spot_img

GP Καταλονίας QP: Παρθενική pole position για Morbidelli

Ο Franco Morbidelli έκανε έναν πολύ καλό χρόνο στο Q2 και κατέκτησε την πρώτη του pole position στο MotoGP, για το GP Καταλονίας.

Ο αναβάτης της Petronas SRT Yamaha έκανε το 1:38.798 και κατέκτησε την πρώτη του pole position στο MotoGP – η τελευταία του ήταν στη Μαλαισία το 2017, για τη Moto2. Δεύτερος ήταν ο team-mate του, Fabio Quartararo, υστερώντας κατά 0.210s και τρίτος ήταν ο Valentino Rossi. Ο “Γιατρός”, ο οποίος ανανέωσε για το 2021, θα εκκινήσει από την πρώτη σειρά, για πρώτη φορά μετά το περσινό GP Βρετανίας.

Νωρίτερα στο Q1, ο Jack Miller σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο του τριημέρου έως εκείνο το σημείο, κάνοντας το 1:39.399. Η διαδικασία ήταν καταστροφική για τον Andrea Dovizioso της Ducati. Ο Ιταλός θα εκκινήσει τον αγώνα μόλις από την 17η θέση.

Ο Miller κράτησε ψηλά την Ducati και έκανε έναν πολύ καλό χρόνο για να καταλάβει την τέταρτη θέση. Ο Maverick Vinales βρέθηκε μόλις ένα δέκατο πίσω του και, παρά τον καλό ρυθμό στα ελεύθερα δοκιμαστικά, θα εκκινήσει πέμπτος. Ο Johann Zarco θα ολοκληρώσει την δεύετρη σειρά εκκίνησης, μόλις 0.007s πιο αργός του Vinales.

Διαβάστε επίσης: Επίσημο: Ο Rossi στη Petronas Yamaha το 2021

Στην τρίτη σειρά θα βρεθούν οι Pol Espargaro, Joan Mir και Danilo Petrucci, με τους δύο πρώτους να δείχνουν καλό ρυθμό από το FP4. Ο Brad Binder της KTM ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα των κατατακτήριων δοκιμών.

Μετά την πρόκρισή του από το Q1, ο Takaaki Nakagami της Honda κατετάγη 11ος, ενώ ο Miguel Oliveira δεν βρήκε ξανά γρήγορο ρυθμό μετά την πτώση του στην αρχή του Q2 και αρκέστηκε μόλις στην 12η θέση.

Με τον επικεφαλής στη βαθμολογία Dovizioso να εκκινεί από πολύ πίσω, αρκετοί αναβάτες έχουν την ευκαιρία να σημειώσουν ένα καλό αποτέλεσμα και να ενισχύσουν τις ελπίδες τους για τον τίτλο. Όπως και να έχει, το GP Καταλονίας αναμένεται συναρπαστικό.

Αποτελέσματα QP GP Καταλονίας

GP Καταλονίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles