spot_img

Δύο βαθμούς μακριά από race ban o Hamilton (UPDATE)

Ο Lewis Hamilton είναι πολύ κοντά στο να δεχθεί race ban από μελλοντικό αγώνα μετά και το επεισοδιακό GP Ρωσίας στο Sochi.

Ο Βρετανός δέχθηκε δύο ποινές 5 δευτερολέπτων κατά τη διάρκεια του αγώνα. Βγαίνοντας από το pitlane για να πάει στο grid, έκανε δύο δοκιμαστικές εκκινήσεις στην έξοδο του.

Σύμφωνα όμως με τις οδηγίες που έχουν δώσει οι Αγωνοδίκες, το σημείο που γίνονται οι δοκιμαστικές εκκινήσεις είναι δίπλα από τους φωτεινούς σηματοδότες. Ως αποτέλεσμα, ο Βρετανός δέχθηκε ένα μεγάλο πλήγμα στον αγώνα όπου τερμάτισε στην 3η θέση.

Επιπλέον έφτασε τους 10 βαθμούς ποινής στο δίπλωμα του, κάτι το οποίο είναι ανησυχητικό. Εάν φτάσει τους 12 βαθμούς, τότε ο Hamilton θα δεχθεί race ban για έναν αγώνα. Κανένας οδηγός στην F1 δεν έχει ξεπεράσει τους 10 βαθμούς, όμως οι Sebastian Vettel και Daniil Kvyat έχουν φτάσει ξανά αυτόν τον αριθμό.

Διαβάστε επίσης: Racing Point: Γιατί χρησιμοποιεί το πίσω μέρος της Mercedes W11 

Ο Hamilton αν θέλει να αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες στο 2020, θα πρέπει να προσέχει. Οι επόμενοι βαθμοί που θα του αφαιρεθούν από το δίπλωμα είναι στα μέσα Νοεμβρίου.

Μετά τον αγώνα, ο 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής διαφώνησε με την απόφαση αυτή, όμως δέχθηκε τις ποινές.

Πρέπει να δω μετά με την ομάδα τι λένε οι κανονισμοί. Να δω τι ακριβώς έκανα λάθος. Νομίζω πως ποτέ κανένας δεν έχει πάρει δύο ποινές 5s για κάτι τόσο γελοίο. Δεν έθεσα κανέναν σε κίνδυνο και το έχω ξανακάνει εκατομμύρια φορές, δίχως να αντιδράσει κανένας. Αλλά είναι αυτό που είναι. Οι ποινές ήταν πολύ σκληρές. Αλλά ήταν αναμενόμενο. Προσπαθούν να με σταματήσουν, αλλά είναι εντάξει. Θα μείνω συγκεντρωμένος από εδώ και πέρα και θα δούμε τι θα γίνει.

Η κίνηση αυτή του Hamilton μπορεί να μην παραβιάζει αγωνιστικούς κανονισμούς. Όμως όταν υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία από τους Αγωνοδίκες, τότε είναι υποχρεωμένοι να λάβουν δράση. Το σύνηθες αποτέλεσμα είναι τα 5 δευτερόλεπτα, το οποίο είδαμε και σήμερα.

UPDATE

Οι αγωνοδίκες μετά το τέλος του αγώνα εξέτασαν επιπλέον στοιχεία τα οποία έδωσαν οδηγός και ομάδα. Ως αποτέλεσμα, οι δύο βαθμοί ποινής αφαιρέθηκαν και αντικαταστάσθηκαν με χρηματικό πρόστιμο.

Η Mercedes καλείται να πληρώσει πλέον 25.000 ευρώ, καθώς κρίθηκε ένοχη στο ότι έδωσε εκείνη την εντολή να κάνει τις δοκιμαστικές εκκινήσεις ο Hamilton. Με την εξέλιξη αυτή, ο Βρετανός πέφτει στους 8 βαθμούς ποινής στο δίπλωμα και δεν βρίσκεται κοντά σε race ban.

Η απόφαση των αγωνοδικών στη παρακάτω φωτογραφία.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles