spot_img

Έκπληκτος ο Leclerc με την δυναμική της Ferrari στο Spa

Μετά το πέρας της πρώτης ημέρας ελεύθερων δοκιμών για το GP Βελγίου, ο Charles Leclerc δεν αναμένει βελτίωση της κατάστασης μέσα στο επόμενο διήμερο.

Τόσο ο Μονεγάσκος όσο και ο teammate Sebastian Vettel παρέμειναν πολύ χαμηλά στις θέσεις των πρώτων δύο περιόδων ελεύθερων δοκιμών. Η Ferrari ολοκλήρωσε την δεύτερη περίοδο στις θέσεις 15 και 17, με την Williams του George Russell να μπαίνει σφήνα ανάμεσα στα δύο κόκκινα μονοθέσια.

Η ιταλική ομάδα ταξίδεψε στο Βέλγιο γνωρίζοντας πως θα αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες βάσει και των προηγηθέντων αγώνων, με τα πράγματα ωστόσο να δείχνουν πολύ χειρότερα από το προσδοκώμενο.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 28 Αυγούστου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Charles Leclerc δεν αποκόμισε κανένα θετικό στοιχείο από τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής και, παρά τις προβλέψεις που κάνουν λόγο για βροχή στον αγώνα της Κυριακής, δήλωσε δύσπιστος ως προς το ενδεχόμενο κάποιας υπέρβασης.

Ήταν πολύ δύσκολη μέρα. Πιθανόν να είναι έκπληξη το ότι βρισκόμαστε τόσο πίσω, ειδικά στο FP2. Στην αρχή δοκίμασα κάποιες πιο επιθετικές ρυθμίσεις στην κάθετη δύναμη αλλά δεν λειτούργησαν κι έτσι επιστρέψαμε στις πιο συμβατικές. Επομένως τώρα απλά υστερούμε σε ρυθμό. Πρέπει να δουλέψουμε αρκετά για να αναρριχηθούμε αλλά δεν αναμένω θαύματα για αυτό το Σαββατοκύριακο. Ακόμα κι αν βρέξει, τα προβλήματα ισορροπίας που είχαμε σήμερα με το μονοθέσιο απλά θα χειροτερέψουν. Χρειάζεται να βρούμε μια λύση ως προς αυτό, αν θέλουμε να πάρουμε κάτι από την ενδεχόμενη βροχή.

Ο Sebastian Vettel με την σειρά του έκανε κι εκείνος λόγο για μια δύσκολη μέρα, ενώ εξέφρασε παρόμοια δυσπιστία ως προς το ενδεχόμενο κάποιας έκπληξης σε περίπτωση που βρέξει στον αγώνα.

Νομίζω πως η μέρα ήταν πολύ δύσκολη. Το μονοθέσιο ήταν πολύ δύσκολο και απρόβλεπτο στην οδήγησή του, το οποίο σημαίνει πως δεν είμαστε ακόμη εκεί που πρέπει. Ψάχνουμε ακόμη λύσεις γύρω από το “στήσιμο” του μονοθεσίου, παρόλο που σήμερα δοκιμάσαμε πολλά διαφορετικά πράγματα. Είμαι σίγουρος πως αύριο θα είναι λίγο καλύτερα. Δεν ξέρω πώς θα είναι ο καιρός αλλά ό,τι κι αν συμβεί θα το αντιμετωπίσουμε. Θα είναι δύσκολο πάντως. Φέτος έχουμε πάρει ήδη ένα δείγμα της απόδοσής μας στη βροχή, από τις ελεύθερες δοκιμές της Αυστρίας και της Ουγγαρίας. Δεν θα είναι εύκολες συνθήκες για εμάς αλλά είναι πάντα μια ευκαιρία να ανακατευτεί η κατάταξη. Θα δούμε πώς θα τα πάμε.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles