spot_img

Ο Norris απογοητεύτηκε από τα μονοθέσια του 2022

Η πρώτη εντύπωση του Lando Norris από το μονοθέσιο του 2022 στον προσομοιωτή της McLaren, τον άφησε απογοητευμένο.

Οι ομάδες της Formula 1 έχουν στρέψει απόλυτα την προσοχή τους στους τεχνικούς κανονισμούς που έρχονται ν’ αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό τα μονοθέσια για το 2022. Ο βασικός στόχος των νέων κανονισμών είναι η προσαρμογή της αεροδυναμικής των μονοθεσίων έτσι ώστε να μη παράγεται ακάθαρτος αέρας, να εκμεταλλεύονται περισσότερο τη ροή του αέρα, με απώτερο σκοπό την καλύτερη πρόσφυση (ground effect). Οι αλλαγές γίνονται για να μπορούν τα μονοθέσια να μένουν πιο κοντά σε προπορευόμενα, κάτι που αναμένεται να αυξήσει τις μάχες αλλά και τα προσπεράσματα στους αγώνες.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η αεροδυναμική από την επόμενη σεζόν θα γίνει λιγότερο περίπλοκη και, σε συνδυασμό με τα νέα ελαστικά, εκτιμάται πως θα κάνουν τα νέα μονοθέσια δυσκολότερα στο κράτημα για τους οδηγούς. Αυτό το διαπίστωσε από τώρα ο Lando Norris κάνοντας εξάσκηση στον προσομοιωτή.

Ο Βρετανός οδηγός αποκάλυψε στην ιστοσελίδα motorsport.com την εμπειρία του με τα μονοθέσια του 2022.

Είναι πολύ διαφορετικά τα νέα μονοθέσια στην οδήγηση, κατά κάποιον τρόπο όχι τόσο καλά όσο τη φετινή σεζόν. Ελπίζω πως το ίδιο ζήτημα θα αντιμετωπίσουν και οι υπόλοιπες ομάδες. Θα δούμε πώς θα είναι, δε χρειάζεται από τώρα να λέμε ότι είναι πολύ καλά ή πολύ άσχημα. Απλά πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα γίνεται και ελπίζουμε πως την επόμενη σεζόν, θα πάμε στις δοκιμές πριν την έναρξη του πρωταθλήματος έχοντας ένα καλό μονοθέσιο.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ρωσίας.

Ο κόσμος της Formula 1 έχει μια πρώτη ματιά για τα μονοθέσια του 2022, από τη στιγμή που η Liberty Media αποκάλυψε ένα ενδεικτικό concept στο GP Μεγάλης Βρετανίας. Ο Norris τόνισε πως ακόμα δεν έχει φτάσει η McLaren στο σημείο της παραγωγής, ενώ τα σχέδια που έχει δει για τα νέα μονοθέσια αλλάζουν συνεχώς όσο η ομάδα κατανοεί περισσότερο τους τεχνικούς κανονισμούς.

Το μοναδικό μονοθέσιο (του 2022) που έχουμε δει είναι αυτό στο Silverstone (GP Μεγάλης Βρετανίας). Αυτό που έχουμε στο εργοστάσιό μας δεν έχει καμία σχέση με αυτή τη μορφή. Είναι μόνο κάποια σχέδια στο χαρτί. Δεν νομίζω πως θα δούμε κάτι στους επόμενους μήνες, παρά μόνο όταν ξεκινήσει η νέα αγωνιστική σεζόν. Έχουμε δει ήδη κάποια σχέδια για την επόμενη σεζόν, όμως κάθε εβδομάδα υπάρχει κάτι καινούριο και διαφορετικό, καθώς έχουμε να κάνουμε με τόσα πολλά επιμέρους τμήματα του μονοθεσίου. Είναι εύκολο να αλλάξει ο σχεδιασμός κάθε εβδομάδα με σκοπό να γίνει το μονοθέσιο όλο και πιο γρήγορο.

Ο Lando Norris δεν είναι ο μόνος που έχει εκφράσει την άποψή του για τα νέα μονοθέσια της Formula 1. Ο Fernando Alonso πιστεύει πως ο φετινός χειμώνας θα είναι ίσως ο δυσκολότερος στην καριέρα του, ενώ σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το πιο κρίσιμο κομμάτι για την απόδοση των μονοθεσίων του 2022, απάντησε:

Νομίζω πως εξαρτάται περισσότερο από την απόδοση που θα έχουν τα μονοθέσιά μας στον προσομοιωτή, αλλά και στις χειμερινές δοκιμές. Σε τελική ανάλυση, μετά από 3 ή 4 αγώνες θα μπορέσουν οι ομάδες να κατανοήσουν απόλυτα τους νέους κανονισμούς και η απόδοση που θα δείξουν θα καθορίσει τα αποτελέσματα για το 2022. Στον τομέα της προσαρμογής, δεν νομίζω πως θα υπάρξει μεγάλη διαφορά. Θα πρέπει, απλά, να κάνουμε πιο σκληρή δουλειά το φετινό χειμώνα από όλους τους προηγούμενους, επειδή θα πρέπει να περάσουμε λίγο περισσότερο χρόνο με την ομάδα στον προσομοιωτή.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Φαίνεται πως η δουλειά των ομάδων της Formula 1 στον προσομοιωτή θα είναι πολύ κρίσιμη για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής απόδοσης την επόμενη σεζόν. Γίνεται ακόμα πιο σημαντική εξαιτίας των περιορισμένων δοκιμών που έχουν ούτως ή άλλως οι ομάδες, με τις χειμερινές δοκιμές να έχουν το 2022 διάρκεια 2 εβδομάδων.

Δείτε τον αγώνα στο Silverstone για το πρωτάθλημα αντοχής της Asxeto Corsa.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles