spot_img

Η ομάδα που χαμογέλασε περισσότερο από κάθε άλλη στο Κατάρ

Μέσα σε όλες τις εξελίξεις του Grand Prix Κατάρ με αναδείξεις πρωταθλητών, συγκρούσεις teammate, μία ομάδα  ήταν αυτή που βγήκε φανερά κερδισμένη.

Μπορεί ο Max Verstappen να κατέκτησε άλλη μία νίκη με τη Red Bull Racing ένα 24ωρο μετά την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου παγκόσμιου τίτλου, μπορεί η McLaren να είχε ξανά διπλή παρουσία στο βάθρο και η Mercedes να είδε τον Τζορτζ Ράσελ να επιστρέφει από την ουρά και να κατακτά την τέταρτη θέση, ωστόσο ήταν μία άλλη ομάδα που έφυγε πραγματικά κερδισμένη από το Κατάρ.

Ο λόγος για την Alfa Romeo, που είδε για πρώτη φορά φέτος και τους δύο οδηγούς της να βαθμολογούνται. Ο Valtteri Bottas πέρασε τη γραμμή του τερματισμού όγδοος, ενώ ο Guanyu Zhou ήταν ένατος, παρότι είχε εκκινήσει τον αγώνα τελευταίος.

Το αποτέλεσμα αυτό ισοδυναμεί με έξι βαθμούς για την Alfa Romeo F1 Team και ανεβάζει τη συνολική φετινή συγκομιδή στους 16. Πράγμα που της επέτρεψε να ξεπεράσει τη Haas στη μάχη για την όγδοη θέση στη βαθμολογία των κατασκευαστών.

Για το εντυπωσιακό αυτό αποτέλεσμα μίλησε ο εκπρόσωπος της ελβετικής ομάδας, Alessandro Alluni Bravi.

«Πιάσαμε την απόδοση που θέλαμε εδώ και πολύ καιρό και αυτή είναι η ανταμοιβή για όλους μας. Δεν κάναμε κανένα λάθος στη στρατηγική ή τα pit stop, ούτε και μέσα στην πίστα παρότι οι οδηγοί πίεσαν από τον πρώτο έως και τον τελευταίο γύρο. Αυτό το αποτέλεσμα ενίσχυσε πολύ την αυτοπεποίθησή μας και πιστεύουμε ότι μπορούμε να βαθμολογούμαστε σε όλες τις πίστες εάν αποδίδουμε έτσι».

Ακούστε τη νέα μας εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Κατάρ.  

Έβδομη είναι η Williams, με 23 πόντους. Η Alfa Romeo ανέβηκε στους 16, η Haas έμεινε στους 12 ενώ η Scuderia AlphaTauri παραμένει ουραγός με 5.

Επόμενος αγώνας είναι το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που διεξάγεται στις 20-22 Οκτωβρίου, στο Όστιν του Τέξας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles