spot_img

Wolff: «Οι τίτλοι επηρέασαν σημαντικά την Mercedes»

Ο αγωνιστικός επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, δήλωσε πως ο δρόμος προς τον έβδομο τίτλο ταλαιπώρησε όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και όλη την ομάδα.

Η γερμανική φίρμα αυτοκινήτων κατέκτησε τον έβδομο συνεχόμενο τίτλο της στους Κατασκευαστές στον προηγούμενο αγώνα της Imola. Αυτή τη στιγμή οι δύο οδηγοί της, Lewis Hamilton και Valtteri Bottas, αποτελούν και μαθηματικά τους μόνους διεκδικητές για το πρωτάθλημα οδηγών.

Ο Wolff εξέφρασε πριν λίγες ημέρες τη σκέψη να αναλάβει ένα άλλο πόστο στην ομάδα, μετά την εξάντληση που επέφερε ο δρόμος προς όλους αυτούς τους τίτλους. Φυσιολογικά, δεν είναι ο μόνος που έχει καταβληθεί από αυτή την πετυχημένη πορεία.

Διαβάστε επίσης: Horner – «Ένα γρήγορο μονοθέσιο συχνά είναι και δύσκολο»

Επίσης, δήλωσε πως βασικός παράγοντας της μακροσκελούς επιτυχίας της Mercedes υπήρξε η διαρκής προσπάθεια βελτίωσης από την ίδια την ομάδα. Ο αρχικός στόχος που ήταν ο ένας παγκόσμιος τίτλος αναθεωρήθηκε πολλές φορές μετά το 2014, κάτι που ενέπνευσε το δυναμικό της Mercedes να διεκδικήσει ακόμα περισσότερα.

Δεν επηρεάστηκα μόνο εγώ, αλλά και όλοι όσοι ενεπλάκησαν σε αυτό το πρότζεκτ. Πρόκειται για αίμα, δάκρυα και ιδρώτα που δεν γίνεται να αντιληφθεί ο έξω κόσμος. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι απλά κατεβαίνουμε και κερδίζουμε αγώνες, αλλά η αλήθεια είναι πως γίνονται αρκετές θυσίες. Η νίκη που έρχεται το απόγευμα είναι απλώς μια μορφή ανταπόδοσης.
Γνωρίζετε όλοι την ιστορία μας το 2014, όταν επιτεύχθηκε ο στόχος για κατάκτηση και των δύο τίτλων, σε οδηγούς και Κατασκευαστές. Ο Aldo Costa είπε τότε: “Πρέπει να κερδίσουμε ακόμα περισσότερους τίτλους.”
Εκείνη την περίοδο μάς φαινόταν κάπως τραβηγμένο. Ευτυχώς όμως τα καταφέραμε, γιατί αυτό συνεχίζει να μας δίνει ώθηση, κάθε χρονιά. Το να θέτουμε τέτοιους στόχους ως ομάδα αλλά και προσωπικούς στόχους, είναι ένα σημαντικό κομμάτι της φιλοσοφίας μας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” για την F1, με την ανάλυση του GP Εμίλια-Ρομάνια και τον σχολιασμό των τελευταίων εξελίξεων.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles