spot_img

Marquez: «Όλο το τριήμερο μελετούσα για τον αγώνα»

Ο Marc Marquez μίλησε για τη νίκη του στο GP Γερμανίας και δήλωσε πως εργάστηκε πολύ σκληρά για κερδίσει τον αγώνα.

Ο Ισπανός έχασε στην πρωτοπορία του αγώνα στην εκκίνηση, όμως με έναν πολύ έξυπνο, γρήγορο και αποτελεσματικό αγώνα, πήρε τη νίκη και αύξησε κι άλλο τη διαφορά στη βαθμολογία των οδηγών. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής μίλησε για την προσέγγισή του στον αγώνα που του έδωσε την 9η του νίκη στο Sachsenring.

Πρόσεχα τα λάστιχά μου, αλλά όταν συνειδητοποίησα ότι ερχόταν ο Valentino σταμάτησα και πίεσα για 3-4 γύρους. Η διαφορά μεγάλωσε κι άρχισα πάλι να τα προσέχω. Μελετούσα όλο το τριήμερο για τον αγώνα. Κατάλαβα ότι τα ελαστικά ήταν μαλακά κι έπρεπε να τα διαχειριστούμε και ξεκίνησα αμέσως να δουλεύω για τον Αγώνα. Ήμουν με τα φθαρμένα ελαστικά και ποτέ δεν ήμουν πρώτος στα ελεύθερα. Ακόμα και στο ζέσταμα βρήκα κάτι χρήσιμο για τον αγώνα. Έμεινα ήρεμος και δεν είχε σημασία να κάνω διαφορά στην αρχή ή στο τέλος του Αγώνα. Το σημαντικό ήταν η νίκη. Ο ρυθμός μου ήταν πιο αργός από άλλες φορές γιατί φέτος είχαμε λιγότερα δυνατά σημεία εδώ. Βρήκαμε όμως έναν καλό συμβιβασμό.

Στη συνέχεια, μίλησε για τον φόβο που του δημιούργησαν οι Ducati, τις οποίες πίστευε πως θα δώσει μάχη για το κορυφαίο σκαλί του βάθρου.

Κάθε χρόνο η νίκη έρχεται και πιο δύσκολα εδώ. Πάντως, μετά τις δοκιμές φοβόμουν περισσότερο τους Lorenzo και Dovizioso. Ποτέ δεν είναι εύκολο να περάσεις μια Ducati. Ο Jorge πίεσε πολύ στην αρχή, αλλά μετά έπεσε η απόδοσή του και είπα ότι έπρεπε να τον περάσω. Ο Dovi είχε κάνει μεγάλο βήμα, αλλά προφανώς στον Αγώνα τα βρήκε σκούρα. Για τον Τίτλο; Μένουν ακόμα πολλοί Αγώνες και θα πάμε στο Brno σαν να μην έχω πλεονέκτημα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles