spot_img

Υπερασπίζεται τη στρατηγική του ο Hamilton

O Lewis Hamilton λέει πως η στρατηγική που ακολούθησε στο GP Αυστραλίας ήταν η σωστή, παρά το γεγονός πως τον άφησε εκτεθειμένο απέναντι στον Sebastian Vettel.

Ο Βρετανός ήταν στη πρωτοπορία του αγώνα στα πρώτα στάδια, έχοντας τον Sebastian Vettel εκτός ζώνης DRS. Όμως, ο οδηγός της Mercedes διαμαρτυρόταν στον ασύρματο πως δεν είχαν απόδοση τα ελαστικά του και έχανε πρόσφυση.

Ο Hamilton επέλεξε να μπει στο τέλος του 17ου γύρου, πράγμα που τον έβγαλε πίσω από τον Max Verstappen όπου δεν μπορούσε να προσπεράσει. Έτσι, ο Vettel που κέρδιζε χρόνο έμεινε έξω και κατάφερε μετά το δικό του pit stop να βγει μπροστά και να κερδίσει τον αγώνα.

Μετά τον αγώνα ο Hamilton ήταν απογοητευμένος με την απόδοση των ελαστικών και δήλωσε πως ακολούθησε τη σωστή στρατηγική.

«Δυσκολευόμουν με τη πρόσφυση από την αρχή του αγώνα. O Sebastian ήταν πίσω μου και μπορούσε να απαντήσει στους γρήγορους γύρους που έκανα και πολλές φορές ήταν ταχύτερος. Στο τέλος του πρώτου stint βρήκα κίνηση, τα ελαστικά υπερθερμάνθηκαν και η διαφορά έκλεινε γρήγορα. Μπήκα στα pit, όμως μετά κόλλησα στη κίνηση και πίσω από άλλους οδηγούς. Όμως έτσι είναι οι αγώνες».

Την στρατηγική του Hamilton υπερασπίστηκε και ο Niki Lauda, o οποίος τόνισε πως η Ferrari κυριάρχησε στον αγώνα από τον πρώτο γύρο και είχε τον απόλυτο έλεγχο.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles