spot_img

GP Βαλένθια: Κυρίαρχη η Ducati στο “Last Dance” του Valentino Rossi

Το podium του GP Βαλένθια ανήκε αποκλειστικά στη Ducati, για πρώτη φορά στην ιστορία της, με τον Francesco Bagnaia νικητή και τους Jorge Martin και Jack Miller να συμπληρώνουν το podium.

Ο κόσμος του MotοGP αναφώνησε “Grazie Vale”, στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στη Βαλένθια. Ο θρυλικός “γιατρός” έτρεξε τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του στο MotoGP στην πίστα Ricardo Tormo και γνώρισε την αποθέωση από τους πάντες. Ο Rossi, για την ιστορία, ολοκλήρωσε τον αγώνα στη 10η θέση.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό

Νικητής, λοιπόν, ήταν ο Francesco Bagnaia, στη 2η θέση ήταν ο poleman Jorge Martin και στην 3η ο Jack Miller, όλοι με Ducati. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Joan Mir με Suzuki και στην 5η ο πρωταθλητής Fabio Quartararo με Yamaha.

Στην 6η θέση βρέθηκε ο Johann Zarco με Ducati, πίσω του ήταν ο Brad Binder με ΚΤΜ και ο Enea Bastianini με Ducati. Στην 9η θέση ήταν ο Aleix Espargaro με Aprilla μπροστά από τον Valentino Rossi με Yamaha.

Στην 11η θέση τερμάτισε ο Franco Morbidelli και στη 12η ο Andrea Dovizioso, αμφότεροι με Yamaha. Ο Alex Marquez με Honda βρέθηκε στην 13η θέση, έχοντας πίσω του τις ΚΤΜ των Miguel Oliveira και Iker Lecuona. Την κατάταξη έκλεισαν οι Maverick Vinales (Aprilla), Luca Marini (Ducati) και Danilo Petrucci (KTM). Εγκατέλειψαν οι Alex Rins (Suzuki) και Takaaki Nakagami (Honda).

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η σεζόν του 2021 ολοκληρώθηκε με τον Fabio Quartararo (Yamaha) πρωταθλητή οδηγών και τη Ducati να κατακτά τα πρωταθλήματα κατασκευαστών και ομάδων. Από εκεί και πέρα, το MotoGP θα είναι φτωχότερο μετά την απόσυρση του Valentino Rossi από την ενεργό δράση, με τον “γιατρό” να κατακτά 7 παγκόσμια πρωταθλήματα στην καριέρα του και να σημειώνει 89 νίκες, 55 poles και 199 podiums σε 373 αγώνες. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles