spot_img

GP Βαλένθια QP: Pole position ο Martin στο φινάλε

Το φινάλε του QP για το GP Βαλένθια επιφύλασσε μεγάλες εκπλήξεις. Ο Jorge Martin είχε σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο και οι δύο βασικοί οδηγοί της Ducati είχαν πτώση στην τελευταία τους προσπάθεια, με το νεαρό Ισπανό να πανηγυρίζει την 4η φετινή του pole position.

Η Ducati κυριάρχησε και πάλι στις κατατακτήριες δοκιμές, ωστόσο ο κάτοχος της pole position ήταν αναπάντεχος. Ο Jorge Martin με τη δορυφορική Ducati βρέθηκε προσωρινά στην κορυφή της κατάταξης. Στην τελευταία τους προσπάθεια, οι οδηγοί της εργοστασιακής Ducati, Francesco Bagnaia και Jack Miller, είχαν πτώση στην τελευταία τους προσπάθεια και δε βελτίωσαν το χρόνο τους.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Έτσι, λοιπόν, η πρώτη σειρά εκκίνησης είναι αποκλειστικά της Ducati κι έχει τους Jorge Martin, Francesco Bagnaia και Jack Miller. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Joan Mir με Suzuki και στην 5η ο Johann Zarco με Ducati. Η 2η Suzuki του Alex Rins κατέληξε στην 6η θέση και πίσω του ήταν ο Brad Binder με KTΜ. Ο πρωταθλητής Fabio Quartararo (Yamaha) περιορίστηκε στην 8η θέση ενώ  η 3η σειρά εκκίνησης ολοκληρώνεται με τον Takaaki Nakagami (9η θέση) με Honda. Την κατάταξη του Q2 συμπλήρωσαν οι Valentino Rossi (10η θέση, Yamaha), Franco Morbidelli (11η θέση, Yamaha) και Aleix Espargaro (12η θέση, Aprilla).

Οι οδηγοί που αποκλείστηκαν οριακά από το Q1 ήταν οι Andrea Dovizioso (Yamaha) και Maverick Vinales (Aprilla), οι οποίοι και θα εκκινήσουν από τις θέσεις 13 και 14. Πίσω τους βρέθηκαν οι 2 ΚΤΜ των Iker Lecuona (15η θέση) και Danilo Petrucci (16η θέση). Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Luca Marini και Enea Bastianini με Ducati στις θέσεις 17 και 18, ο Alex Marquez με Honda στη 19η και ο Miguel Oliveira με KTM στην 20ή θέση.

Ο Pol Espargaro (Honda) μετά την πολύ άσχημη πτώση που είχε στο FP3 το πρωί του Σαββάτου δεν του επέτρεψαν να συμμετάσχει για λόγους υγείας τόσο στο FP4 όσο και στις κατατακτήριες δοκιμές. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα μπορέσει ο Ισπανός να συμμετάσχει στον αυριανό τελευταίο αγώνα της σεζόν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Αποτελέσματα QP GP Βαλένθια

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles