spot_img

H Alpine δίνει μεγάλες υποσχέσεις για το 2024

Η Alpine F1 θέλει να περάσει στην αντεπίθεση στη φετινή σεζόν και κάνει υποσχέσεις που στη θεωρία μπορούν να αλλάξουν την τύχη της.

Την περασμένη χρονιά η Alpine F1 «κατρακύλησε» στην 6η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών από την 4η θέση που κατέκτησε το 2022. Το μονοθέσιό της δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, παρά τις υψηλές προσδοκίες που είχαν στο «στρατόπεδο» του Ένστον.

Εντός της χρονιάς, είδαμε τον CEO της Alpine, Laurent Rossi, τον επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Formula 1, Otmar Szafnauer και τον τεχνικό διευθυντή, Pat Fry να αποχωρούν. Ωστόσο η δουλειά στο εργοστάσιο συνεχίστηκε δίχως διακοπή και ο σχεδιασμός για το 2024 είχε δρομολογηθεί αρκετά νωρίς.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής της Alpine, Matt Harman, εξήγησε τα προβλήματα με το μονοθέσιο του 2023 και πώς αυτό επηρέασε την απόδοσή τους στην πίστα:

«Ορισμένα μονοθέσια μας ξεπέρασαν σε αεροδυναμική. Κερδίσαμε έδαφος σε σχέση με κάποιες ομάδες στην αρχή της σεζόν αλλά κάποιες άλλες μας ξεπέρασαν σε εξέλιξη. Δεν καταφέραμε να ξεκλειδώσουμε τη δυναμική του μονοθεσίου μας αμέσως. Δεν μας αρμόζει αυτό. Έχουμε μια φανταστική ομάδα μηχανολόγων που ειδικεύονται στην απόδοση του μονοθεσίου. Είχαμε ένα πολύ μικρό παράθυρο ιδανικής λειτουργίας του μονοθεσίου και μας δυσκόλεψε. Το 2022 είχαμε ακριβώς το αντίθετο, συνεχώς προσθέταμε απόδοση με τις αναβαθμίσεις».

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1 με προβλέψεις για τη σεζόν του 2024 και συζήτηση των “hot topics” της F1.


Όσο για τη φετινή σεζόν, ο Harman αφήνει μεγάλες υποσχέσεις. Παράλληλα παραδέχεται πως ο σχεδιασμός θα έχει αντίκτυπο και στην επόμενη χρονιά, μιας και όλοι εστιάζουν στους νέους τεχνικούς κανονισμούς του 2026.

«Με το μονοθέσιο του 2024 θέλουμε να ξεκλειδώσουμε πραγματική απόδοση. Για το λόγο αυτό το μονοθέσιό μας είναι σχεδιασμένο από την αρχή. Από το εμπρός μέχρι το πίσω μέρος είναι εντελώς καινούργιο. Αυτό θα το δούμε στο μεγαλύτερο μέρος του grid, καθώς τα μονοθέσια αυτά πρέπει να βγάλουν δύο χρονιές καθώς κοιτάμε πλέον μακροπρόθεσμα».

Το νέο μονοθέσιο της Alpine αναμένεται να παρουσιαστεί στις 7 Φεβρουαρίου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles