spot_img

GP Βελγίου FP2: Στην κορυφή με άνεση ο Verstappen

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Βελγίου για λογαριασμό της Red Bull Racing και μάλιστα με διαφορά. 

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του GP Βελγίου, έχοντας πολύ μεγάλη διαφορά από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν παρόμοιες με αυτές της πρώτης περιόδου, με το οδόστρωμα να προσφέρεται στο ξεκίνημα για slick ελαστικά. Η θερμοκρασία στην πίστα ήταν στους 18 βαθμούς κελσίου στον αέρα και στους 22 στο οδόστρωμα.

Η πλειοψηφία των οδηγών στα πρώτα λεπτά βγήκε με medium ελαστικά, όμως υπήρχε ταυτόχρονα χρήση τόσο της soft, όσο και της hard γόμας. Στα πρώτα 10 λεπτά η κορυφή άλλαζε χέρια ανάμεσα στους Verstappen και Sainz, με τον Ολλανδό να κατεβαίνει στο 1:46.928 με medium ελαστικά και τον οδηγό της Ferrari να έπεται στα 0,462s πίσω του. Ο Leclerc με τον Perez συμπλήρωναν την πρώτη τετράδα, μπροστά από το Norris. Ο Verstappen, μάλιστα, έπεσε και στο 1:46.850, πριν ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος των προσπαθειών των οδηγών.

Η κίνηση στην πίστα μειώθηκε σταδιακά, με τις ομάδες να προετοιμάζουν τα μονοθέσιά τους για την προσομοίωση των κατατακτηρίων με νέα σετ soft ελαστικών. Ο Russell σημείωσε τον 3ο χρόνο, όμως είχε απόσταση 1s από την κορυφή. Ο Verstappen σημείωσε έναν πολύ γρήγορο χρόνο στο 1:45.507, με το Sainz να είναι στα 1,1s πίσω του, παρόλο που βελτίωσε και ο ίδιος. Ο Leclerc ανέβηκε στη 2η θέση, μπροστά από τον teammate του και στα 0,8s πίσω από την κορυφή. Εντυπωσιακό χρόνο έκανε, εκ νέου ο Albon που ανέβηκε προς ώρας στην 4η θέση, οι Stroll και Norris κινήθηκαν ταχύτερα από το Sainz στις θέσεις 3 και 4 αντίστοιχα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Στα τελευταία 20 λεπτά οι οδηγοί εξασκήθηκαν στο ρυθμό αγώνα, κατά συνέπεια οι γρήγοροι χρόνοι τους δε βελτιώθηκαν. Ο Max Verstappen με Red Bull Racing ολοκλήρωσε το FP2 στην κορυφή, έχοντας πολύ μεγάλο προβάδισμα από τους αντιπάλους του. Ο Charles Leclerc με Ferrari ήταν στη 2η θέση ο μοναδικός που έμεινε στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Ολλανδό (+0,862s). Οι Lando Norris με McLaren και Lance Stroll με Aston Martin βρέθηκαν στις θέσεις 3 και 4 αντίστοιχα, ενώ την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Carlos Sainz με Ferrari.

Η Mercedes είχε το Lewis Hamilton στην 6η και τον George Russell στην 8η θέση, ενώ ο Fernando Alonso με Alpine βρισκόταν ανάμεσά τους στην 7η θέση. Η πρώτη δεκάδα είχε, επίσης, τους Daniel Ricciardo (9η θέση) με McLaren και Sergio Perez (10η θέση) με Red Bull Racing. Ο Alex Albon με Williams. ήταν στην 11η θέση, μπροστά από τον Zhou Guanyu (12η θέση) με Alfa Romeo. Η Alpha Tauri είχε τους Yuki Tsunoda και Pierre Gasly στις θέσεις 13 και 14 αντίστοιχα.

Ο Sebastian Vettel με Aston Martin ήταν στη 15η θέση, μπροστά από τον Esteban Ocon στη 16η. Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Kevin Magnussen (Haas), Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Nicholas Latifi (Williams) και Mick Schumacher (Haas).

Αποτελέσματα FP2 GP Βελγίου

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles