spot_img

Ποινή τριών θέσεων στο Άμπου Ντάμπι ο Leclerc

Τρεις θέσεις πίσω από όπου θα καταταγεί στο GP Άμπου Ντάμπι δέχτηκε o Charles Leclerc, μετά το ατύχημα που προκάλεσε στον πρώτο γύρο του GP Σακχίρ.

Ο Μονεγάσκος ξεκίνησε τον αγώνα στο Sakhir από την 4η θέση, έχοντας πραγματοποιήσει εκπληκτική εμφάνιση το Σάββατο. Ωστόσο, ο αγώνας του διήρκεσε μόλις λίγες στροφές. Στην στροφή 4 είχε σύγκρουση με τον Sergio Perez, σπάζοντας την εμπρός αριστερή ανάρτηση. Έχοντας πέσει 5ος μετά το σύμπλεγμα των στροφών 1-2-3, ο Leclerc προσπάθησε να ανακτήσει αυτή τη θέση από τον Sergio Perez.

Διαβάστε επίσης: GP Σακχίρ Race: Απίστευτη νίκη Perez στον πιο τρελό αγώνα του 2020

Από την εσωτερική για την Τ4, καθυστέρησε το φρενάρισμα με αποτέλεσμα να μπλοκάρει τους εμπρός τροχούς και μοιραία να πέσει πάνω στον Μεξικανό. Το αποτέλεσμα ήταν αφενός ο Leclerc να σπάσει την ανάρτηση του και αφετέρου ο οδηγός της Racing Point να έχει τετακέ. Παράλληλα, αμφότεροι παρέσυραν τον Max Verstappen ο οποίος κατέληξε στις μπαριέρες, μη μπορώντας να τις αποφύγει.

Τελικός απολογισμός, τόσο ο Verstappen όσο και ο Leclerc εγκατέλειψαν.

Οι αγωνοδίκες εξετάζοντας το συμβάν, έκριναν υπαίτιο τον οδηγό της Ferrari. Αναφέρουν πως “άργησε πολύ το φρενάρισμα, μπλοκάροντας τον εμπρός δεξί τροχό και συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο #11, το οποίο είχε την αγωνιστική γραμμή“.

Δείτε τον μεγάλο τελικό του F1 Greek Mini Series και το GP του Άμπου Ντάμπι.

Έτσι, του επιβλήθηκε ποινή 3 θέσεων για το grid του επόμενου αγώνα και 2 βαθμοί ποινής στην άδειά του για το συμβάν. Στη μεικτή ζώνη, ο Leclerc δήλωσε για τον πρώτο γύρο παίρνοντας την ευθύνη.

Ήμουν δίπλα-δίπλα με τον Max και προσπάθησα να τον προσπεράσω από την εσωτερική. Είδα τον Checo αλλά περίμενα να πάει από την εξωτερική του Bottas και να μείνει εκεί. Αλλά αποφάσισε να πάει από την εσωτερική και ήταν πολύ αργά για εμένα. Δεν ρίχνω την ευθύνη στον Checo. Αν υπάρχει κάποιος που φταίει αυτός είμαι εγώ. Αλλά θα έλεγα πως είναι περισσότερο ατυχές από απλή ευθύνη.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά στο 2020 που ο Leclerc είχε συμβάν στον πρώτο γύρο. Στο GP Στυρίας έπεσε πάνω στον Sebastian Vettel, ενώ στην Ρωσία έριξε στον τοίχο τον Lance Stroll.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Διαβάστε την ανακοίνωση της ποινής από τους αγωνοδίκες.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles