spot_img

GP Αυστραλίας: Οι επιλογές ελαστικών των ομάδων

Η Formula 1 επιστρέφει, με την Pirelli να δημοσιεύει τις επιλογές των ελαστικών που θα έχει στη διάθεσή του κάθε οδηγός στο GP Αυστραλίας.

Στις επιλογές των ομάδων βλέπουμε διαφορετικές στρατηγικές ανάμεσα στις ομάδες, κάτι το οποίο θα μας δώσει ενδεχομένως ενδιαφέρον στρατηγικές. Η ιταλική εταιρία ελαστικών που αποτελεί τον επίσημο προμηθευτή της F1, θα φέρει στην Αυστραλία την C4 soft (κόκκινη), τη C3 medium (κίτρινη) και τη C2 hard (λευκή) γόμα, με τις ομάδες να έχουν συνολικά 13 σετ ελαστικών για το αγωνιστικό τριήμερο στη διάθεσή τους.

Η Mercedes από τις κορυφαίες ομάδες επέλεξε 10 σετ από τη soft γόμα, μόλις 2 για την medium και 1 για την hard γόμα. Την ίδια στρατηγική ακολούθησαν οι Haas, Renault και Alfa Romeo, με τις δύο τελευταίες να χωρίζουν τα σετ των medium και hard στους οδηγούς τους.

Η Ferrari, η Williams και η AlphaTauri επέλεξαν όλες να έχουν από 9 σετ της soft γόμας για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, όμως έχουν διαφορετικές επιλογές στις medium και hard γόμες ελαστικών για τους οδηγούς τους. Οι Charles Leclerc, Pierre Gasly και Nicholas Latifi θα έχουν ένα παραπάνω σετ της medium γόμας, ενώ θα υστερούν σε ένα της hard.

Οι μόνες ομάδες που επέλεξαν ομοιομορφία ελαστικών για τους οδηγούς τους είναι η Red Bull και η McLaren. Η αυστριακή ομάδα έχει 9 σετ της soft, 3 της medium και 1 της hard για το GP Αυστραλίας. Από την άλλη, η ομάδα του Woking έχει τον ίδιο αριθμό soft γόμας, αλλά επέλεξε να έχει από δύο σετ της medium και της hard. Τα λιγότερα σετ της soft επέλεξε η Racing Point με 8, 3 συνολικά στη medium και 2 για την hard γόμα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles