spot_img

Η αξιολόγηση των οδηγών για το 2020, Μέρος Δ’ (5-1)

Η αγωνιστική σεζόν του 2020 έχει ολοκληρωθεί και ήρθε η ώρα για την αξιολόγηση των οδηγών, ανάλογα με την φετινή τους απόδοση.

Η αρχή για την αξιολόγηση οδηγών έγινε στην εκπομπή “Slipstream” #31 όταν και αναλύσαμε το GP Άμπου Ντάμπι. Μπορείς να την ακούσεις εδώ. Τώρα ήρθε η ώρα και σε γραπτή μορφή να μεταφέρουμε την δική μας οπτική.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 27 Δεκεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

#5 Sergio Perez

Το 2020 αποτέλεσε μια πολύ παράξενη σεζόν για τον Μεξικανό. Είδε την ομάδα η οποία τον έσωσε να θέλει να τον αντικαταστήσει με τον Sebastian Vettel. Για μήνες, ήταν δίχως θέση στο σπορ. Παράλληλα, η σεζόν του δεν είχε ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο. Ορισμένα λάθη και η απόδοση του Lance Stroll που τον κόντραρε στα ίσα, έδειχναν λίγο πολύ την ψυχολογία του. Κατάφερε όμως μετά το δεύτερο μισό να επιστρέψει πολύ δυνατός. Έγινε ο οδηγός που ξέρουμε, παίρνοντας το μέγιστο από το μονοθέσιο σε κάθε γύρο. Οι επιδόσεις του ούρλιαζαν πως αυτός ο οδηγός αξίζει μια θέση στην F1. Αποκορύφωμα η νίκη του στο Σακχίρ, ένα αποτέλεσμα το οποίο το χάρηκε η πλειοψηφία των οπαδών. Φυσικά, η νίκη τού εξασφάλισε τη θέση στην Red Bull όπου θα αγωνίζεται το 2021. Έκανε μια πολύ καλή σεζόν και έγινε ο πέμπτος νικητής στο 2020.

#4 Carlos Sainz

O Ισπανός έκανε μια φοβερή σεζόν, με τα νούμερα να μην λένε την αλήθεια. Η τελευταία του σεζόν στην McLaren μπορεί να μην του έδωσε τη νίκη που θα ήθελε. Όμως, έδειξε τρομερή σταθερότητα, ταχύτητα και δείγματα ενός οδηγού που μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Ήταν ελάχιστα τα λάθη του (μεγάλο και τρανό αυτό στην Ρωσία) και μεγάλη η δόση ατυχίας, ιδιαίτερα στην αρχή της χρονιάς. Όταν το μονοθέσιο δεν ανταποκρινόταν σταθερά στις αναβαθμίσεις, κατάφερνε να πάρει το μέγιστο. Μην έχοντας το καλύτερο μονοθέσιο για την 3η θέση, ξεχώρισε σε πολλές περιπτώσεις και μετά την Ρωσία, δεν τερμάτισε κάτω από την 7η θέση. Η επόμενη χρονιά του στην McLaren είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για τον Sainz.

Διαβάστε επίσης: Με βλέψεις στραμμένες στο 2022 η McLaren

#3 Daniel Ricciardo

O Αυστραλός ξεκίνησε υποτονικά τη χρονιά, αυτό είναι γεγονός. Όμως όσο βελτιώθηκε το μονοθέσιο, ο “Honey Badger” έδειξε άλλος οδηγός. Σε πολλές περιπτώσεις πήγαινε το μονοθέσιο μόνος του. Κατάφερε να πάρει δύο παλικαρίσια βάθρα στο Nurburgring και στην Imola. Αυτό δείχνει πως σε «άγνωστες» πίστες μπορεί να βρει αμέσως ταχύτητα. Ήταν πάντα εκεί ο Ricciardo, και έκλεισε τον κύκλο του στην Renault με έναν πολύ αξιοπρεπή και επαγγελματικό τρόπο. Ταχύτεροι γύροι σε Βέλγιο και Άμπου Ντάμπι στον τελευταίο γύρο και πάντα ταχύτατος στον αγώνα. Πολύ καλή σεζόν από τον Ricciardo που κλείνει στην 3η θέση της λίστας μας.

#2 Max Verstappen

O Ολλανδός έκανε αυτό που όλοι περιμέναμε. Πίεσε από την πρώτη στιγμή στο όριο. Οι βλέψεις του για Πρωτάθλημα δεν μετουσιώθηκαν, όμως δεν παράτησε ούτε λεπτό οποιονδήποτε γύρο. Μπορεί να φανεί παράξενο, όμως το δυνατό του σημείο δεν ήταν οι αγώνες αλλά οι κατατακτήριες. Διέλυσε τον teammate του και σε πολλές περιπτώσεις απείλησε τις Mercedes. Στους αγώνες έπαιρνε το 100% και όταν του δινόταν η ευκαιρία, έμπαινε ανάμεσα ή τις ξεπερνούσε. Άψογη οδήγηση στο δεύτερο Silverstone όπως και στη δεύτερη νίκη του, στο Άμπου Ντάμπι. Υπήρξαν και λάθη, τα οποία όμως καλύπτονται από τις υπόλοιπες εμφανίσεις. Καλύτεροί του αγώνες, το δεύτερο Silverstone και η Imola. Πολύ καλή σεζόν από τον Max και τον περιμένουμε ακόμα πιο δυνατό το 2021.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

#1 Lewis Hamilton

Εάν κάποιος είχε μια τέλεια σεζόν, αυτός ήταν ο Βρετανός. Απίστευτες επιδόσεις και απόλυτη κυριαρχία στο Πρωτάθλημα. Δεν έκανε ποτέ διαχείριση της θέσης του, πίεζε σε κάθε αγώνα, σε κάθε γύρο. Το 2020 ήταν σε άλλο επίπεδο, τόσο σε κατατακτήριες αλλά και σε αγώνα. O χειρότερός του αγώνας δεν ήρθε από δικό του λάθος αλλά από την ομάδα του στην Monza, όμως ο ίδιος πήρε την ευθύνη πάνω του. Συνολικά 11 νίκες στο 2020, ξεπέρασε τον Michael Schumacher στη κορυφή, πλησιάζει και σε τριψήφιο αριθμό pole position. Πιο σημαντικό, η κατάκτηση του 7ου Πρωταθλήματος με έναν τρομερό αγώνα στην Τουρκία. Φυσικά δεν γίνεται να παραλείψουμε την επιστροφή του στο Άμπου Ντάμπι, όπου με κακή φυσική κατάσταση ανέβηκε στο βάθρο και μάλιστα με άνεση. Εάν ψάχνεις για την τέλεια οδήγηση στο 2020, δεν γίνεται να μην κοιτάξεις στον Lewis Hamilton. Το 2021, αναμένουμε ακόμα μια μεγάλη μάχη και να δούμε εάν θα φτάσει τους 8 Τίτλους. Στην αξιολόγηση των οδηγών για το 2020, ο Hamilton είναι στη κορυφή του 2020.

Διαβάστε το Μέρος Ά

Διαβάστε το Μέρος Β’

Διαβάστε το Μέρος Γ’

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανασκόπηση του 2020 και το F1 Quiz.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles