spot_img

Ο Verstappen δίνει απαντήσεις για την επίδοσή του στον Aγώνα Sprint

Ο Max Verstappen μίλησε για την πορεία του στον Aγώνα Sprint και απάντησε με χιούμορ όταν ρωτήθηκε για το πρόστιμο που του επιβλήθηκε.

Ο Max Verstappen εκκίνησε λίγο πιο αργά από τον Valtteri Bottas κι έχασε την πρώτη θέση στην εκκίνηση του Sprint. Ο Ολλανδός είδε τον Carlos Sainz, επίσης, να τον προσπερνά στη στροφή 4 στον πρώτο γύρο, όμως λίγο μετά απαλλάχθηκε από το εμπόδιο της Ferrari του Ισπανού. Ωστόσο, δεν μπόρεσε ν’ ανακτήσει την πρώτη θέση και θα εκκινήσει από τη 2η το GP Βραζιλίας, έχοντας δίπλα και μπροστά του τη Mercedes του Bottas.

Διαβάστε επίσης: Δεν παρατά το Πρωτάθλημα ο Hamilton

Ο οδηγός της Red Bull Racing εξήγησε τι πήγε “στραβά” στην εκκίνηση:

Ξεκινήσαμε με τα medium ελαστικά, επίσης νομίζω πως η πίστα (θερμοκρασία) έπεσε λίγο περισσότερο από αυτό που θα θέλαμε, και εκτός αυτού έχασα, για κάποιο λόγο, το συγχρονισμό με τις ταχύτητες επομένως η εκκίνηση ήδη δεν ήταν τόσο τέλεια με αυτά τα ελαστικά. Όμως, όταν “ανέβασα ταχύτητα”, η αλλαγή ήταν πολύ άσχημη. Γενικά, αυτό που συνέβη δεν απέδωσε. Έπειτα, φυσικά, έπεσα στην 3η θέση στον πρώτο γύρο, όμως μετά από αυτό, νομίζω πως ο ρυθμός μου ήταν μια χαρά, όμως δεν μπορείς να προσπεράσεις εδώ πέρα (στην πίστα Interlagos). Τα ελαστικά υπερθερμαίνονται πολύ γρήγορα κι έπειτα μένεις “κολλημένος” στη θέση σου. Ειδικότερα, όταν τα μονοθέσια είναι πολύ κοντά σε ρυθμό, δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις στο Sprint χωρίς να κάνεις κάποιο pitstop, επομένως έμεινα στη θέση που είχα, βασικά.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Μεξικού.

Ο Verstappen ρωτήθηκε αν μπορούσε να περάσει τον Valtteri Bottas στο Sprint, όσο έπεφταν σε απόδοση τα soft ελαστικά, και απάντησε:

Όχι, δεν ήταν εφικτό. Όταν είσαι πίσω από ένα μονοθέσιο και το ακολουθείς, τα ελαστικά σου είναι ακόμα πιο “ζεστά” (αυξημένη θερμοκρασία) καθώς προσπαθείς να πλησιάσεις και να μπεις στη ζώνη DRS. Φάνηκε πως δεν απασχολούσε ιδιαίτερα τον Valtteri το πόσο κοντά του βρισκόμουν.

Ο Verstappen, τέλος, ρωτήθηκε για το πρόστιμο που του επιβλήθηκε λόγω της ενέργειάς του στο parc ferme των κατατακτήριων δοκιμών και απάντησε με μια δόση χιούμορ.

Είναι αρκετά μεγάλο το πρόστιμο, επομένως πιστεύω πως θα έχουν ένα ωραίο δείπνο και άφθονο κρασί. Ελπίζω πως θα είναι καλό και ακριβό κρασί, αυτό θα ήταν πολύ ωραίο. Μπορούν να καλέσουν κι εμένα στο δείπνο, θα πλήρωνα γι’ αυτό.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο οδηγός της Red Bull προηγείται με 21 πόντους στο πρωτάθλημα οδηγών και δε θέλει να ρισκάρει ιδιαίτερα και να εξασφαλίσει ένα καλό αποτέλεσμα στο GP Βραζιλίας που θα του επιτρέψει να διατηρήσει το προβάδισμά του στη βαθμολογία.

Δείτε το GP Βραζιλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles