spot_img

GP Σακχίρ Race: Απίστευτη νίκη Perez στον πιο τρελό αγώνα του 2020

Ο Sergio Perez ήταν ο μεγάλος νικητής του τρελού GP Σακχίρ, σε έναν αγώνα που θα μείνει στην ιστορία της Formula 1 με το έγκλημα της Mercedes.

O Μεξικανός έκανε το “From Zero to Hero” στο Μπαχρέιν, με τον αγώνα του να ξεκινά με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Έχοντας εκπληκτικό ρυθμό, ανέβηκε από την τελευταία θέση στην 1η, την οποία κράτησε και έφερε την Racing Point στην πρώτη της νίκη. Απίστευτο αποτέλεσμα και άξιος νικητής ο Perez. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Esteban Ocon. O Γάλλος εκτέλεσε άψογα τη στρατηγική του με την Renault, κάνοντας έναν φοβερό αγώνα με εξαιρετική άμυνα στους τελευταίους γύρους. Το βάθρο του αγώνα έκλεισε ο Lance Stroll που έσπασε την κατάρα. Ο Καναδός ήταν φοβερός στα τελευταία στάδια και με αυτό το αποτέλεσμα έδωσε στην ομάδα του την 3η θέση στους Κατασκευαστές.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Carlos Sainz, o οποίος σίγουρα πρέπει να είναι απογοητευμένος με την απόδοση του. Στους τελευταίους γύρους, είχε τα ελαστικά να πιέσει για το βάθρο που ήταν για τόσους γύρους, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το προσπέρασμα. Ο μαχητικός Daniel Ricciardo ήταν στην ίδια μοίρα, κλείνοντας τη πρώτη 5άδα. Ο Alex Albon μπήκε για αλλαγή ελαστικών, αλλά πήρε μόλις την 6η θέση στον αγώνα. Ο εξαιρετικός Daniil Kvyat πήρε την 7η θέση για την Alpha Tauri.

Διαβάστε επίσης: Πρωταθλητής στην F2 o Mick Schumacher

Η Mercedes μόνο τον εαυτό της πρέπει να κατηγορεί. Στο δεύτερο SC κατέστρεψε τον αγώνα των οδηγών της, βάζοντας τους για αλλαγή ελαστικών δίχως να χρειάζεται. Επιπλέον, ο George Russell ήταν άψογος. Έκανε τον ταχύτερο γύρο, αλλά ένα κλατάρισμα του στέρησε την ευκαιρία να κερδίσει. Τελικά έκλεισαν στο 8-9, με τον κακό Valtteri Bottas μπροστά. Τη 10άδα έκλεισε ο Lando Norris σε μια μέτρια ημέρα για τον ίδιο.

O Charles Leclerc έκανε ένα τεράστιο λάθος στην εκκίνηση, πέφτοντας πάνω στον Perez και οδήγησε σε εγκατάλειψη και τον Max Verstappen. H Ferrari φεύγει από το Σακχίρ με μηδέν βαθμούς.

Δείτε τον μεγάλο Τελικό του F1 Greek Mini Series.

Το GP Σακχίρ

Στην εκκίνηση, ο Russell έκανε εκπληκτική εκκίνηση και βρέθηκε δίπλα-δίπλα με τον Bottas. Ο Perez έκανε επίσης δυνατή εκκίνηση και ήταν από την εξωτερική. Στην έξοδο της Τ1 ο Bottas είχε στιγμή υπερστροφής και ο Ολλανδός έχασε μομέντουμ. Στην έξοδο της Τ3 είχαμε μια τριπλή μονομαχία ανάμεσα στον οδηγό της Mercedes, της Red Bull και της Racing Point.

Πρώτο Safety Car

Όμως στην Τ4, ο Leclerc έκανε ένα πολύ αργό φρενάρισμα. Δίχως να μπορεί να πιάσει το apex, χτύπησε τον Perez σπάζοντας την ανάρτησή του. Παράλληλα, ο Verstappen βγήκε εκτός στην προσπάθειά του να τους αποφύγει. Όμως δεν είχε πρόσφυση και χτύπησε στον τοίχο. Με ένα τεράστιο λάθος του, o Leclerc έβγαλε τον εαυτό του εκτός αγώνα, ενώ εκτός ήταν και ο Verstappen. Το Safety Car έκανε την εμφάνισή του αμέσως, με τη 10άδα να έχει ως εξής: Russell, Bottas, Sainz, Ricciardo, Kvyat, Stroll, Gasly, Ocon, Vettel & Norris.

Ο Perez μπήκε για αλλαγή ελαστικών στην medium γόμα και βγήκε τελευταίος. Το SC αποχώρησε στο τέλος του 6ου γύρου.

Ο Russell από την πρωτοπορία πήρε αμέσως διαφορά, με τον Sainz να επιτίθεται στον Bottas. O Ισπανός βγήκε εκτός πίστας στην στροφή 3 και έδωσε πίσω τη θέση. Πίσω, ο Norris είχε κερδίσει 10 θέσεις περνώντας και τον Vettel. O Γερμανός ήταν κινητό εμπόδιο, πέφτοντας πίσω από τον Perez στην 12η θέση. Ο Μεξικανός είχε κάνει ήδη τρομερή ανάκαμψη.

Στους επόμενους γύρους οι διαφορές άνοιξαν αμέσως, με τον Russell να έχει τον ταχύτερο γύρο. Ο Βρετανός άνοιξε τη διαφορά στα 2s, ενώ οι υπόλοιποι έχαναν πολύ χρόνο. Προσπεράσματα δεν είχαμε, αλλά από τον Sainz μέχρι τον Gasly είχαμε ένα τρενάκι DRS. Ο Vettel από την 12η θέση έκανε έναν μοναχικό αγώνα, ενώ ο Norris καθυστερούσε τους Albon και Perez.

Στον 21ο γύρο του GP Σακχίρ είχαμε μια πολύ ωραία μάχη. Ο Albon προσπέρασε τον Norris από την εξωτερική στην Τ4, ενώ μία στροφή αργότερα πέρασε ο Perez. H McLaren έφερε τον Βρετανό για αλλαγή στη Medium γόμα ελαστικών. Ο Perez έχοντας και το DRS, προσπέρασε την Red Bull στον επόμενο γύρο.

Μπροστά, ο Russell είχε πλέον τον Bottas στα 1.8s πίσω του, ενώ ο Sainz ήταν στα 11.3s. Ο Ricciardo δεν είχε DRS και είχε σπάσει επίσης του Kvyat. Η Alpha Tauri έφερε τον Ρώσο για αλλαγή ελαστικών στον 28ο γύρο, με τον Gasly να ακολουθεί στον επόμενο όπως και ο Sainz για medium. Όλοι τους βγήκαν πίσω από τον Vettel. O Ricciardo ακολούθησε, αλλά βγήκε πίσω από τον Kvyat που έκανε τον ταχύτερο γύρο. Εκτός έμειναν οι Stroll, Ocon, Perez και Albon, με τον οδηγό της Racing Point μόνο με την soft γόμα.

Οι διαφορές στους επόμενους γύρους αυξήθηκαν, με τις ομάδες να ετοιμάζονται για αλλαγές ελαστικών. Ο Ocon Μπήκε για hard στον 42ο γύρο, με τον Stroll να ακολουθεί έναν γύρο αργότερα. Οι δυο τους έδωσαν μάχη, με τον οδηγό της Renault να περνάει. Μπροστά, ο Russell είχε το προβάδισμα των 2.9s, με τον Perez να είναι πλέον στην 3η θέση, μπροστά από τον Albon.

Στον 45ο γύρο, ο Russel μπήκε για hard γόμα ελαστικών και βγήκε αμέσως και ταχύτατος. Ο Bottas δεν ακολούθησε, όμως στον 47ο γύρο, οι Perez και Albon μπήκαν για το τελευταίο τους pit-stop. O Φινλανδός μπήκε εν τέλει στον 49ο γύρο και βγήκε αρκετά πίσω από τον νέο του teammate. Η διαφορά μεταξύ των πρωτοπόρων ήταν στα 8.2s.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Οι δύο Alpha Tauri μπήκαν για αλλαγή ελαστικών και πάλι, ενώ οι Racing Point ήταν πίσω από τον Ocon. Στον 55ο γύρο όμως το Virtual Safety Car έκανε την εμφάνιση του. Ο Nicholas Latifi είχε σταματήσει στην έξοδο της Τ9 και έπρεπε να απομακρυνθεί.

Ο Norris πρόλαβε να μπει για αλλαγή, αλλά όχι οι Sainz και Ricciardo, με την Renault να περνά τον Kvyat. Ο Vettel είχε ακόμα ένα κάκιστο pit-stop και ήταν πλέον 12ος. Ο Perez έκανε δύο κρίσιμα προσπεράσματα σε δύο γύρους περνώντας τους Ocon και Stroll και πλέον ήταν 3ος στον 58ο γύρο. Μπροστά όμως, η διαφορά είχε πέσει στα 5.6s.

Στον 62ο γύρο, βγήκε και πάλι το VSC, όταν ο Aitken έκανε λάθος στην έξοδο από τη τελευταία στροφή. Ακούμπησε ίσα ίσα στη μπαριέρα και η αεροτομή του έσπασε μπαίνοντας στην πίστα. Με την αεροτομή σε επικίνδυνο σημείο, οι αγωνοδίκες έβγαλαν το Safety Car.

Δεύτερο Safety Car

Σε εκείνο το σημείο του GP Σακχίρ ήρθε η αυτοκτονία της Mercedes. Με το που βγήκε η ένδειξη του SC, η Mercedes έφερε τους οδηγούς της μέσα. Στον Russell έβαλαν λάθος ελαστικά, ενώ ο Bottas είχε pit-stop διάρκειας σχεδόν ενός λεπτού. Το εμπρός αριστερά φρένο είχε πάρει φωτιά και ο μηχανικός δεν μπορούσε να βιδώσει το μπουλόνι. Ο Bottas βγήκε πίσω από τον Albon, ο οποίος μπήκε επίσης για αλλαγή.

Η Mercedes έφερε τον Russell και πάλι για αλλαγή ελαστικών στη σωστή medium γόμα, καθώς του είχαν βάλει το σετ που ξεκίνησε τον αγώνα. Στον 66ο γύρο η 10άδα είχε ως εξής: Perez, Ocon, Stroll, Bottas, Russell, Sainz, Ricciardo, Kvyat, Gasly και Albon.

Το SC αποχώρησε στο τέλος του 68ου γύρου και είχαμε ακόμα 19 δραματικούς γύρους. Μόνο ο Albon κατάφερε να κερδίσει μια θέση από τον Gasly, ενώ οι Mercedes έδιναν μάχη. Στον 70ο γύρο, ο Bottas έκανε λάθος στη στροφή 4 και επέτρεψε στον Russell να πάρει την εσωτερική για την στροφή 7 περνώντας 4ος. Στον επόμενο γύρο και με το DRS, πέρασε τον Ocon για την 3η θέση στην Τ1.

Ο Perez είχε ανοίξει τη διαφορά στα 3.4s, με τον Russell να παίρνει την 2η θέση από τον Ocon στην Τ4. Έχοντας φρέσκο σετ ελαστικών, έκανε τον ταχύτερο γύρο και είχε 14 ακόμα για να πάρει τη νίκη. Από την άλλη, ο Bottas με φθαρμένο σετ hard γόμας, δεν μπορούσε να περάσει τον Stroll.

Στον 77ο γύρο, ο Bottas δεν είχε πλέον ελαστικά και έχασε θέσεις από τους Sainz, Ricciardo, Albon και Kvyat.

Στον 78ο γύρο όμως άλλαξαν όλα. Ο Russell είχε κλατάρισμα σε πίσω ελαστικό του, με την Mercedes να τον καλεί για αλλαγή ελαστικών στη soft. O Perez ήταν μπροστά και είχε λίγους γύρους ακόμα για να πάρει τη παρθενική του νίκη στην F1.

Η μάχη είχε ξεκινήσει για την 3η θέση, με τον Sainz να είναι οριακά εκτός DRS του Stroll στον 84ο γύρο. Οι γύροι περνούσαν και ο Sainz δεν ήταν σε απόσταση βολής. Ο Russell κέρδιζε τη μία θέση μετά την άλλη και στον 86ο γύρο είχε ανέβει 10ος.

Ο Perez μπήκε στον τελευταίο γύρο με ένα άνετο πλεονέκτημα. Πίσω, ο Ocon κρατούσε τον Stroll, ο οποίος ένιωθε την ανάσα του Sainz. Τίποτα όμως δεν άλλαξε.

Ο Perez πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην 1η θέση του GP Σακχίρ, έχοντας έρθει από την τελευταία θέση στον πρώτο γύρο και με έναν τέλειο αγώνα πήρε τη παρθενική του νίκη στην F1. O Ocon πήρε το πρώτο του βάθρο με την Renault στην F1, ενώ ο Lance Stroll έκλεισε το βάθρο.

Ο Sainz έμεινε 4ος, με τους Ricciardo, Albon, Kvyat, Bottas, Russell και Norris να κλείνουν τη 10άδα.

Αποτελέσματα Αγώνα GP Σακχίρ

Ακούστε την εκπομπή για την F1, “Slipstream”, με την ανάλυση του GP Μπαχρέιν.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles