spot_img

Binotto: «Θετικές οι προσομοιώσεις για το 2021»

Ο Mattia Binotto αποκάλυψε πως η Ferrari έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου με το μονοθέσιο του 2021 μέσα στον χειμώνα.

Η Scuderia παρουσίασε την ομάδα της νέας αγωνιστικής σεζόν με το promo βίντεό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Charles Leclerc μπαίνει στη τρίτη του σεζόν με την Ferrari και δίπλα του φέτος θα έχει τον Carlos Sainz, ο οποίος γίνεται κάτοικος Maranello από την McLaren. Το νέο της μονοθέσιο η Ferrari θα το αποκαλύψει στις 10 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης: Περισσότερες αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο της Ferrari

Ο Binotto τώρα, μιλάει για την εξέλιξη του μονοθεσίου του 2021 που θα πρωτοεμφανισθεί στις χειμερινές δοκιμές, στα μέσα Μαρτίου. Εξηγεί από τη μεριά της Ferrari που πρέπει να βελτιωθεί, καθώς είχε δύο πολύ σημαντικά μειονεκτήματα το 2020.

Νομίζω πως το 2020 το κυρίως πρόβλημά μας ήταν η ταχύτητα στις ευθείες. Δεν είχαμε πρόβλημα μόνο με τη δύναμη του κινητήρα μας αλλά και με την αντίσταση αέρα (drag). Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά και στους δύο τομείς, όπως και στην αεροδυναμική του μονοθεσίου. Σύμφωνα με τις προσομοιώσεις μας, από αυτά που βλέπουμε στο δυναμόμετρο και στην αεροδυναμική σήραγγα έχουμε ανακτήσει ένα μεγάλο μέρος της ταχύτητάς μας στις ευθείες. Δεν περιμένω την ταχύτητα στις ευθείες να αποτελέσει πρόβλημα φέτος. Ευελπιστούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά θα μάθουμε στο Μπαχρέιν. Πιστεύουμε πως το μονοθέσιό μας είναι πιο αποδοτικό από αυτό του 2020. Και όταν λέω αποδοτικό, εννοώ από πλευράς κινητήριας μονάδας και αεροδυναμικής.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με ανάλυση των νέων μονοθεσίων της F1 του 2021. 

Το 2020, η Ferrari είχε τη χειρότερη σεζόν της των τελευταίων 40 ετών τερματίζοντας στην 6η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Επιπλέον, είδε την συνεργασία της με τον Sebastian Vettel να ολοκληρώνεται μετά από έξι χρόνια.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Θα καταφέρει η Ferrari να επανέλθει στην θέση που επιθυμεί και να δώσει μάχες με Red Bull και Mercedes;

Δείτε το GP Βραζιλίας της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Δείτε το GP Βραζιλίας της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles