spot_img

Leclerc: «Θα τα δώσω όλα στον αγώνα»

Ο Charles Leclerc είναι έτοιμος να τα δώσει όλα στον αγώνα του GP Αζερμπαϊτζάν, μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση στις κατατακτήριες.

Ο Μονεγάσκος πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη pole position στο 2021, στους δρόμους του Μπακού. Σε μια επεισοδιακή ημέρα, κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το slipstream που του έδωσε ο Lewis Hamilton στο τελευταίο κομμάτι, κερδίζοντας σχεδόν μισό δευτερόλεπτο.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 6 Ιουνίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η επίτευξη ενός χρόνου γρήγορα αποδείχθηκε ύψιστης σημασίας, με τις κόκκινες σημαίες να παραμονεύουν από το Q1. Τελικά ήρθε την πιο κρίσιμη στιγμή, στο τέλος του Q3 κι ως αποτέλεσμα κανένας οδηγός δεν μπόρεσε να βελτιώσει.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το Preview του GP Αζερμπαϊτζάν.

Το αποτέλεσμα αυτό ήταν φοβερό για τον Leclerc και τη Ferrari, μετά τα όσα έγιναν στο Μονακό. Ο ίδιος είναι πολύ χαρούμενος και μιλάει για τον γύρο που του χάρισε τη δεύτερη σερί pole.

Είμαι πολύ χαρούμενος. Η στρατηγική μου δούλεψε εξαιρετικά, χτίζοντας συνεχώς ταχύτητα. Ήξερα πού θα βρω χρόνο και πού θα πιέσω περισσότερο. Ήμουν πολύ χαρούμενος με το χρόνο μου αλλά είχα χάσει χρόνο στις στροφές 4-5-6. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος με την έκβαση των κατατακτηρίων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αγώνα και το γεγονός πως στις προσομοιώσεις δεν είχαν τον καλύτερο ρυθμό. Όμως, ο ίδιος θα προσπαθήσει να τα δώσει όλα για ένα μεγάλο αποτέλεσμα.

Ο ρυθμός αγώνα μας δεν είναι τόσο καλός. Άλλες ομάδες θα έχουν το πλεονέκτημα στον αγώνα. Θα είναι πολύ δύσκολο να τους κρατήσω όλους πίσω μου. Με αυτές τις ευθείες είναι πολύ εύκολο να προσπεράσεις αλλά θα δώσω τα πάντα. Ελπίζω αύριο να έχουμε ακόμα μια θετική έκπληξη.

Διαβάστε επίσης: Η Ferrari βρήκε την αιτία αστοχίας στο μονοθέσιο του Leclerc

Ο Leclerc δεν κατάφερε να ξεκινήσει το τελευταίο αγώνα στο Μονακό, λόγω της σύγκρουσης που είχε με τις μπαριέρες στις κατατακτήριες. Στο Μπακού, πριν βγει η κόκκινη σημαία βελτίωνε σημαντικά το χρόνο του, όπως και ο teammate του, Carlos Sainz.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles