spot_img

Η Ferrari είναι αισιόδοξη για το GP Βελγίου

Παρά το μεγάλο προβάδισμα του Max Verstappen στο FP2, οι οδηγοί της Ferrari χαρακτήρισαν θετική την πρώτη ημέρα ελεύθερων δοκιμών στο Spa-Francorchamps.

Η Ferrari βρισκόταν στην κορυφή των χρόνων στο FP1 του GP Βελγίου, όμως στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών ο Max Verstappen ήταν ταχύτερος όλων με διαφορά. Ο Charles Leclerc παρέμεινε στη 2η θέση τόσο στο FP1, όσο και στο FP2, όμως στο τέλος της ημέρας υπολειπόταν κατά 0,8s από τον οδηγό της Red Bull Racing. Παρόλο που αυτό προβλημάτισε το Μονεγάσκο σχετικά με το ρυθμό της Ferrari στον ένα γύρο, ο ίδιος ανέφερε πως ήταν σε διαφορετικό πρόγραμμα από την αυστριακή ομάδα σε δηλώσεις, ενώ τόνισε πως είναι πολύ νωρίς για να συγκριθούν οι χρόνοι τους.

«Συνολικά, δεν ήταν τόσο άσχημη ημέρα (Παρασκευή). Εμείς δοκιμάσαμε κάποια πράγματα, νομίζω πως όλοι βρίσκονταν σε πολύ διαφορετικό πρόγραμμα. Συνεπώς, υπάρχουν αρκετές διαφορές στη σύγκριση της πρώτης ημέρας μετά τις διακοπές. Συνολικά, όμως, η αίσθηση ήταν αρκετά καλή. Με χαμηλό φορτίο καυσίμου ο ρυθμός φαινόταν να είναι πολύ κακός. Στο υψηλό φορτίο, όμως, ήμασταν εντάξει, συνεπώς περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός στη διάρκεια της νύχτας και να επανέλθουμε δυνατότεροι το Σάββατο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις τελευταίες εξελίξεις της F1.

Ο Leclerc παραδέχθηκε πως η ποινή θέσεων στη σειρά εκκίνησης άλλαξε ελαφρώς τα σχέδιά του για τις ελεύθερες δοκιμές.

«Θα μπορούσαμε να πούμε πως δε δώσαμε τόσο έμφαση όσο συνηθίζουμε στο ρυθμό κατατακτηρίων, καθώς θα ήταν ανώφελο. Συνεπώς, όντως είχαμε στραμμένη την προσοχή μας στο ρυθμό αγώνα, ώστε να επανέλθουμε στις πρώτες θέσεις όσο το δυνατό γρηγορότερα».

Ο Carlos Sainz ήταν στην κορυφή των χρόνων στο FP1, όμως περιορίστηκε στην 5η θέση στη δεύτερη περίοδο, όντας 1,4s πιο αργός από το Verstappen. Ο ίδιος ήταν χαρούμενος με το ρυθμό του στις δηλώσεις του.

«Ειλικρινά σήμερα ήμουν πολύ άνετος και χαρούμενος με το μονοθέσιο. Γνωρίζω πως το τελικό αποτέλεσμα ήταν η 5η θέση, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Ήμουν πολύ χαρούμενος με το μονοθέσιο στο FP1. Στο FP2 κάναμε κάποιες αλλαγές που γνωρίζαμε πως μπορεί να μας οδηγούσαν σε λάθος κατεύθυνση. Εάν, όμως, μου δώσετε το μονοθέσιο από το FP1 το Σάββατο, είμαι αρκετά σίγουρος πως μπορούμε να βελτιώσουμε το ρυθμό μας».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Για το ρυθμό του Verstappen στο FP2, ο Ισπανός είπε τα εξής.

«Είναι αλήθεια πως ο Verstappen φάνηκε αρκετά γρήγορος σήμερα (Παρασκευή), ειδικότερα στο FP2 με το νέο σετ soft ελαστικών. Στο ρυθμό αγώνα είμαστε πιο κοντά, όμως φαίνεται να έχει προβάδισμα αυτό το τριήμερο και θα πρέπει να εξάγουμε τα μέγιστα από αυτή την κατάσταση».

Τόσο η Ferrari, όσο και ο Charles Leclerc, βρίσκονται πολύ πίσω στη μάχη των Πρωταθλημάτων κατασκευαστών και οδηγών αντίστοιχα. Η ιταλική ομάδα επιθυμεί, γενικότερα, ένα θετικό αποτέλεσμα στο GP Βελγίου, ώστε να εξαντλήσει και τα τελευταία περιθώρια για τον Τίτλο.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles