spot_img

Αιχμές Alonso προς τις αποφάσεις των αγωνοδικών

Ο Fernando Alonso πιστεύει πως οι αποφάσεις των αγωνοδικών εξαρτώνται από τον οδηγό που εμπλέκεται σε ένα συμβάν, φέρνοντας ως παράδειγμα την κίνηση που έκανε στο GP Ρωσίας.

Ο Fernando Alonso πιστεύει πως η αντίδραση για την κίνησή του στην ξεκίνημα του GP Ρωσίας στην έξοδο διαφυγής στη στροφή 2 αποδεικνύει την ύπαρξη «διαφορετικών κανονισμών για διαφορετικά άτομα».

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Ισπανός οδηγός της Alpine εντοπίστηκε να περνάει από την έξοδο διαφυγής στη στροφή 2 στο γύρο που έκανε για να πάρει θέση στην εκκίνηση του GP Ρωσίας. Την κίνηση αυτή, όπως αποδείχτηκε, την επανέλαβε και στον πρώτο γύρο του αγώνα στην προσπάθειά του να κερδίσει κάποιες θέσεις. Η FIA αποφάσισε να μην τιμωρήσει τον Alonso καθώς θεώρησε πως δεν πήρε κάποιο πλεονέκτημα, σύμφωνα με τις υποδείξεις που έδωσε το race control. Παρ’ όλα αυτά, η κίνηση που έκανε “τράβηξε” τα βλέμματα αρκετών, καθώς του εξασφάλισε πως δε θα χάσει θέσεις στην εκκίνηση.

Ο Alonso ρωτήθηκε για την ενέργειά του στην εκκίνηση του GP Ρωσίας πριν από τον ερχόμενο αγώνα. Ο ίδιος απάντησε πως η κίνησή του έγινε  για να “παρατηρήσει τις αντιδράσεις στο GP Τουρκίας”, ενώ υποστήριξη πως αυτό που έκανε ήταν απόλυτα ελεγχόμενο.

Ήθελα μόνο να επιβεβαιώσω πως όταν κάνω κάτι υπάρχει διαφορετική συμπεριφορά και διαφορετικές συνέπειες στο επόμενο τριήμερο. Οπότε ίσως, τώρα, να αλλάξουν την έξοδο διαφυγής για τον πρώτο γύρο στις πρώτες στροφές. Τόσο καιρό ήμουν ο “χαζός” της πίστας, όσο με προσπερνούσαν από το εξωτερικό μέρος της ασφάλτου πολλά μονοθέσια στους πρώτους αγώνες. Ακόμα και στην Αυστρία, τόσο στον πρώτο όσο και στο δεύτερο αγώνα, δε συνέβη τίποτα. Δεν υπήρχαν ερωτηματικά για τον επόμενο αγώνα. Τώρα, μετά το Sochi (GP Ρωσίας), υπάρχουν ερωτηματικά, είναι επιβεβαιωμένο.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ρωσίας.

Ο Alonso είχε αντιδράσει μετά το GP Αυστρίας, όταν τον προσπέρασε ο Daniel Ricciardo εκτός των προβλεπόμενων ορίων της πίστας στον πρώτο γύρο. Ο Ισπανός οδηγός της Alpine ένιωσε τότε “ηλίθιος”, σύμφωνα με δηλώσεις του, ενώ σχολίασε και τις αντιδράσεις για την κίνηση που έκανε ο ίδιος στον πρώτο γύρο του GP Ρωσίας.

Υπάρχουν διαφορετικοί κανονισμοί για διαφορετικά άτομα. Ή μάλλον, για να το πω διαφορετικά, υπάρχουν διαφορετικές συζητήσεις κάθε εβδομάδα.

Τέλος, ο Fernando Alonso αναφέρθηκε και στο περιστατικό του Lando Norris στο τελευταίο κομμάτι του GP Ρωσίας, όταν για να μπει στο pit lane, ενώ υπήρχε βροχή, πάτησε την άσπρη γραμμή στην είσοδό του.

Για να δούμε, ο επόμενος που θα πατήσει την άσπρη γραμμή στην είσοδο του pit lane, να δούμε τι εθνικότητα θα έχει και τι ποινή θα πάρει, αν πάρει.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η κίνηση του Fernando Alonso στον πρώτο γύρο του GP Ρωσίας ανέδειξε το “κενό” που υπάρχει στους κανονισμούς σχετικά με το ενδεχόμενο πλεονέκτημα που κερδίζουν οι οδηγοί αν βγαίνουν εκτός ορίων της πίστας. Είναι πιθανό να υπάρξουν επιπλέον αλλαγές, αν και από την αρχή της χρονιάς δεν είναι λίγα τα περιστατικά που έχουν προκύψει ασάφειες στις οδηγίες που λαμβάνουν οι οδηγοί για τον αγώνα.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles