spot_img

Ψυχρές οι σχέσεις Alonso-Hamilton

Ο Fernando Alonso εξηγεί πως η σχέση του με τον Lewis Hamilton είναι πιο “ψυχρή” σήμερα, συγκριτικά με το πώς ήταν αμέσως μετά την κοινή τους θητεία στη McLaren το 2007. 

Το 2007 η McLaren άλλαξε ολοκληρωτικά το δίδυμο οδηγών της, φέρνοντας από τη Renault τον παγκόσμιο πρωταθλητή για τις σεζόν 2005 και 2006, Fernando Alonso. Σαν teammate του Ισπανού, η βρετανική ομάδα επέλεξε τον rookie, τότε, Lewis Hamilton. Οι οδηγοί της McLaren δεν ήταν ιδιαίτερα φιλικοί μεταξύ τους στο ξεκίνημα της συνεργασίας τους. Ο Lewis Hamilton αποδείχθηκε τουλάχιστον ισοδύναμος με τον Fernando Alonso, με τους οδηγούς της McLaren να ολοκληρώνουν τη σεζόν σε ισοβαθμία, μόλις 1 πόντο πίσω από τον Kimi Raikkonen (Ferrari), ο οποίος έμελλε να κατακτήσει το πρωτάθλημα οδηγών.

Διαβάστε επίσης: Οδηγοί εναντίων FIA για τις μάχες στην πίστα

Οι σχέσεις των δύο οδηγών, σύμφωνα με τον Alonso, βελτιώθηκαν γρήγορα, όταν ο Ισπανός οδηγός επέστρεψε άμεσα το 2008 στη Renault. Δεν έγιναν, βέβαια, ποτέ φιλικές, όμως υπάρχει ανάμεσά τους ένας αμοιβαίος σεβασμός. Ο Fernando Alonso μίλησε για τη σχέση του με τον Hamilton στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA:

Μιλήσαμε το 2008, το 2010 και το 2011 και ήμασταν πιο κοντά από ποτέ εκείνες τις χρονιές, επειδή καταλάβαμε πως το 2007 δε μας διαχειρίστηκαν σωστά τ’ αφεντικά μας. Τότε, ήμασταν και οι δύο νεαροί και πολύ ανταγωνιστικοί χαρακτήρες, χρειαζόμασταν κάποιου είδους καθοδήγηση, την οποία δε λάβαμε ποτέ. Ήταν εύκολο να βάλουμε τον επίλογο στη σεζόν του 2007 και είχαμε, πλέον, σεβασμό ο ένας για τον άλλο και πολύ περισσότερη κατανόηση. Τώρα, έχουμε αυτή τη σχέση σεβασμού ανάμεσά μας, όμως ίσως είναι λίγο πιο “ψυχρή” από το πώς ήταν στο παρελθόν. Έχουμε διαφορετικές γνώμες σε διαφορετικά πράγματα. Ο Lewis έχει ένα διαφορετικό τρόπο ζωής από πολλούς από εμάς και αυτό μας χωρίζει.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βραζιλίας.

Ο Lewis Hamilton αγωνίζεται τη φετινή σεζόν για τον 8ο παγκόσμιο τίτλο στην καριέρα του, έχοντας ως αντίπαλο τον οδηγό της Red Bull, Max Verstappen. Ο Fernando Alonso δεν ασπάζεται την άποψη πως οι επιτυχίες του παρελθόντος για τον Lewis Hamilton αποτελούν πλεονέκτημα για τον ίδιο:

Στη Formula 1 έχεις πάντα κίνητρο. Εάν κερδίσεις το πρωτάθλημα, την επόμενη σεζόν “μηδενίζεις” εντελώς, ξεκινάς από το μηδέν και δεν πρόκειται ποτέ να κουραστείς να έχεις επιτυχίες, επομένως δε νομίζω πως αυτό είναι πλεονέκτημα για τον Lewis. Ο Lewis έχει τόσα πολλά δυνατά σημεία, όμως δεν είναι εντυπωσιακό το να συνεχίζεις να κερδίζεις, αυτό είναι αρκετά εύκολο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Formula 1 ταξιδεύει για πρώτη φορά στο Κατάρ το προσεχές Σαββατοκύριακο. Ο κόσμος του αθλήματος περιμένει με ανυπομονησία τον 20ό αγώνα μίας, ομολογουμένως, συναρπαστικής σεζόν.

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles