spot_img

F1: Πράσινο φως για την διεξαγωγή Sprint Races το 2021

Οι ομάδες της F1 στήριξαν την πρόταση της Liberty Media, ώστε να οργανωθούν συνολικά τρεις Sprint Races στην αγωνιστική σεζόν του 2021.  

Αρχές του μήνα απορρίφθηκε μια από τις προτάσεις της Liberty Media, το Reverse Grid που δέχθηκε αρκετές αντιδράσεις. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ακόμα πολλά σχέδια και ιδέες τα οποία βρίσκονται προς συζήτηση και αναμένουν έγκριση. Δεν είναι καθόλου απίθανο στην φετινή σεζόν να δούμε νέα format τόσο στις κατατακτήριες δοκιμές όσο και στους αγώνες. Απώτερος σκοπός, η F1 να γίνεται ολοένα και πιο ενδιαφέρον σπορ με περισσότερη ποικιλία, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο το κοινό της.

Διαβάστε επίσης: Στο νοσοκομείο ο Fernando Alonso

Μια από τις νέες προτάσεις που παρουσιάστηκε στο F1 Commission είναι τα Sprint Races. Οι ομάδες είδαν με καλό μάτι την νέα πρόταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε τρία επιλεγμένα Grand Prix της σεζόν το αγωνιστικό τριήμερο θα αλλάξει μορφή. Τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής θα αντικατασταθούν από κατατακτήριες δοκιμές, οι οποίες θα καθορίζουν το grid για το Sprint Race του Σαββάτου. Αυτός ο “μίνι” αγώνας θα αποτελεί μόνο το ένα τρίτο της συνολικής απόστασης ενός πλήρη αγώνα. Ενώ, τα αποτελέσματα του Σαββάτου θα καθορίζουν με την σειρά τους το grid εκκίνησης της Κυριακής.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” #38 με τις τελευταίες εξελίξεις της F1. 

Προς το παρόν, δεν έχουν δοθεί περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το αν οι αγώνες αυτοί θα έχουν βαθμολογική σημασία ή όχι. Επίσης, στην πρόταση αυτή δεν έγινε αναφορά σε συγκεκριμένες πίστες στις οποίες θα τεθεί σε εφαρμογή. Ως γνωστόν, το πρόγραμμα αγώνων διαρκώς ανανεώνεται όσο η πανδημία συνεχίζει να βρίσκεται σε έξαρση. Μετά την διαδικτυακή σύσκεψη όμως μεταξύ των ομάδων, της F1 και της FIA η ανταπόκριση ήταν άκρως θετική.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Τις δηλώσεις της η F1 έκλεισε υπογραμμίζοντας πως τόσο οι ίδιοι όσο και οι ομάδες αναγνωρίζουν την σημασία των αλλαγών αυτών. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες διεργασίες ώστε να τεθούν σε εφαρμογή πριν το ξεκίνημα της σεζόν.

Δείτε το GP M. Βρετανίας, τον τελευταίο Φιλικό Αγώνα του automotonews.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles