spot_img

Ferrari: Το αρνητικό ρεκόρ που δεν πρέπει να σπάσει

To 2022 είναι μια κρίσιμη χρονιά για τη Scuderia Ferrari, καθώς δεν επιθυμεί να πλησιάσει το δικό της αρνητικό ρεκόρ που σημείωσε πρώτη φορά το 1994.

Η ιστορική ιταλική ομάδα ξεκινά το Πρωτάθλημα του 2022 έχοντας ήδη δύο «γεμάτες» σεζόν χωρίς νίκη στη Formula 1. Η επιθυμία για το προσωπικό, αλλά και τους θεατές της Ferrari, είναι να σταματήσει αυτό το αρνητικό σερί όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να επιστρέψει στις νίκες.

Διαβάστε επίσης: Η Ferrari F1-75 είναι έτοιμη για το 2022

Η Ferrari είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη ιστορία στη Formula 1 και η παρουσία της στο άθλημα είναι η μοναδική συνεχόμενη από το 1950 και την επίσημη έναρξη των Πρωταθλημάτων. Έχει 16 Πρωταθλήματα Κατασκευαστών και μετρά πάνω από 230 νίκες σε αυτά τα 72 χρόνια παρουσίας της στο άθλημα. Ωστόσο, οι επιτυχίες δεν ήταν συχνό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια. Το 2020, η πολυσυζητημένη ιστορία με τον κινητήρα της ομάδας από το Maranello την ανάγκασε να έχει μία απογοητευτική, για την ιστορία της, σεζόν με μόλις 3 παρουσίες στο βάθρο και καμία νίκη. Το 2021 ήταν πολύ καλύτερο, με τη Ferrari να σημειώνει 5 παρουσίες στο βάθρο και ν’ ανεβαίνει στην κατάταξη από την 6η στην 3η θέση.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00μμ την εκπομπή “Slipstream” όπου θα αναλύσουμε την παρουσίαση της Red Bull RB18. Το link παρακάτω.

Αυτό που δεν πέτυχε ποτέ στην έναρξη της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα η Ferrari είναι να γευτεί τη χαρά της νίκης. Αν και εν μέρει αυτό δικαιολογείται κάπως, δεδομένων των καταστάσεων που βίωσε η ομάδα στα τελευταία 2 χρόνια, η απουσία νίκης για περίπου 900 μέρες αυτήν τη στιγμή είναι μεγάλο χρονικό διάστημα. Την ημέρα διεξαγωγής του πρώτου αγώνα το 2022, το GP Μπαχρέιν, θα συμπληρώνονται 910 ημέρες από την τελευταία νίκη της Ferrari, η οποία συνέβη στο GP Σιγκαπούρης το 2019 με τον Sebastian Vettel. Το μεγαλύτερο αντίστοιχο αρνητικό ρεκόρ για την ιταλική ομάδα υπάρχει από την τετραετία 1990-1994. Τότε είχαν μεσολαβήσει 1400 ημέρες, ανάμεσα στη νίκη του Alain Prost στο GP Ισπανίας το 1990 και αυτήν του Gerhard Berger τέσσερα χρόνια αργότερα, στο GP Γερμανίας του Hockenheim (παλιά χάραξη).

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η ιστορία της Ferrari είναι τόσο μεγάλη ώστε να οδηγεί αναπόφευκτα στις αυξημένες απαιτήσεις του κόσμου της ιταλικής ομάδας. Οι tifosi έχουν να πανηγυρίσουν τίτλο από το 2008 (Πρωτάθλημα Κατασκευαστών) και τα 13 χρόνια «ανομβρίας» είναι ήδη πολλά. Ακόμη περισσότερο, ίσως, απογοητεύονται από την απουσία νίκης τα τελευταία 2 χρόνια. Η ελπίδα όλων των φίλων της Ferrari είναι να ακουστεί και πάλι ο ιταλικός εθνικός ύμνος στο βάθρο.

Ακούστε την πρώτη εκπομπή “Slipstream” του 2022.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles