spot_img

Θρίλερ μέχρι τον τελευταίο γύρο στην Suzuka

Ο τέταρτος αγώνας του Ελληνικού Πρωταθλήματος F1 στην πίστα της Suzuka τα είχε όλα και ολοκληρώθηκε με μάχες θρίλερ.

Η Κατηγορία Pro του Ελληνικού Πρωταθλήματος F1 ταξίδεψε τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, για το GP Ιαπωνίας. Ο καιρός ξεκίνησε αμέσως τα δικά του παιχνίδια, φέρνοντας βροχή στις κατατακτήριες δοκιμές. Οι οδηγοί ήταν αντιμέτωποι με αρκετά δύσκολες συνθήκες, οι οποίες άλλαζαν γύρο με τον γύρο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Δημήτρης Σακκάς, ο οποίος πήρε την pole position για 0.6s.

Ψηφίστε το αγαπημένο σας μονοθέσιο της F1

O αγώνας όμως ήταν διαφορετική υπόθεση, με τα σύννεφα να είναι απειλητικά. Ο Αλέξανδρος Χρυσαφόπουλος έκανε ένα εκπληκτικό πέταγμα και κυριολεκτικά με drift πήρε την πρωτοπορία. Στο πρώτο του stint είχε κολλημένο πίσω του τους Κώστα Μαυράδα και Αλέξανδρο Καλαθαρά. Όμως η στρατηγική του έπιασε, κρατήθηκε μπροστά και πήρε ακόμα μια νίκη μεγαλώνοντας το πλεονέκτημα του στη βαθμολογία. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Βασίλης Σωτηρίου. Ο οδηγός της Red Bull έκανε έναν φοβερό αγώνα από την 7η θέση με εξαιρετική στρατηγική. Στο τέλος πλησίαζε στην 1η θέση αλλά για 2.5s έμεινε στο μεσαίο σκαλί του βάθρου. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Καλαθαράς με την Alfa Romeo, κάνοντας εξαιρετική άμυνα στον Δημήτρη Καραφουλίδη.

Ο οδηγός της Ferrari είχε στο τελευταίο stint την soft γόμα, πίεσε ασφυκτικά τον Καλαθαρά, αλλά δεν κατάφερε να περάσει, παίρνοντας την 4η θέση στον αγώνα. Πίσω του την πρώτη 5άδα έκλεισε ο Κώστας Μαυράδας. Ο οδηγός της Racing Point δεν είχε καλό ρυθμό με την hard γόμα, όμως μάζεψε πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια σε ένα μεγάλης διάρκειας Πρωτάθλημα, δίνοντας μάλιστα σκληρές μάχες.

Στην 6η θέση ήταν ο Γρηγόρης Μανιατόπουλος. Ο οδηγός της Williams είχε έναν σχετικά ήσυχο αγώνα, δίνοντας όμως μεγάλη μάχη για τη πλειοψηφία του με τον Κώστα Αναστασάκη και τον Μάνο Ζερβουδάκη. Πίσω του έμεινε στην 7η θέση ο Ιωνάς Στούμπος με την McLaren, κάνοντας τον καλύτερο αγώνα του στη φετινή σεζόν. Ακολουθώντας την ίδια στρατηγική με τον Δημήτρη Καραφουλίδη είχε δυνατούς χρόνους και κατέκτησε 6 βαθμούς για το Πρωτάθλημα. Ο Βαλάντης Μάμαλης είχε έναν καθαρό αγώνα, κατακτώντας την 8η θέση και τους πρώτους του βαθμούς στο Πρωτάθλημα με μια πολύ καλή εμφάνιση.

Μην χάσετε σήμερα στις 18:00μμ την εκπομπή “Slipstream” με ανάλυση των Χειμερινών Δοκιμών.

Στην 9η θέση έκλεισε ο Γιάννης Στεργίου. Ο οδηγός της Mercedes είχε έναν καταστροφικό πρώτο γύρο έχοντας επαφή που κατέστρεψε τον αγώνα 10 οδηγών. Όμως η στρατηγική του ήταν τέτοια όπου κατάφερε να πάρει 2 βαθμούς. Ο Κώστας Ανατασάκης ήταν τρομερά άτυχος, με τον οδηγό της Red Bull να δέχεται ποινή διέλευσης μετά από το δεύτερο VSC. Ο Αναστασάκης έδινε τη μάχη για την 6η θέση, όμως για δεύτερο σερί αγώνα η τύχη δεν ήταν με το μέρος του.

Στην 11η θέση και εκτός βαθμών ήταν ο Γιώργος Μαχαίρας. Ο οδηγός της Mercedes είχε την επαφή στον πρώτο γύρο, όμως ο ρυθμός του ήταν άψογος φεύγοντας με τον ταχύτερο γύρο στον αγώνα. Οι δύο Renault των Χρήστο Ντούσκο και Σώζων Πατριώτη βρέθηκαν στις θέσεις 12 και 13, δίνοντας όμως τρομερές μάχες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Στέφανος Ακαντζηλιώτης ήταν ακόμα ένα θύμα του πρώτου γύρου, όμως επίσης έδωσε φοβερές μονομαχίες με τον Ανδρέα Κόσκορη και τον Γιώργο Ρούσσο. Ο Γιάννης Φιλιππής είχε έναν κακό αγώνα, καθώς παρά τον εξαιρετικό του ρυθμό, τερμάτισε μόλις στην 17η θέση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Από τον αγώνα εγκατέλειψαν οι Δημήτρης Ποινηρός και Μάνος Ζερβουδάκης έχοντας αμφότεροι έξοδο, ενώ ο Δημήτρης Σακκάς βρέθηκε εκτός αγώνα επίσης.

Δείτε το GP Ιαπωνίας της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles