spot_img

Marko: «Ο Verstappen μπορεί να διεκδικήσει το φετινό πρωτάθλημα»

Σύμφωνα με τον Helmut Marko της Red Bull, ο Max Verstappen έχει ελπίδες για το φετινό πρωτάθλημα παρά το πολύ δυνατό ξεκίνημα της Mercedes.

Ο νεαρός Ολλανδός αυτή τη στιγμή μετράει μία νίκη στη φετινή σεζόν και βρίσκεται 37 βαθμούς πίσω από τον επικεφαλής Lewis Hamilton.

Η Red Bull έστρεψε την προσοχή της στο 2020, τρέφοντας ελπίδες για μια ενδεχόμενη διεκδίκηση του πρωταθλήματος μετά το 2013. Η Mercedes ωστόσο είχε ξεκάθαρο πλεονέκτημα στους περισσότερους αγώνες έως τώρα, κερδίζοντας τα πέντε από τα πρώτα έξι Grand Prix.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 24 Αυγούστου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Dr. Helmut Marko έκανε επίσης δηλώσεις σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι Verstappen και Albon στην Ισπανία. Επίσης, με αφορμή την ανερχόμενη απαγόρευση των “party modes”, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τους επόμενους αγώνες.

Ο Verstappen μπορεί ακόμη να γίνει πρωταθλητής, αυτός είναι ο στόχος μας για φέτος. [Στην Ισπανία] την Παρασκευή είχαμε πολύ καλό ρυθμό στα μεγάλα stints, εφάμιλλο με αυτόν της Mercedes. Αλλά στον αγώνα αντιμετωπίσαμε προβλήματα με την υπερθέρμανση των πίσω ελαστικών και έπρεπε να μειώσουμε την ταχύτητά μας. Τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα στον Albon, καθώς χειριστήκαμε κι εκεί λάθος το “στήσιμο” του μονοθεσίου. Βρισκόμαστε ακόμη σε μια μειονεκτική θέση λόγω του μονοθεσίου μας, το οποίο έχει κάπως απρόβλεπτο χαρακτήρα διότι τα δεδομένα από την αεροδυναμική σήραγγα δεν αντικατοπτρίζονται πάντοτε στην πίστα. Δουλεύουμε όπως και να έχει πάνω σε αυτό. Θα φέρουμε νέες αναβαθμίσεις στο Βέλγιο που, θεωρητικά, θα βελτιώσουν τη σταθερότητα του μονοθεσίου. Εκτός αυτών, δεν ήμαστε ακόμα ούτε στα μέσα της σεζόν και κάποια στιγμή το σερί της Mercedes πρέπει να τελειώσει.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles