spot_img

Hamilton: «Θα έχω οπωσδήποτε το νου μου στον Verstappen»

Ο Lewis Hamilton δήλωσε πως σίγουρα λαμβάνει υπόψιν του τον Max Verstappen και την Red Bull ως απειλή για τον φετινό τίτλο, στέλνοντας μήνυμα στη Mercedes να παραμείνει επικεντρωμένη στον στόχο της.

Μετά το πέρας των πρώτων έξι αγώνων της σεζόν, ο Verstappen βρίσκεται 37 βαθμούς πίσω από τον Hamilton, μπροστά από τον Valtteri Bottas για τη δεύτερη θέση. Ο νεαρός Ολλανδός είναι ο μοναδικός οδηγός που έχει κρατηθεί έως τώρα κοντά στα δύο μονοθέσια της Mercedes. Εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Bottas στο Βρετανικό και Ουγγρικό Grand Prix, βρίσκεται έξι βαθμούς μπροστά από τον Φινλανδό στη βαθμολογία οδηγών.

Βάσει των γεγονότων αυτών, ο Lewis Hamilton ήταν απολύτως καταφατικός σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη απειλή του τίτλου του από τον συνδυασμό Verstappen-Red Bull.

Αν βγάλετε εκτός τον πρώτο αγώνα όπου είχε εγκατάλειψη ο Max και δείτε τα νέα αποτελέσματα, θα ήμασταν πιο κοντά στη βαθμολογία. Οπότε ναι, στο δικό μου μυαλό αποτελούν σίγουρα απειλή. Προφανώς έχουν πολύ καλά αποτελέσματα έως τώρα κι όσο πάνε πλησιάζουν περισσότερο σε κάποιους αγώνες. Στις κατατακτήριες δοκιμές ίσως έχουμε το πάνω χέρι, αλλά όταν έρχεται ο αγώνας είναι πιο κλειστή η διαφορά. Δεν είμαστε ακόμη ούτε στα μισά της σεζόν. Επομένως, θα έχω σίγουρα το νου μου σε εκείνους. Νομίζω πως ακόμη θέτουν υποψηφιότητα για τον τίτλο και πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση.

Ο Verstappen, χαρακτηρίζοντας την μέχρι τώρα φετινή πορεία του ως “πολύ καλύτερη από το αναμενόμενο”, εκμεταλλεύτηκε τις υψηλές θερμοκρασίες και τα πιο μαλακά ελαστικά και νίκησε τις Mercedes στο Grand Prix 70ής Επετείου. Η πίστα του Spa-Francorchamps για το Βελγικό Grand Prix αυτής της εβδομάδας αποτελείται από στροφές με παρόμοια χαρακτηριστικά ως προς τις μέσες ωριαίες ταχύτητες, με περισσότερες ζώνες επιτάχυνσης και τις συνθήκες βεβαίως να είναι πιο κρύες από εκείνες στο Silverstone.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 28 Αυγούστου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Παρόμοιες σκέψεις σχετικά με την πιθανότητα απειλής του Verstappen εξέφρασε και ο έτερος οδηγός της Mercedes Valtteri Bottas, με τον Φινλανδό επιπλέον να μην θεωρεί τόσο πιθανή την επανεμφάνιση προβλημάτων στα ελαστικά για την ομάδα του.

[Το Spa] είναι πιο διαφορετικό σε σύγκριση με τις προηγούμενες πίστες όπου είχαμε ζήτημα με τα ελαστικά, οπότε είναι αρκετά δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις. Αλλά ναι, νομίζω πως με τα πιο μαλακά ελαστικά είναι πιο δύσκολο να πάμε σε αγώνα ενός pit stop, ακόμα κι αν εκκινήσουμε με τη μέση γόμα ελαστικών. Θα μάθουμε σύντομα όπως και να έχει. Οι θερμοκρασίες είναι αρκετά χαμηλές, κάτι που μάλλον δεν θεωρείται κακό για εμάς. Αλλά σε κάθε περίπτωση είμαι σίγουρος πως η Red Bull θα είναι κοντά μας. Ήταν πολύ καλοί έως τώρα στον ρυθμό αγώνα, και ειδικά στη διαχείριση των ελαστικών στα πιο μεγάλα stints.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles