spot_img

GP Γερμανίας Race: Βασιλιάς ξανά στο Sachsenring o Marquez

O Marc Marquez ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο GP Γερμανίας του 2018 και πήρε την 9η σερί του νίκη στη συγκεκριμένη πίστα, με μια εμφάνιση πρωταθλητή.

Ο Ισπανός, ξεκίνησε με μια μέτρια εκκίνηση, αλλά σταδιακά ανέβασε τον ρυθμό του και με μερικά κρίσιμα προσπεράσματα έκανε εξαιρετική διαχείριση, δεν απειλήθηκε ποτέ ξανά και με μια εκπληκτική εμφάνιση πήρε ακόμα μια νίκη τη φετινή σεζόν. Στους τελευταίους γύρους, έδειξε τη πραγματική του ταχύτητα, εκτόξευσε τη διαφορά και άφησε τους υπόλοιπους να μάχονται για τις πίσω θέσεις. Ο Valentino Rossi ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 2η θέση της κατάταξης με ακόμα μια εντυπωσιακή, σταθερή και γρήγορη εμφάνιση, με τη διαφορά στο πρωτάθλημα να αυξάνεται στους 46 βαθμούς. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Maverick Vinales με τη δεύτερη εργοστασιακή Yamaha, κάνοντας φοβερούς τελευταίους γύρους, δίνοντας πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του και φυσικά το 2-3 στο βάθρο.

Ο Danilo Petrucci βρέθηκε στην 4η θέση, χάνοντας το βάθρο στον τελευταίο γύρο, έχοντας πίσω του τον εντυπωσιακό Alvaro Bautista που έδειξε πως πρέπει να παραμείνει στο MotoGP και το 2019. Ακολούθησαν οι δύο εργοστασιακές Ducati, με τον Jorge Lorenzo να κάνει λάθος επιλογή ελαστικών που δεν του επέτρεψαν να κερδίσει τον αγώνα. Ο Andrea Doviziozo δεν μπόρεσε κάτι καλύτερο από την 7η θέση, σε έναν πολύ μέτριο αγώνα για τον ίδιο. Ο Dani Pedrosa έδωσε μεγάλη μάχη για την 8η θέση με τον Johann Zarco και την κέρδισε, ενώ την 10άδα ολοκλήρωσε ο Bradley Smith με την KTM.

Ο Αγώνας

Στην εκκίνηση, ο Lorenzo δεν απογοήτευσε και πετάχτηκε καλύτερα όλων και έστριψε στην 1η θέση, με τον Petrucci να τον ακολουθεί και ο Marquez να δίνει τη μάχη για την 3η θέση με τον Rossi που είχε κερδίσει δύο θέσεις, ενώ χαμένος ήταν ο Dovizioso που έπεσε στην 7η θέση. Πίσω υπήρξαν αρκετές δύσκολες στιγμές, με τον Iannone να βγαίνει εκτός γραμμής και να πέφτει στις τελευταίες θέσης. Κερδισμένος ήταν και ο Zarco που ανέβηκε στην 11η.

Ο Crutchlow  επιτέθηκε στον 3ο γύρο και προσπέρασε τον Vinales, ενώ οι Rins και P. Espargaro είχαν πτώση στη στροφή 2 του πρώτου γύρου. Ο Marquez έβλεπε τον Lorenzo να ανοίγει τη διαφορά και πέρασε στα φρένα για τη στροφή 1 τον Petrucci, καθώς δεν ήθελε να χάσει χρόνο. Την ίδια στιγμή, ο Dovizioso ανέβηκε στην 6η θέση, περνώντας τον Vinales. Οι διαφορές ήταν πολύ μικρές, κάτω του δευτερολέπτου μεταξύ των κορυφαίων οδηγών στη κατάταξη, με τον ρυθμό να είναι αρκετά ψηλά.

Στον 8ο γύρο, ο Marquez είχε φτάσει στην ουρά του Lorenzo, ενώ ο Rossi επιτέθηκε στη στροφή 1 και πέρασε από την εσωτερική τον Petrucci για να ανέβει σε θέση βάθρου. O Ιταλός ξεκίνησε να μειώνει τη διαφορά, καθώς έκανε ταχύτερους γύρους, με τον Ισπανό μπροστά του να έχει ξεκινήσει να πιέζει τον Lorenzo.

Μάλιστα, στη τελευταία στροφή, βρήκε ανοικτό διάδρομο και πέρασε στη κορυφή του αγώνα. Αμέσως ο Rossi βρέθηκε πίσω του και ξεκίνησε να τον πιέζει, καθώς τον ακολουθούσαν τρεις Ducati, των Petrucci, Dovizioso και Bautista. O Crutchlow είχε πτώση, με τους 7 πρώτους να μένουν στη μάχη για τις πρώτες θέσεις.

Με 15 γύρους να απομένουν, ο Lorenzo έκανε λάθος και επέτρεψε στον Rossi να ανέβει στην 2η θέση. Ο οδηγος της Ducati δεν το έβαλε κάτω και επιτέθηκε στη στροφή 1 για να του δείξει πως δεν θα τον αφήσει σε ησυχία, ενώ ο Marquez είχε ξεφύγει στο 1 δευτερόλεπτο μπροστά. O Rossi έκανε τον ταχύτερο γύρο και μείωσε τη διαφορά στα 0.7s, όμως ο Marquez απάντησε αμέσως και η διαφορά εκτοξεύθηκε στο 1.2s μέσα σε περίπου δύο γύρους.

Στους τελευταίους γύρους, ο Lorenzo έμεινε από ζωή στο εμπρός μαλακό του ελαστικό και έχανε χρόνο και έδωσε την ευκαιρία στον Petrucci να τον περάσει για την 3η θέση, ενώ ο Dovizioso αντιμετώπιζε τα ίδια πρβλήματα. Στον ίδιο γύρο και ο Vinales τον προσπέρασε και ο Bautista ακολούθσε λίγο πιο μετά.

Ο Vinales, ήθελε όσο τίποτα το βάθρο και κόλλησε πίσω από τον Petrucci και με ένα πολύ γενναίο προσπέρασμα στη στροφή 8, πήρε μια πολυπόθητη θέση βάθρου για τον ίδιο και την ομάδα του.

O Marc Marquez είχε μπει στον τελευταίο γύρο και με άνεση, πέρασε τη γραμμή του τερματισμού για να πάρει ακόμα μια νίκη, μπροστά από τους Rossi και Vinales.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles