Spa. H #51 488 GTE των Alessandro Pier Guidi & James Calado έκλεισε μπροστά από την #52 των Daniel Serra και Miguel Molina.

Η Corvette Racing ολοκλήρωσε τη προετοιμασία της για τις 24H του Le Mans στην 4η θέση, στον τελευταίο αγώνα του Oliver Gavin με την ομάδα. Η Prosche #91 έκανε έναν κακό αγώνα, έχοντας επαφή με το #7, προκαλώντας κλατάρισμα, ρίχνοντας το αρκετούς γύρους πίσω.

  • Βρείτε μας στο facebook
  • Ακούστε όλες τις εκπομπές για την F1 στο κανάλι μας στο Youtube 

Στην GTE-Am, οι Πρωταθλητές Francois Perrodo, Nicklas Nielsen και Alessio Rovera πήραν τη νίκη για την AF-Corse στη #83 Ferrari 488 GTE. Ο ρυθμός τους από το μέσον του αγώνα και μετά, τους έδωσε τη νίκη σε μια μεγάλη ημέρα, καθώς εκμεταλλεύτηκαν όλα τα λάθη των αντιπάλων τους. Στην 2η θέση έκλεισε η TF Sport με το #33, το οποίο είχε προσπεράσματα, επαφές και έναν πολύ ανατρεπτικό αγώνα, πέφτοντας μέχρι και στην 5η θέση. Το βάθρο έκλεισε η #47 Ferrari της Cetilar Racing.

Αποτελέσματα: 6H Spa

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles