spot_img

GP Αυστραλίας QP: Στο τέλος μίλησε ο πρωταθλητής

O Max Verstappen ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο QP του GP Αυστραλίας και πήρε μια πολύ σημαντική pole position ενόψει του αυριανού αγώνα. 

Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP Αυστραλίας, του τρίτου φετινού αγώνα της Formula 1, εξελίχθηκε σε άλλη μία επίδειξη δύναμης του Max Verstappen και της Red Bull Racing, που εξασφάλισαν και την τρίτη φετινή pole position, παρότι δεν φαίνονταν να είναι το φαβορί στο Άλμπερτ Παρκ. Ο Ολλανδός στην τελευταία του προσπάθεια στο Q3 σημείωσε με τη μαλακή γόμα ελαστικών το 1:15,915 και έφτασε σε μία ακόμη pole για τους «ταύρους». Με αυτό το αποτέλεσμα, είναι το φαβορί για τον αυριανό αγώνα.

Ο Carlos Sainz ήταν ο ταχύτερος οδηγός της Scuderia Ferrari και πήρε μία εντυπωσιακή δεύτερη θέση. Ο ΙΣπανός ήταν ταχύτατος το Σάββατο στο Άλμπερτ Παρκ, επισκίασε τον Charles Leclerc και για τρίτη συνεχόμενη φορά στο 2024, έφερε ένα μονοθέσιο της Ferrari στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Ο Sergio Perez με την άλλη Red Bull RB20ήταν τρίτος.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Σ. Αραβίας και συζήτηση για τον εμφύλιο στη Red Bull. Ακούστε την πατώντας κλικ στο παρακάτω βίντεο. 

Q1

Με τον καιρό να είναι πολύ καλός στη Μελβούρνη, το πρώτο σκέλος των κατατακτήριων ξεκίνησε με 19 συμμετέχοντες, αφού ο Sargeant έμεινε εκτός GP Αυστραλίας, μετά το ατύχημα του Alex Albon στο FP1 και την απόφαση της Williams να δώσει το μονοθέσιο του Αμερικανού στον Ταϊλανδό για τη συνέχεια του grand prix.

Οι Ferrari έδειξαν για άλλη μία φορά την ταχύτητά τους στην Αυστραλία και ανέβηκαν αρχικά στις δύο πρώτες θέσεις στον πίνακα των χρόνων, με τον Sainz μπροστά από τον LEclerc, και τον Alpnso να κάνει τη μίνι-έκπληξη και να είναι 3ος. Οι Red Bull ωστόσο δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και οι Perez και Verstappenανέβηκαν στο τέλος στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Στη μάχη της αποφυγής του αποκλεισμού, οι θέσεις που προσπαθούσαν να αποφύγουν οι οδηγοί ήταν οι τελευταίες τέσσερις αντί για πέντε, λόγω της απουσίας του Σάρτζεντ. Οι οδηγοί που δεν κατάφεραν να συνεχίσουν ήταν οι Huleknberg, Gasly, Ricciardo και Zhou. Ο τοπικός ήρωας Daniel Ricciardo έμεινε στη 18η γιατί ο καλύτερος χρόνος του, που τον είχε φέρει άνετα μέσα στη 15άδα, διαγράφηκε λόγω παραβίαση των ορίων της πίστας.

Q2

Στο ξεκίνημα του δεύτερου σκέλους οι Ferrari βγήκαν στην πίστα με χρησιμοποιημένα ελαστικά, σε αντίθεση με τις Red Bull που είχαν από την αρχή φρέσκα. Έτσι, το γεγονός ότι ο Verstappen ήταν αρχικά ο ταχύτερος, μπροστά από τον Piastri της McLaren ήταν απόλυτα αναμενόμενο.

Με βάση τη φόρμα της Ferrari σε αυτόν τον αγώνα, αναμενόμενη ήταν η πρωτιά του Sainz, όταν έβαλε φρέσκα ελαστικά. Ο Leclerc ωστόσο δεν έκανε καλό γύρο και έμεινε στην 3η θέση, πίσω από τον Verstappen και μπροστά από τον Piastri. Ο Μονεγάσκος όμως έκανε και άλλη μία προσπάθεια και τελικά πήρε τη 2η θέση.

Στη μάχη για την είσοδο στη 10άδα είχαμε μία μεγάλη έκπληξη. Καθώς οι Tsunoda και Stroll κατάφεραν στο τέλος να περάσουν, άφησαν εκτός τον Hamilton. Ο 7 φορές πρωταθλητής έμεινε στην 11η θέση, με τον Russell να περνά οριακά στη 10η θέση. Μαζί με τον Χάμιλτον αποκλείστηκαν οι Albon, Bottas, Magnussen και Ocon.

Q3

Στο ξεκίνημα του τρίτου σκέλους φαινόταν ότι η μάχη της pole θα δινόταν ανάμεσα στους οδηγούς της Ferrari και στον Verstappen, με αουτσάιντερ τον αγαπημένο της εξέδρας -ως Αυστραλό- Piastri. Αυτό επιβεβαιώθηκε εν μέρει με την πρώτη γρήγορη προσπάθεια των οδηγών, καθώς ο Verstappen έκανε έναν πολύ καλό γύρο και ανέβηκε πρώτος, σχεδόν 3 δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τον Sainz και τον Leclerc στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Όλα θα κρίνονταν στη 2η γρήγορη προσπάθεια, με τις Ferrari να είναι το ερωτηματικό καθώς ξαφνικά δεν φαίνονταν πια το απόλυτο φαβορί για την pole. Και όντως, ο Verstappen βελτίωσε ακόμα περισσότερο το χρόνο του και εξασφάλισε για τρίτο αγώνα στη σειρά φέτος την pole position. Ο Sainz πήρε τη 2η θέση και θα είναι δίπλα του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, μπροστά από τους Perezκαι Norris. Απογοήτευση για τον Λεκλέρ, που έμεινε στην 5η θέση μετά από ένα λάθος στο τέλος και ακολούθησαν οι Piastri, Russell, Tsunoda, Stroll και Alonso.

Αποτελέσματα QP GP Αυστραλίας

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles