spot_img

GP Πορτογαλίας QP: Oliveira στο θρίλερ του Algarve

O Miguel Oliveira ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Πορτογαλίας, παίρνοντας την pole εντός έδρας.

Ο Πορτογάλος ήταν εκπληκτικός στο Q2 και είχε τη ταχύτητα να κάνει μια φοβερή προσπάθεια. Στο τέλος της διαδικασίας, έγραψε το 1:38.892 και πήρε τη παρθενική του pole στο MotoGP. Αυτή ήταν η πρώτη για Πορτογάλο στη κατηγορία και έγινε ο 7ος στο 2020 που θα ξεκινήσει από εκεί. Έτσι, η KTM κλείνει με τον καλύτερο τρόπο το 2020 σε ρυθμό ενός γύρου. Στην 2η θέση για 0.044s ολοκλήρωσε ο φοβερός Franco Morbidelli. O Ιταλός πέρασε από το Q1, πάλεψε μέχρι το τέλος και αύριο μπορεί να διεκδικήσει ακόμα μια νίκη στο 2020. Ο Jack Miller έφερε την Ducati στην πρώτη σειρά, κάνοντας επίσης έναν φοβερό χρόνο. Τελικά έμεινε μακριά από την pole για 0.146s.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 21 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

O Cal Crutchlow είχε τη διαδικασία της σεζόν, κάνοντας μια πολύ καλή εμφάνιση. Ο Βρετανός έφερε την Honda στη 4η θέση, όπου έχουμε τέσσερις διαφορετικούς κατασκευαστές. Η διαφορά μεταξύ τους ήταν στα 0.264s. O Fabio Quartararo δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την pole position, μένοντας 0.3s από τον Oliveira. Για ακόμα μια φορά όμως έμεινες εκτός πρώτης σειράς που έχει να δει από την Γαλλία. Η μεγάλη έκπληξη των κατατακτήριων δοκιμών ήταν ο Stefan Bradl. Πιθανότατα στη τελευταία του εμφάνιση στο MotoGP, o Γερμανός πήρε την 6η θέση, όντας 0.312s μακριά από την κορυφή, σε μια τρομερή εμφάνιση.

Παρά την πτώση στο μέσον της διαδικασίας, ο Johann Zarco έκανε τον 7ο χρόνο και άφησε πίσω του την Yamaha του Maverick Vinales. O Pol Espargaro ήταν με την KTM έκλεισε την τρίτη σειρά, με την διαφορά από την ταχύτερη KTM να είναι 0.392s.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

O Alex Rins δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 10η θέση, σε μια πολύ κακή ημέρα για την Suzuki. H διαφορά από την κορυφή ήταν πάνω από μισό δευτερόλεπτο και αύριο θα κριθεί το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Ο Takaaki Nakagami παρά τους πόνους ήταν 11ος, μπροστά από τον απογοητευτικό Andrea Dovizioso.

O Πρωταθλητής Joan Mir ήταν πολύ κακός στο Q1, μένοντας μόλις στην 20η θέση για τον αυριανό αγώνα. Πολύ κακή εμφάνιση και για τον Valentino Rossi, o οποίος ήταν με διαφορά η πιο αργή Yamaha στην πίστα του Portimao.

Αποτελέσματα QP GP Πορτογαλίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles