spot_img

Wolff: «Η F1 πρέπει να δοκιμάσει το πείραμα των sprint αγώνων»

Ο Toto Wolff θεωρεί πως η F1 φέτος πρέπει να δοκιμάσει την ιδέα των sprint αγώνων που θα καθορίζουν τη σειρά εκκίνησης, παρά τις όποιες αντιδράσεις.

Ήδη από πέρυσι, η F1 εξετάζει διάφορες αλλαγές για το μέλλον με στόχο την αύξηση του θεάματος. Μια από αυτές είναι η καθιέρωση sprint αγώνων, που θα αντικαταστήσουν τις κατατακτήριες δοκιμές για τον GP της Κυριακής. Έτσι, η F1 προγραμματίζει να δοκιμάσει αυτήν την αλλαγή σε τρία αγωνιστικά τριήμερα το 2021.

Διαβάστε επίσης: Η Haas αποκάλυψε τα χρώματα του 2021

Σύμφωνα με το πλάνο, οι καθιερωμένες κατατακτήριες δοκιμές θα μεταφερθούν την Παρασκευή, στη θέση του FP2. Εκεί θα καθορίζεται το grid για τον sprint αγώνα το Σάββατο, το αποτέλεσμα του οποίου θα καθορίζει τη σειρά εκκίνησης για την Κυριακή.

Στο τελευταίο meeting της F1 με τις ομάδες έγινε σαφές ότι οι περισσότερες είναι πολύ θετικές στο ενδεχόμενο να δοκιμαστεί κάτι τέτοιο φέτος. Ο Toto Wolff μάλιστα τοποθετήθηκε εκτενώς επί του θέματος, καθώς πιστεύει πως περισσότεροι αγώνες σε ένα τριήμερο θα κάνουν καλό στο σπορ:

Οι sprint αγώνες είναι ένα ενδιαφέρον format κατά την γνώμη μου και είναι ένα πείραμα που πρέπει να κάνουμε φέτος. Έχω δει σε άλλα πρωταθλήματα όπως το DTM πως το κοινό διπλασιάζεται όταν έχουμε αγώνα το Σάββατο και την Κυριακή. Πιστεύω πως αν μπορούμε να το κάνουμε χωρίς κάποια παρέμβαση για να δημιουργηθεί ένα ψευδές θέαμα με ψευδή αποτελέσματα, τότε καλό είναι να το δοκιμάσουμε.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με όλες τις τελευταίες παρουσιάσεις της F1.

Κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση με τις αμφιβολίες που είχε εκφράσει ο Αυστριακός για την λύση του reverse grid. Μάλιστα, λόγω της δικής του αντίρρησης, η ιδέα αυτή δεν πήρε ποτέ το πράσινο φως να προχωρήσει:

Το reverse grid δεν έχει θέση σε κανένα πρωτάθλημα που βασίζεται στον ανταγωνισμό. Είμαστε ψυχαγωγία, άλλα όταν γέρνουμε προς το show και το Hollywood, τότε το σπορ θα χάσει αρκετό από το κύρος του. Άρα δεν είναι κάθε λύση για αύξηση του θεάματος ταιριαστή για την F1. Πρέπει να διατηρούμε το αληθινό DNA των αγώνων. Το καλύτερο αυτοκίνητο και ο καλύτερος οδηγός κερδίζουν, αυτό θέλουν οι φίλαθλοι.

Διαβάστε επίσης: Τεχνική Ανάλυση: Mercedes W12 E Performance

Ωστόσο, ο ισχυρός άντρας της Mercedes κατανοεί πώς η ιδέα των sprint αγώνων θα φέρει δυσαρέσκεια. Θεωρεί όμως ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δοκιμαστεί, πριν την μεγάλη αλλαγή κανονισμών του 2022:

Δεν ξέρω αν θα μας αρέσει τελικά το αποτέλεσμα, γιατί οι κατατακτήριες τώρα είναι όντως κατατακτήριες. Ένας τέτοιος αγώνας κρύβει πάντα τον κίνδυνο ζημίας που μπορεί να είναι κοστοβόρα και να επηρεάσει πολύ και τον αγώνα της Κυριακής. Σίγουρα θα δημιουργήσει και αμφιβολίες, αλλά είμαστε θετικοί για μια δοκιμή σε τρεις αγώνες το 2021.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Mercedes έχει τη μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει τον 8ο σερί Τίτλο της και να μπει στην νέα εποχή της F1 ως Πρωταθλήτρια.

Δείτε το GP Μπαχρέιν της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles