spot_img

GP Ισπανίας FP2: O Hamilton ανέλαβε δράση

O Lewis Hamilton ήταν ο κυρίαρχος οδηγός στο FP2 του GP Ισπανίας, με την Mercedes στο 1-2 και τις Red Bull αρκετά πίσω στην κατάταξη στο 9-10.

Ο Βρετανός μέσα στο πρώτο ημίωρο ολοκλήρωσε τα γρήγορα περάσματα του και ήταν από την αρχή πολύ γρήγορος. Η Mercedes όπως και οι περισσότερες ομάδες, χρησιμοποίησε την μαλακή και την μεσαία γόμα, οι οποίες είχαν μικρή διαφορά μεταξύ τους. Τελικά σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:18.170 και έκλεισε στη κορυφή των χρόνων, δείχνοντας ιδιαίτερα δυνατός. Η ομάδα του έκανε το 1-2, με τον Valtteri Bottas να είναι 0.139s πίσω του. Στην 3η θέση του FP2 για το GP Ισπανίας ήταν ο εντυπωσιακός Charles Leclerc με την Ferrari. O Μονεγάσκος έκανε έναν εξαιρετικό χρόνο με την μαλακή γόμα και έδωσε πολλά χαμόγελα στην ομάδα του. Η διαφορά από τον Hamilton ήταν μόλις 0.165s. Οι αναβαθμίσεις της Scuderia φαίνεται να λειτουργούν, όμως δεν θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα μέχρι τις κατατακτήριες.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 7 Μαΐου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Οι δύο Alpine έκαναν μια εντυπωσιακή ανάκαμψη από το πρωινό σκέλος ελεύθερων δοκιμών, παίρνοντας στις θέσεις 4 και 5. Ο Esteban Ocon ήταν ταχύτερος του Fernando Alonso, με την μεταξύ τους διαφορά να είναι 0.052s. O ταχύτερος γύρος μάλιστα ήταν στο 1:18.466.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ισπανίας.

Οι δύο Alpha Tauri ακολούθησαν, δείχνοντας να έχουν βρει το ιδανικό στήσιμο, με τον Pierre Gasly στην 6η θέση και τον Yuki Tsunoda στην 7η. Ο Carlos Sainz βρέθηκε στην 8η θέση μπροστά από τις δύο Red Bull Racing. O Max Verstappen έκανε λάθος στον γρήγορο γύρο του με τη soft γόμα και ως αποτέλεσμα ήταν έξι δέκατα μακριά από την κορυφή. Από την άλλη ο Sergio Perez δεν έδειξε άνετος με λίγα καύσιμα, σε αντίθεση με τον ρυθμό αγώνα που είχε. Συνολικά όμως οι «Ταύροι» δείχνουν να είναι ένα βήμα πίσω από την Mercedes προς το παρόν.

Εκτός 10άδας είδαμε τις Aston Martin και McLaren στη δεύτερη διαδικασία. Ο Sebastian VEttel ήταν στην 11η θέση, με την ομάδα του να εστιάζει σε προσομοίωση αγώνα με τη μεσαία γόμα. Ο Lando Norris έκλεισε στην 12η θέση, επιστρέφοντας στην συνηθισμένη εμφάνιση της ομάδας του που παίζει κρυφτό. Ο Antonio Giovinazzi ήταν η ταχύτερη Alfa Romeo στην 13η θέση, δείχνοντας πως η ομάδα του μπορεί να διεκδικήσει μια καλή θέση στο Q2.

Οι Williams και οι Haas ήταν με διαφορά τα πιο αργά μονοθέσια στην πίστα μετά και το FP2, στο οποίο οι 14 πρώτοι ήταν στο ίδιο δευτερόλεπτο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η δράση συνεχίστηκε στο Circuit de Catalunya, με οδηγούς και ομάδες να ολοκληρώνουν το FP2 υπό τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες της ημέρας. Οι ομάδες μάζεψαν πολύτιμα δεδομένα και θα δουλέψουν σκληρά ώστε να βελτιωθούν όσο περισσότερο γίνεται για το Σάββατο. Η μόνη παραφωνία ήταν ο αέρας, ο οποίος είχε αυξηθεί σε ένταση μέχρι το τέλος της διαδικασίας.

Αποτελέσματα FP2

Δείτε το εντυπωσιακό GP ‘Αμπου Ντάμπι για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles