spot_img

Mick Schumacher: «Οι πρώτες μου δοκιμές ήταν απολαυστικές»

Ο Mick Schumacher απήλαυσε δεόντως τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του στην F1, με την Haas να του δίνει μονοθέσιο στο FP1 του GP Άμπου Ντάμπι.

Ο Πρωταθλητής της Formula 2 προοριζόταν να κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε επίσημο αγωνιστικό τριήμερο πολύ νωρίτερα. Συγκεκριμένα, η Alfa Romeo τον είχε προετοιμάσει για το FP1 του GP Άιφελ τον περασμένο Οκτώβριο. Ωστόσο, οι κάκιστες καιρικές συνθήκες οδήγησαν σε ακύρωση όλων των δοκιμών της Παρασκευής και ο Schumacher δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 12 Δεκεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Δύο μήνες αργότερα, ο γιος του Michael Schumacher κατέγραψε επιτέλους τα πρώτα του επίσημα χιλιόμετρα στην F1, με την Haas. Θυμίζουμε πως ο Mick Schumacher θα αποτελέσει βασικό μέλος της αμερικανικής ομάδας για το 2021, πλάι στον επίσης νεοφερμένο Nikita Mazepin.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream”, με την ανάλυση του GP Σακχίρ.

Ο νεαρός Γερμανός οδήγησε το μονοθέσιο του Kevin Magnussen στο FP1 του GP Άμπου Ντάμπι. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ήρθε σε μια πρώτη επαφή με τις δοκιμαστικές εκκινήσεις και τις προσομοιώσεις ρυθμού αγώνα. Φυσικά έκανε κάποια μικρά λάθη, καθώς πειραματίστηκε με διαφορετικές οδηγικές προσεγγίσεις. Το πέσιμο της καρό σημαίας τον είδε να κατατάσσεται στην 18η θέση, ελάχιστα πιο αργό από τα μονοθέσια της Williams.

Είμαι πραγματικά χαρούμενος με το πώς κύλησε η διαδικασία, δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα. Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία και είναι καταπληκτικό που γύρισα πίσω σε ένα μονοθέσιο F1. Οι γύροι μου με πολλά καύσιμα ήταν κάτι πολύ διαφορετικό σε σχέση με ό,τι είχα δοκιμάσει στο παρελθόν. Μέχρι τώρα είχα οδηγήσει μονοθέσια F1 μόνο με λίγα καύσιμα.
Η δοκιμαστική μου εκκίνηση ήταν επίσης πολύ καλή, αν αναλογιστούμε ότι ήταν η πρώτη μου δοκιμή με τέτοιο μονοθέσιο. Ουσιαστικά προσπάθησα να βρω ποια είναι τα όριά του δοκιμάζοντας μικρά πράγματα, διαφορετικές προσεγγίσεις στην οδήγηση αλλά και στο ίδιο το μονοθέσιο.
Είμαι σίγουρος πως θα προσαρμοστώ πιο εύκολα με τον χρόνο και ίσως μπορέσω να κινηθώ καλύτερα στο όριο, στο τεστ νέων οδηγών της Πέμπτης.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δείτε τον μεγάλο τελικό του F1 Greek Mini Series από το Άμπου Ντάμπι.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles