spot_img

GP Πορτογαλίας Race: O Hamilton έγραψε ιστορία

Ο Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος νικητής του δραματικού GP Πορτογαλίας και ξεπέρασε τον Michael Schumacher, με 92 νίκες στην F1.

Ο Βρετανός έκανε έναν απίστευτο αγώνα και γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την επίτευξη του ρεκόρ. Μπορεί να έχασε την πρωτοπορία, αλλά είχε εκπληκτικό racecraft. Διαχειρίστηκε άψογα τα ελαστικά του, προσπέρασε τον team-mate του και τον κέρδισε κατά κράτος. Κάνοντας και τον ταχύτερο γύρο πήρε 26 βαθμούς και πλέον το ρεκόρ νικών τού ανήκει. Στην 2η θέση ακολούθησε ο Valtteri Bottas, με την Mercedes να κάνει το 1-2. Ο Φινλανδός ήταν πολύ επιθετικός στα πρώτα στάδια, αλλά το πλήρωσε. Είχε πολύ κακή διαχείριση ελαστικών και τερμάτισε 25s μακριά από τον Hamilton. Ο Max Verstappen τερμάτισε στην 3η θέση, έχοντας καλό ρυθμό αλλά δεν απείλησε ούτε απειλήθηκε. Στο χάος της εκκίνησης δεν κέρδισε θέσεις, είχε επαφή και πήρε το μέγιστο με τη τελευταία θέση στο βάθρο.

Διαβάστε επίσης: MotoGP Aragon: Πανάξιος νικητής ο Morbidelli

Ο Charles Leclerc έκανε έναν φοβερό αγώνα για να πάρει την 4η θέση για την Ferrari. Είχε εξαιρετικό ρυθμό αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο από το να μείνει μισό λεπτό πίσω από την Red Bull. Ο Pierre Gasly για ακόμα μια φορά έκλεψε τη παράσταση στο midfield. Με προσπέρασμα στον 65ο γύρο πήρε την 5η θέση και 10 πολύτιμους βαθμούς.

Ο Carlos Sainz οδήγησε τον αγώνα στους πρώτους γύρους αλλά στη συνέχεια ο ρυθμός του ήταν πολύ καλός. Έκανε το κρίσιμο προσπέρασμα στον τελευταίο γύρο στον Perez, o οποίος έκανε έναν πολύ καλό αγώνα ανάκαμψης. Ο Esteban Ocon χρειαζόταν ένα δυνατό αποτέλεσμα και το πήρε. Κάνοντας ένα φοβερό overcut, πήρε την 8η θέση μπροστά από τον teammate του, Daniel Ricciardo. Ο Sebastian Vettel έκλεισε την 10άδα για την Ferrari, η οποία του έδωσε κακή στρατηγική.

Ο Kimi Raikkonen έκανε έναν φοβερό αγώνα και τερμάτισε στην 11η θέση. Ειδικά ο πρώτος του γύρος ήταν τρομερός κερδίζοντας 10 θέσεις. Ο Alex Albon έκανε έναν κακό αγώνα, τερματίζοντας μάλιστα έναν γύρο πίσω από τον team-mate του.

O Αγώνας του GP Πορτογαλίας

Στην εκκίνηση, ο Hamilton έκανε καλή εκκίνηση, ενώ ο Bottas πολύ κακή. Όμως στον γύρο σχηματισμού είχε ξεκινήσει να βρέχει ελάχιστα και η πρόσφυση ήταν μηδαμινή. Ο Hamilton έστριψε στην κορυφή, με τον Verstappen στη 2η θέση. Ο Bottas αντεπιτέθηκε και τον πέρασε στην στροφή 2. Οι δυο τους έδιναν μάχη, με τον Perez να έρχεται από την εξωτερική. Ο Verstappen ήταν στην εσωτερική της 4 και είχαν επαφή, με τον Μεξικανό να πέφτει τελευταίος.

Ο Sainz το εκμεταλλεύτηκε και ήταν στη 3η θέση και πέρασε και τις δύο Mercedes. O Hamilton με ελάχιστη θερμοκρασία στα ελαστικά του και έπεσε στην 3η θέση. Η McLaren ήταν στη κορυφή, ενώ αυτός που έχασε θέσεις ήταν ο Leclerc. O Raikkonen από την άλλη έκανε εκπληκτική εκκίνηση και είχε ανέβει στην 6η θέση, μπροστά από την Ferrari.

H βροχή δεν συνεχίστηκε, με την πίστα να έρχεται σε ψηλότερη θερμοκρασία. Ο Verstappen προσπέρασε τον Norris και ανέβηκε στην 4η θέση στον 5ο γύρο. Ο Bottas στον επόμενο έφτασε πίσω από τον Sainz που μέχρι τον 8ο είχε πέσει πίσω και από την Red Bull. Κακή εκκίνηση είχε κάνει ο Albon στην 11η θέση, ενώ ο Vettel ήταν 15ος.

O Leclerc έφερε κι εκείνος με τη σειρά του τα ελαστικά σε θερμοκρασία λειτουργίας και επιτέθηκε. Στον 9ο γύρο προσπέρασε τον Norris και άρχισε να μαζεύει αμέσως τον Sainz.

Στον 10ο γύρο του GP Πορτογαλίας, η πρώτη 10άδα είχε ως εξής: Bottas, Hamilton, Verstappen, Sainz, Leclerc, Norris, Ricciardo, Gasly, Raikkonen και Stroll.

Σε τρομερό ρυθμό ήταν ο Gasly, ο οποίος μέχρι τον 13ο γύρο ήταν στην 6η θέση. Ο Raikkonen μπήκε για αλλαγή ελαστικών, ενώ ο Stroll πέρασε τον Ricciardo για την 8η θέση.

Ο Verstappen έχανε πολύ χρόνο και είχε πλέον τον Leclerc στα 4s πίσω του. Η φθορά ήταν έντονη στα πρώτα στάδια του αγώνα, ενώ η κατεύθυνση ανέμου είχε αλλάξει σημαντικά. Η διαφορά στην κορυφή ήταν στα 1.8s στον 15ο γύρο, με τον Hamilton να κάνει ταχύτερο γύρο.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 25 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Στον 19ο γύρο, ο Stroll επιτέθηκε στον Norris. H ζώνη DRS ήταν πολύ μεγάλη και τον έφτασε πριν τα φρένα. Έκανε μια μεγάλη κίνηση από την εξωτερική αλλά έκλεισε τη γραμμή του. Ο Norris δεν είχε χώρο και ακούμπησαν και αμφότεροι είχαν ζημιά.

Ο Hamilton έκανε μια σειρά από μαγικούς γύρους και είχε κολλήσει πίσω από τον Bottas. Έχοντας και το DRS, πήρε την αγωνιστική γραμμή και ανέβηκε στην 1η θέση. Έχοντας τα ελαστικά του σε καλύτερη κατάσταση, έκανε ταχύτερο γύρο, δείχνοντας εκπληκτικό racecraft.

Ο Gasly είχε ανέβει στην 5η θέση για την ώρα, ενώ είχαν ξεκινήσει και τα pit-stop. Ο Verstappen είχε πέσει πλέον 16s από την κορυφή και μπήκε για αλλαγή ελαστικών στον 23ο γύρο. Ο Ολλανδός βγήκε στην 6η θέση, ακριβώς μπροστά από τον Ocon. O Hamilton έκανε ταχύτερο γύρο και είχε αφήσει πλέον τον Bottas στα 3.8s πίσω του. Ο Perez είχε επιστρέψει στην 10άδα ως 9ος, έχοντας κάνει αλλαγή ελαστικών και είχε πίσω του τον Russell.

H βροχή απειλούσε να πέσει από στιγμή σε στιγμή, με τις δύο Mercedes να έχουν διαφορά ασφαλείας από τον Leclerc στην 3η. O Μονεγάσκος μπήκε στον 34ο γύρο για αλλαγή ελαστικών και βγήκε 10s πίσω από τον Verstappen. Ο Russell μπήκε κι εκείνος για αλλαγή στην hard γόμα και βγήκε 15ος.

Στον 40ο γύρο, μπήκε ο Hamilton από την 1η θέση και έβαλε την hard γόμα για να πάει μέχρι το τέλος. Ο Bottas ακολούθησε έναν γύρο μετά και βγήκε σε επικίνδυνο σημείο με ντουμπλαρίσματα. Έπειτα από πολλές προσπάθειες με το DRS, o Gasly προσπέρασε τον Ricciardo στην στροφή 1 και ο Sainz κόλλησε από πίσω.

Ο Bottas δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και είχε πλέον τον Verstappen πίσω του στα 7.3s με 20 γύρους να απομένουν. Μόνο ο Ocon δεν είχε μπει για αλλαγή ελαστικών, έχοντας εκκινήσει με την medium γόμα. Ενώ περιμέναμε τον Γάλλο να μπει για αλλαγή ελαστικών, η μάχη ήταν ανάμεσα στους Ricciardo, Raikkonen και Vettel για την 9η θέση. Ο Albon μπήκε για αλλαγή στη soft γόμα, αλλά ήταν 12ος και έναν γύρο πίσω από τον Verstappen.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

H Renault έφερε τον οδηγό της για τη soft γόμα, βγάζοντας τον στην 8η θέση πίσω από τον Sainz. Την ίδια στιγμή, ο Vettel προσπέρασε τον Raikkonen για τον τελευταίο βαθμό.

Ο Hamilton μπροστά ήταν σε έναν δικό του αγώνα και έκανε τον έναν ταχύτερο γύρο μετά τον άλλο, διαλύοντας τον ανταγωνισμό. Ο Verstappen ήταν σταθερά 10s πίσω από τον Bottas, ενώ ο Leclerc το είχε πλέον παρατήσει.

Στον 63ο γύρο, άναψε η μάχη για την 5η θέση. Ο Perez έμεινε από ελαστικά και ο Gasly με δεύτερη προσπάθεια από την εξωτερική στη στροφή 1 τον προσπέρασε. Στον επόμενο γύρο μάλιστα, ο Sainz έκανε κι εκείνος προσπέρασμα, με τον Μεξικανό να πέφτει 7ος.

Ο Hamilton ήταν όμως στον τελευταίο γύρο του GP Πορτογαλίας και είχε τα πάντα υπό έλεγχο. Κάνοντας ίσως τον καλύτερο φετινό του αγώνα πήρε την 1η θέση. Έσπασε το ρεκόρ νικών στην F1 και διατηρεί το ρεκόρ νικών σε όλες τις πίστες που έχει αγωνιστεί στο σπορ. Ο Bottas τερμάτισε στην 2η θέση, ενώ ο Verstappen έκλεισε το βάθρο.

Αποτελέσματα GP Πορτογαλίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles